MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
17
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
σύγχρονο έργο

Hotel Éternité, του Γιάννη Καλαβριανού στο Εθνικό Θέατρο

Το νέο έργο του Γιάννη Καλαβριανού «Hotel Éternité» ανεβαίνει, από τις 16 Ιανουαρίου 2020, στη σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» του Εθνικού Θεάτρου.

| Φωτογραφίες: Κωστής Σωχωρίτης
Monopoli Team

Το νέο έργο του Γιάννη Καλαβριανού, «Hotel Éternité»,  ανεβαίνει στη Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος», από τις 16 Ιανουαρίου 2020, ύστερα από ανάθεση του Εθνικού Θεάτρου.

«Hotel Éternité»: Υπόθεση

Βασικοί ήρωές του είναι οκτώ εργαζόμενοι σε ένα ξενοδοχείο, όπου τίποτε δεν επιτρέπεται να παλιώσει. Η γενική διευθύντρια προσπαθεί να παγώνει τον χρόνο πιστεύοντας πως αυτό θα βοηθήσει τους πελάτες που καταλύουν εκεί να διαχειριστούν τη ζωή τους που περνά. Ή που δεν περνά.

Σημείωμα του συγγραφέα

«Το «Hotel Éternité», δεν είναι ένα συνηθισμένο ξενοδοχείο. Ίσως δεν θα έπρεπε καν να κατατάσσεται στα ξενοδοχεία. Είναι ένας τόπος, όπου καταλύουν άνθρωποι που κάτι τους συνέβη. Και που απέκτησαν μια…ξεχωριστή θα έλεγα, αντίληψη του χρόνου. Άνθρωποι, λοιπόν, ευαίσθητοι. Οι πελάτες, είναι χωρισμένοι σε ζώνες, ανάλογα με το ζήτημα που αντιμετωπίζουν. Σε κάποιους ο χρόνος έχει σταματήσει έπειτα από μία απώλεια και πρέπει να τον επανεκκινήσουν. Σε άλλους, αντίθετα, όπως στην πτέρυγα με τις Μις Υφήλιος, πασχίζουν να τον σταματήσουν γιατί εκείνες δεν αντέχουν τη σωματική φθορά. Αν κάποιος θλίβεται με τον ερχομό του φθινοπώρου, απλώς του παρατείνουν το καλοκαίρι, ενώ στο τμήμα με τους πελάτες μικρού προσδόκιμου ζωής, μέλημα των υπαλλήλων είναι να πολλαπλασιάσουν με κάθε τρόπο, το βίωμα του χρόνου που περνά.

Όλους αυτούς τους ενοίκους, δεν τους βλέπουμε ποτέ. Βλέπουμε μόνον τη διευθύντρια, το προσωπικό, έναν γιατρό και έναν παράξενο άνδρα που μεταμφιέζεται και συνεχώς κοροϊδεύει την ανθρώπινη αγωνία. Τις δικές τους ζωές  παρατηρούμε, να πασχίζουν σε 24ωρη βάση να διατηρήσουν μια ουτοπία, χωρίς να τους επιτρέπεται να δείξουν αντίστοιχη αδυναμία ή φόβο για τον χρόνο που τρέχει. Έχουν αφιερωθεί σε μία αποστολή μεγαλύτερη από εκείνους, προσπαθώντας να φτιάξουν κάτι μονιμότερο από το άπιαστο παρόν. Να διατηρήσουν ένα μέρος όπου ο χρόνος θα γυρίζει κι «αλλιώς», ένα μέρος όπου ο θάνατος δεν θα υπάρχει.

Όμως, κανείς δεν καταφέρνει να κρατήσει τον παράδεισό του για πάντα – ίσως ο παράδεισος μόνο έτσι να φτιάχνεται, από υπερβολικά συμπυκνωμένο χρόνο. Δεν πειράζει. Άλλωστε, η τελειότητα είναι γι’ αυτούς που δεν έχουν φαντασία.»

Δείτε το τρέιλερ της παράστασης:

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Γιάννης Καλαβριανός
Σκηνοθεσία: Γιάννης Καλαβριανός

Σκηνικά: Εύα Μανιδάκη
Κοστούμια: Βάνα Γιαννούλα
Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Χορογραφία: Χρήστος Παπαδόπουλος

Παίζουν: με αλφαβητική σειρά: Δέσποινα Γιαννοπούλου , Γιώργος Γλάστρας, Μαρία Κατσιαδάκη, Χρήστος Κραγιόπουλος, Νίκος Λεκάκης, Χριστίνα Μαξούρη, Αλεξία Μπεζίκη, Αργύρης Ξάφης.

Τιμές Εισιτηρίων: Τετάρτη, Πέμπτη ενιαία τιμή: 15€ | Παρασκευή ενιαία τιμή: 13€ | Σάββατο, Κυριακή ενιαία τιμή: 18€ | Ειδικές τιμές: Φοιτητικό-Νεανικό 10€ (κάθε Πέμπτη) | Ανω 65 ετών 10€ (κάθε Τετάρτη) | Κάρτα ανεργίας 5€ (κάθε Τετάρτη και Πέμπτη) | ΑΜΕΑ 5€ και συνοδός 5€ (καθημερινά & Σαββατοκύριακο) | Πολύτεκνοι 10€ (καθημερινά & Σαββατοκύριακο).
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 16 Ιανουαρίου 2020 έως 12 Απριλίου 2020
Πληροφορίες: Προπώληση: Εθνικό Θέατρο - Σκηνή Νίκος Κούρκουλος, Αγίου Κωνσταντίνου 22-24 | , τηλ. 210.5288170-171, 210.7234567 (μέσω πιστωτικής κάρτας) | στο www.ticketservices.gr και στο tickets.public.gr
Παραστάσεις: Τετάρτη, Κυριακή 18:00 | Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Εύη Νάκου
Link Εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/ethniko-theatro-hotel-eternite/?lang=el
Πληροφορίες Χώρου: Εθνικό Θέατρο - Σκηνή Νίκος Κούρκουλος, Αγίου Κωνσταντίνου 22-24. Ταμεία: 210 5288170-171. Πληροφορίες παραστάσεων: 210 5288173 | https://www.n-t.gr/index.php
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ