MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
03
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ

Εγώ, ο Μάρκος Βαμβακάρης, της Νάσης Τουμπακάρη στο Μικρό Άνεσις

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Ο μονόλογος «Εγώ, ο Μάρκος Βαμβακάρης» της Νάσης Τουμπαράκη έρχεται, από τις 22 Ιανουαρίου 2020, στο Μικρό Άνεσις, σε σκηνοθεσία – ερμηνεία Θανάση Παπαγεωργίου.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
author-image Monopoli Team

Ο μονόλογος «Εγώ, Ο Μάρκος Βαμβακάρης» με τον Θανάση Παπαγεωργίου παρατείνεται και θα παρουσιάζεται από τις 22 Ιανουαρίου, κάθε Τετάρτη στις 20:00, στη νέα θεατρική σκηνή του Μικρού Άνεσις.

Μετά από μια διετία στο Θέατρο Στοά και μετά από τις συγκινητικές παραστάσεις στη Σύρο, τη γενέτειρα του Μάρκου και στον Πειραιά, τον τόπο που λάτρεψε και τον λάτρεψε, η παράσταση «Εγώ, ο Μάρκος Βαμβακάρης» κατεβαίνει στο κέντρο της Αθήνας για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Μάρκος Βαμβακάρης

«Εγώ, Ο Μάρκος Βαμβακάρης»: Το έργο

Tο έργο της Νάσης Τουμπακάρη βασισμένο πάνω στην αυτοβιογραφία του Μάρκου, έτσι όπως την κατέγραψε η Αγγελική Βέλλου-Κάϊλ, είναι η φωτογράφηση μιας από τις σκληρότερες περιόδους της Ελλάδας, με τρεις δικτατορίες, δύο παγκόσμιους πολέμους, τους Βαλκανικούς, τη Μικρασιατική καταστροφή, την Κατοχή, την Απελευθέρωση, τα Δεκεμβριανά, τον Εμφύλιο…

Μέσα σ’ αυτό το άστατο πολιτικό σκηνικό ο Μάρκος γράφει στίχους και μουσικές και χωρίς να το ξέρει, γίνεται αυτός που θα σφραγίσει από τότε και για πάντα το ελληνικό λαϊκό τραγούδι. Περνάει απ’ όλα τα στάδια. Σε μια περίοδο απαγόρευσης του μπουζουκιού, ζει τον ανηλεή πόλεμο όλων των μπουζουξήδων και φυσικά του δικού του, περνάει στη δειλή καθιέρωσή του ανάμεσα στους «μυημένους», φτάνει στον κολοφώνα της δόξας του, αρρωσταίνει, παραγκωνίζεται, αλλά επιστρέφει πανηγυρικά για να καθίσει πάνω στον θρόνο που του στήσανε οι άξιοι που τον είχανε δάσκαλο.

Μάρκος Βαμβακάρης

Σημείωμα Θανάση Παπαγεωργίου

 «Στο ‘’Εγώ, ο Μάρκος Βαμβακάρης’’ δεν γίνεται προσπάθεια να γίνει μόνο μια απλή περιγραφή της ταραχώδους και δύσκολης ζωής του μεγάλου συνθέτη. Στόχος είναι να καταδειχτεί παράλληλα μια περίοδος της Ελλάδας που προσπαθούσε να αντιμετωπίσει τα χιλιάδες προβλήματα που είχαν προκύψει από την πολιτική αστάθεια και το παιχνίδι που παίζανε εις βάρος της οι μεγάλες δυνάμεις. Η ζωή του Μάρκου προσφερότανε για κάτι τέτοιο, αφού γεννημένος στα 1905 πέρασαν από πάνω του τα σημαντικότερα γεγονότα μιας εβδομηκονταετίας που περιλάμβανε δύο παγκόσμιους πολέμους, δύο δικτατορίες, την Κατοχή, τον εμφύλιο, την μεγάλη καταστροφή του 1922 και το μεγάλο κύμα της προσφυγιάς, που επίσης σφράγισε την εξέλιξη της Ελλάδας σε πάρα πολλούς τομείς.

Μέσα σ’ αυτό το άστατο πολιτικό σκηνικό ο Μάρκος γράφει στίχους και μουσικές και χωρίς να το ξέρει, γίνεται αυτός που θα σφραγίσει από τότε και για πάντα το ελληνικό λαϊκό τραγούδι. Περνάει απ’ όλα τα στάδια. Σε μια περίοδο απαγόρευσης του μπουζουκιού, ζει τον ανηλεή πόλεμο όλων των μπουζουξήδων και φυσικά του δικού του, περνάει στη δειλή καθιέρωσή του ανάμεσα στους ‘μυημένους’, φτάνει στον κολοφώνα της δόξας του, αρρωσταίνει, παραγκωνίζεται, αλλά επιστρέφει πανηγυρικά για να καθίσει πάνω στον θρόνο που του στήσανε οι άξιοι που τον είχανε δάσκαλο.»

*Η είσοδος δεν θα επιτρέπεται σε παιδιά κάτω των 12 ετών.

 

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Νάση Τουμπακάρη
Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαγεωργίου

Σκηνικά: Λέα Κούση
Κοστούμια: Λέα Κούση

Παίζουν: Θανάσης Παπαγεωργίου

Διάρκεια: 95 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό: 14 ευρώ | Φοιτητικό, Ανέργων, άνω των 65: 12 ευρώ | Ατέλεια: 5 ευρώ
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 22 Ιανουαρίου 2020 έως 8 Απριλίου 2020
Πληροφορίες: Προπώληση: viva.gr
Παραστάσεις: Κάθε Τετάρτη στις 20:00
Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-anesis-mikri-skini/egw-o-markos-vamvakaris/
Πληροφορίες Χώρου: Μικρό Άνεσις, Λεωφ. Κηφισίας 14 ,Αμπελόκηποι. Τηλέφωνο ταμείου: 21 0771 8943
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Εκμυστηρεύσεις της Έλλης Αλεξίου: Ένα θεατρικό πορτρέτο της σπουδαίας συγγραφέα στο Θέατρο Τέχνης
ΘΕΑΤΡΟ
The Dreamers, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου στο Σύγχρονο Θέατρο
ΘΕΑΤΡΟ
Βουλίτσα: Οι «μαμάδες» του Βαγγέλη Κυπαρίσση στο Θέατρο 104
ΘΕΑΤΡΟ
Οι 12 Ένορκοι, του Ρέτζιναλντ Ρόουζ για 12η χρονιά στο Θέατρο Αλκμήνη
ΘΕΑΤΡΟ
Συναίνεση: Το βραβευμένο έργο της Νίνα Ρέιν για 2η χρονιά στο Σύγχρονο Θέατρο
ΘΕΑΤΡΟ
Ένα Κουκλόσπιτο, του Χένρικ Ίψεν για 2η χρονιά στη Σκηνή Μπέκετ
ΘΕΑΤΡΟ
Μια ζωή: Ο μονόλογος μιας μοδίστρας με τη Νένα Μεντή για 3η χρονιά στο Πτι Παλαί
ΘΕΑΤΡΟ
Τα παιδιά που θέλουν να σώσουν τους θησαυρούς τους: Μια διαδραστική πειρατική περιπέτεια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
ΘΕΑΤΡΟ
Η Πλεξούδα: Η παράσταση-ύμνος για τη γυναικεία θέληση για 2η χρονιά στο Θέατρο Μεταξουργείο
Θεατρικά Νέα
Così fan tutte: Το MET Live στο Μέγαρο με την λαμπερή όπερα του Μότσαρτ
ΘΕΑΤΡΟ
Απόψε κανείς δεν πεθαίνει, από την ομάδα the Young Quill για 2ο χρόνο στο Θέατρο Μπέλλος
ΘΕΑΤΡΟ
Η Ανάστασις, του Λέοντος Τολστόι σε σκηνοθεσία Βασίλη Τριανταφύλλου για 2η χρονιά στο Θέατρο Nous