MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
XMAS TRAVEL

5 Χριστουγεννιάτικα πάρκα μας δίνουν αφορμή για οικογενειακή εκδρομή

Αυτές τις γιορτές είναι ευκαιρία να κάνετε κάτι διαφορετικό. Δείτε ποιες είναι οι παραμυθοχώρες εκεί έξω, φτιάξτε βαλίτσα και… φύγατε για τα καλύτερα Χριστούγεννιάτικα πάρκα!

author-image Μαριάννα Κουρκούνη

Οι γιορτές έφτασαν και τα Χριστουγεννιάτικα πάρκα της Ελλάδας περιμένουν στολισμένα μικρούς και μεγάλους ταξιδιώτες, για να τους μεταδώσουν λίγη χριστουγεννιάτικη μαγεία.

Στα Τρίκαλα για τον Μύλο των Ξωτικών

Κάντε φέτος ένα δώρο στον εαυτό σας και επισκεφθείτε με τα παιδιά σας (ή χωρίς) τον Μύλο των Ξωτικών στα Τρίκαλα. Το μεγαλύτερο από τα Χριστουγεννιάτικα πάρκα της Ελλάδας γίνεται 9 χρονών και το γιορτάζει με καλεσμένο του τον αγαπημένο μας Καρυοθραύστη.

Μπαίνοντας στο πάρκο το μάτι σας θα πέσει πάνω στον κατακόκκινο φιόγκο του Βασίλειου των Ζαχαρωτών, που… ευθύνεται για το άρωμα σοκολάτας και καραμέλας στον αέρα. Στείλτε το γράμμα σας στο Ταχυδρομείο των Ξωτικών και ύστερα επισκεφθείτε τον Άη Βασίλη στο Παγωμένο Βασίλειο. Η Μπαλαρίνα των Παιχνιδιών θα στροβιλιστεί για εσάς στο κουτί της και το Πηγάδι των Ευχών στο παραμυθένιο δάσος θα κάνει την ευχή σας πραγματικότητα.

Βόλτα στα Τρίκαλα με την οικογένεια

Ξεκινώντας από την παλιά συνοικία με τα διατηρητέα σπίτια και το περίφημο ρολόι θα βγείτε στα παλιά μανάβικα, για “έμπειρο” θεσσαλικό μεζέ και τσίπουρο (στην τρικαλινή του εκδοχή με το γλυκάνισο) για τους γονείς στο Λαδοφάναρο. Περάστε από την κεντρική πλατεία την γέφυρα για την περατζάδα της Ασκληπιού, όπου θα πιάσετε τραπέζι για γλυκό στο ζαχαροπλαστείο του Γιαννή. Μια αμαξάδα ως τα Μετέωρα με την απόκοσμη θέα ή το Περτούλι για παιχνίδια στο χιονοδρομικό και καφεδάκι στα ζεστά, θα την απολαύσετε όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας.
Tip: Ο Μύλος των Ξωτικών θα λειτουργεί καθημερινά μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2020, 10 π.μ.-10 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.

Στη Θεσσαλονίκη για τον Αστερόκοσμο

Όσοι ταξιδέψετε στη Θεσσαλονίκη, αξίζει να επισκεφτείτε ένα απο τα μεγαλύτερα Χριστουγεννιάτικα πάρκα της Βόρειας Ελλάδας και το μεγαλύτερο της συμπρωτεύουσας. Στον Αστερόκοσμο θα φορέσετε παγοπέδιλα για να εξασκηθείτε στις πιρουέτες στον πάγο, θα γράψετε γράμμα στον Άη Βασίλη, θα “χαθείτε” στον Λαβύρινθο των Κρυστάλλων και θα μπείτε καλεσμένοι στα Ξωτικόσπιτα. Εκτός από τα πολλά πολλά παιχνίδια του, ο Αστερόκοσμος έχει πλήρες πρόγραμμα εκδηλώσεων με παράσταση Καραγκιόζη και κουκλοθέατρο, χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες, σόου μαγείας και παράσταση με χορευτικά ακροβατικά, που θα κρατήσουν το ενδιαφέρον παιδιών και γονιών.

Βόλτα στη Θεσσαλονίκη με την οικογένεια

Ντυθείτε ζεστά και περπατήστε ως τη Νέα Παραλία, για να ακούσετε τους πλανόδιους μουσικούς, να πάρετε μπαλόνι και να μασουλήσετε ένα κουλούρι (ναι, αυτό το “Θεσσαλονίκης”). Λίγο έξω από την πόλη σας περιμένει το Φράγμα της Θέρμης για ποδηλατάδες, και το Αγρόκτημα Οικολογικής Γεωργίας για ιππασία και γνωριμίες με ζωάκια. Συνδυάστε τη μάθηση με τη διασκέδαση στο Νόησις, με μια προβολή στο Πλανητάριο ή στο Κοσμοθέτρο. Βγαίνοντας θα νιώσετε ότι έχετε κάνει όντως ένα ταξίδι στον Αστερόκοσμο!
Tip: Ο Αστερόκοσμος θα λειτουργεί μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2020, 11 π.μ.-11 μ.μ. Είσοδος: €7.

Στη Δράμα για την Ονειρούπολη

Τα τελευταία 16 χρόνια η Δράμα έχει να παινεύεται για ένα από τα πιο ιδιαίτερα θεματικά Χριστουγεννιάτικα πάρκα στην Ελλάδα. Νεράιδες, ξωτικά, χιονάνθρωποι, καλικάντζαροι, τάρανδοι και φυσικά ο Άγιος Βασίλης παρελαύνουν από την Ονειρούπολη, ζωντανεύοντας μπροστά στα έκπληκτα μάτια των παιδιών. Το ιδιαίτερα λαχταριστό σκηνικό περιλαμβάνει από Εργοστάσιο Καραμέλας & Ζαχαρωτών, Εργαστήρι Καραμέλας και Μουσείο Γεύσεων… μέχρι και Εργαστήριο Μοριακής Ξωτικοκουζίνας!

Βόλτα στη Δράμα με την οικογένεια

Ο νομός Δράμας είναι από τους πιο “φιλικούς” για οικογένειες με μικρά παιδιά. Το πάρκο της Αγίας Βαρβάρας με τις πηγές και τις λιμνούλες, σπίτι για πάπιες, χήνες και κύκνους, είναι από τις πιο κλασικές οικογενειακές βόλτες στη Δράμα. Οδηγώντας μόλις 20 λεπτά, θα φτάσετε στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, που την πρώτη Κυριακή του μήνα, δηλαδή στις 5 Γενάρη, θα είναι με δωρεάν είσοδο. Στο Παρανέστι σας περιμένει ένας ακόμα υδάτινος παράδεισος και στο χωριό Αγγίτης το μόνο ποτάμιο σπήλαιο στην Ελλάδα. Τις πρώτες μέρες του νέου χρόνου, στα χωριά γύρω από τη Δράμα αναβιώνουν έθιμα με μεταμφιέσεις, χορούς, τραγούδια και μεγάλα κουδούνια. Οπότε, εάν μπορείτε, πάρτε άδεια ως τα Θεοφάνεια και απολαύστε τη γιορτινή ατμόσφαιρα οικογενειακώς.
Tip: Η Ονειρούπολη θα λειτουργεί μέχρι τις 2 Ιανουαρίου 2020, 10 π.μ.-9 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.

Στη Λάρισα για το Πάρκο των Ευχών

Το Πάρκο των Ευχών θα σας δώσει έναν ακόμα λόγο να επισκεφθείτε φέτος οικογενειακώς τη Θεσσαλία. Το Πάρκο Αλκαζάρ έχει “ντυθεί” με τα γιορτινά του, στολίζοντας το τεράστιο δέντρο της Λίμνης των Χριστουγέννων, βάζοντας μπρος το τρενάκι του Βόρειου Πόλου και ανοίγοντας τις πόρτες της Ακαδημίας των Μικρών Μάγων. Στον βοτανικό κήπο με τις λαγότρυπες, τα μανιτάρια και τα σκανταλιάρικα ξωτικά, θα δείτε να τριγυρνά και η Αλίκη, που άφησε για λίγο τη Χώρα των Θαυμάτων για να ταξιδέψει στο Πάρκο των Ευχών.

Βόλτα στη Λάρισα με την οικογένεια

Στην πόλη του καφέ κανείς δεν μένει κλεισμένος στο σπίτι, όσο κρύο και να κάνει. Πάρτε ποδήλατο και εξερευνήστε τη Λάρισα μέσα από το δίκτυο ποδηλατοδρόμων της, πριν καθίσετε για καφεδάκι στην πλατεία Ταχυδρομείου. Το κέντρο είναι πεζοδρομημένο, άρα -εάν ο καιρός το επιτρέπει- εδώ θα κάνετε τις χριστουγεννιάτικες βόλτες σας άφοβα, ακόμα και με καροτσάκι. Τα λίγο μεγαλύτερα παιδιά, την Πρωτοχρονιά θα απολαύσουν τις αναβιώσεις των εθίμων “Καμήλες και Ντιβιτζήδες” στο Μεγάλο Μοναστήρι και “Μπαμπαλιούρια” στην Ελασσόνα. Εάν αγαπάτε οικογενειακώς το ποδόσφαιρο, ευκαιρία να μπείτε στο AEL FC Arena, το σύγχρονο γήπεδο της ΑΕΛ που φτιάχτηκε σύμφωνα με τις προδιαγραφές της UEFA.
Tip: Το Πάρκο των Ευχών θα λειτουργεί μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2020, 10 π.μ.-10 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.

Στις Σέρρες για την Πολιτεία των Ευχών

Η είσοδός σας στην Πολιτεία των Ευχών θα είναι αν μη τι άλλο θεαματική! Το γιορτινό τρενάκι των επισκεπτών σας περιμένει στην Πλατεία Ελευθερίας για να σας πάει στο αγαπημένο θεματικό πάρκο των Σερραίων. Η πολιτεία στήνεται στο θερινό θεατράκι του Δήμου και ανάμεσα σε στα παιχνίδια της θα δείτε μια Μπαλονοπισίνα, μια Παγοτσουλήθρα και ένα διαφορετικό Τραμπολίνο. Τα παιδιά, δεμένα καλά, πέφτουν από ύψος 7μ., για να αναπηδήσουν σε ένα τραμπολίνο που ξυπνά την αδρεναλίνη. Έτσι, η Πολιτεία των Ευχών γεμίζει με παιδικές φωνές και γέλια!

Βόλτα στις Σέρρες με την οικογένεια

Μπορεί να κάνει κρύο για να την απολαύσετε με βάρκα ή κανό, όμως η λίμνη Κερκίνη θα γίνει η αγαπημένη φυσιολατρική σας απόδραση στο Νομό. Στην περιοχή θα επισκεφθείτε φάρμες βουβαλιών και θα αγοράσετε προϊόντα με βάση το βουβαλίσιο γάλα, ίσως και ένα παγωτάκι. Ύστερα θα χαλαρώσετε στο καφέ-ρεστοράν με τον παιδότοπο, στο φράγμα του Λιθότοπου. Στη Βυρώνεια θα επισκεφθείτε τον ιστορικό σιδηροδρομικό σταθμό, που έχει μετατραπεί σε μουσείο-αξιοθέατο, σερβίροντας παράλληλα καφέ, αλκοολούχα και μεζέδες. Μια παροπλισμένη αμαξοστοιχεία θα γίνει σκηνικό παιχνιδιού για εσάς και τα παιδιά σας. Για πιο… εξτριμ γούστα, εκεί δίπλα λειτουργεί το Ενυδρείο-Ερπετάριο. Εάν το λέει η ψυχούλα σας, περάστε για να δείτε από κοντά το φίδι της άμμου και τον κροκόδειλο. Ό,τι δραστηριότητα και αν επιλέξετε να κάνετε στις Σέρρες, το σίγουρο είναι ότι θα συνοδεύεται με κάτι γλυκό. Δοκιμάστε σερραΐκή μπουγάτσα από το Ρεκόρ, καζάν ντιπί από τον γυναικείο συνεταιρισμό Ποροΐων και πάρτε τουλουμπάκια του Βασάκη για το δρόμο. Πριν φτάσετε σπίτι θα τα έχετε τελειώσει. Πάμε στοίχημα;
Tip: Η Πολιτεία των Ευχών θα λειτουργεί μέχρι τις 2 Ιανουαρίου 2020, 10 π.μ.-10 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b