MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
22
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Ατυχήματα, του Γιώργου Κατσιφή στο Θέατρο Μπιπ

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η παράσταση «Ατυχήματα», σε κείμενο – σκηνοθεσία Γιώργου Κατσιφή, έρχεται, από τις 17 Ιανουαρίου 2020, στο Θέατρο Μπιπ.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Monopoli Team

Ο συγγραφέας Γιώργος Κατσιφής και το θέατρο Μπιπ παρουσιάζουν τα «Ατυχήματα», σε σκηνοθεσία του ιδίου, που θα παίζονται από 17 Ιανουαρίου 2020 κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00 για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Τη μουσική της παράστασης υπογράφει ο Δημήτρης Μορφέας Σπανός.

«Ατυχήματα»: Υπόθεση

Πέντε άνθρωποι πεθαίνουν μετά από ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Οι ψυχές τους παγιδεύονται σε ένα καφέ. Ένα καφέ μπορεί να είναι ο παράδεισος, που μπορούν να ζήσουν αιώνια;

Σκηνοθετικό σημείωμα

«Τα «Ατυχήματα» είναι το δεύτερο σε σειρά δικό μου έργο που σκηνοθετώ. Ο φόβος που αντιμετωπίζει ένας θεατρικός συγγραφέας όταν αποφασίσει να «σηκώσει» ένα έργο του είναι να μπορέσει να πάρει απόσταση. Να δώσει τον απαραίτητο χρόνο να κάτσει το κείμενο μέσα του και να το αντιμετωπίσει πια σαν τρίτο μάτι. Από την άλλη νιώθεις την ασφάλεια ότι εσύ γνωρίζεις τον κόσμο σου καλύτερα από το καθένα. Η πρόκληση είναι να μπορέσεις να μεταφέρεις αυτόν το κόσμο στους ηθοποιούς και στους υπόλοιπους συντελεστές ώστε να λειτουργήσουν όλα (ερμηνείες, μουσική, φώτα, σκηνικά) σε μια αρμονία.

Με τα «Ατυχήματα» ήθελα μια ακόμη φορά να μιλήσω για τις ανησυχίες της γενιάς μου σε έναν κόσμο που ισορροπεί μεταξύ πραγματικού και φαντασιακού όμως με διαφορετική δραματουργική φόρμα. Με νέους πειραματισμούς. Ο λόγος ωμός, οι καταστάσεις τραγικές και συνάμα ονειρικές. Οι χαρακτήρες είναι απλοί άνθρωποι, φίλοι μας,  συγγενείς μας, τύποι που γνωρίζουμε σε ένα μπαρ ή καθόμαστε δίπλα τους στο τρένο. Νομίζω πως αυτοί οι άνθρωποι κρύβουν ιστορίες που δεν φανταζόμαστε ή που αποφεύγουμε να το κάνουμε. Μας αρέσει να βλέπουμε τη πλευρά τους που είναι χαμογελαστή, περιποιημένη με  όρεξη για σεξ, καφέ και τσιγάρο. Γι’ αυτό όταν αποφασίζουν να εκφραστούν σε κάτι βαθύτερο καταφεύγουν συνήθως σε μονόλογο. Όμως δεν επαναπαύονται, συνεχίζουν να αγωνίζονται για να βρουν τον εαυτό τους, τις πραγματικές τους επιθυμίες ακόμη κι όταν τα προβλήματα που θεωρούν ότι προσπέρασαν βρίσκουν έναν τρόπο να εμφανίζονται μπροστά τους ξανά και ξανά. Ξέρουν πως στο τέλος θα βγουν νικητές. Αλλά όχι νικητές με το τρόπο που τους έχουμε συνηθίσει… »
Γιώργος Κατσιφής

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Γιώργος Κατσιφής
Σκηνοθεσία: Γιώργος Κατσιφής

Σκηνικά: Χριστόφος Κώνστας xsquare design lab
Μουσική: Δημήτρης Μορφέας Σπανός
Φωτισμοί: Αλέξανδρος Πολιτάκης
Χορογραφία: Φανή Παρλή

Παίζουν: Παναγιώτης Γουργουλιός (Ανδρέας), Ειρήνη Κυδωνάκη (Σοφία), Λαμπρινός Καμπούρης (Άντρας), Νίκος Παπαδάκης (Χάρης), Χρόνης Στρίκος (Κάρεμ).

Διάρκεια: 75 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Τιμές Εισιτηρίων: 12 ευρώ (κανονικό), 10 ευρώ (μειωμένο), 7 ευρώ (ατέλεια)
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 17 Ιανουαρίου 2020
Πληροφορίες: Προπώληση εισιτηρίων: στο ταμείο του θεάτρου Θέατρο Μπιπ Αγίου Μελετίου 25, Αθήνα, τηλέφωνο: 21 3034 4074.
Παραστάσεις: Κάθε Παρασκευή & Σάββατο στις 21:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Μάκης Νάνος
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Μπιμπ, Αγίου Μελετίου 25 & Κυκλάδων, Κυψέλη. Τηλέφωνο: 2130344074 | Email: [email protected] | https://beepkipseli.webnode.gr/
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
«Η Τελευταία Έξοδος – Ρίτα Χέιγουορθ» του Στίβεν Κινγκ για 2η χρονιά στο Θέατρο Άνεσις
ΘΕΑΤΡΟ
Πετάει Πετάει: Η κλασική φάρσα του Marc Camoletti στο Θερινό Θέατρο Αλέα
ΘΕΑΤΡΟ
Badke(remix): Οι Παλαιστίνιοι Αμίρ Σάμπρα και Ατά Χατάμπ χορογραφούν την αντίσταση στην Πειραιώς 260
ΘΕΑΤΡΟ
Οι άθλοι του Ηρακλή: Ο Καραγκιόζης του Ηλία Καρελλά στον Κήπο του Μεγάρου
ΘΕΑΤΡΟ
Τρωάδες: Το Εθνικό στην Επίδαυρο με έναν συμπεριληπτικό θίασο απέναντι στο παράλογο του πολέμου
Θεατρικά Νέα
Η Αλίκη στη χώρα των ψαριών: Το ανατρεπτικό παιδικό musical του Γιάννη Ξανθούλη σε καλοκαιρινή περιοδεία
Θεατρικά Νέα
Κάθε Τρίτη με τον Μόρι: Η βραβευμένη παράσταση με τον Γρηγόρη Βαλτινό και τον Γιάννη Σαρακατσάνη ξανά στο Θέατρο Ιλίσια
ΘΕΑΤΡΟ
Haribo Kimchi: Ο Τζάχα Κου επιστρέφει στην Πειραιώς 260 με ένα “γαστρονομικό ταξίδι”
ΘΕΑΤΡΟ
Stores: Ο Γιώργος Βαλαής στήνει στην Πειραιώς 260 το πολυκατάστημα των υπαρξιακών μας αδιεξόδων
ΘΕΑΤΡΟ
Προσωδία: Η Nicoline van Harskamp αποδομεί τους μύθους για την τεχνητή νοημοσύνη στην Πειραιώς 260
ΘΕΑΤΡΟ
Ένας υπηρέτης, δύο αφεντικά: Ο Θάνος Τοκάκης σκηνοθετεί τον Γιώργο Χρυσοστόμου στο Θέατρο Ιλίσια
ΘΕΑΤΡΟ
Ξαφνικό Stand Up με Κατσούδα, Φουντούλη, Σπηλιόπουλο, Ρήγα στον Λόφο Φιλοπάππου