MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
15
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κωμωδία

Ο Επιθεωρητής, του Νικολάι Γκόγκολ στο Θέατρο Άλφα

Η κωμωδία του Νικολάι Γκόγκολ, «Ο Επιθεωρητής», έρχεται, από τις 21 Φεβρουαρίου 2020, στο Θέατρο Άλφα, σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου & Γιώτας Σερεμέτη.

Παράσταση: Ο Επιθεωρητής
Παράσταση: Ο Επιθεωρητής | Φωτογραφίες: Σοφοκλής Μπιμπής
Monopoli Team

Το Θέατρο Άλφα, υποδέχεται για μια ακόμα φορά στην κεντρική του σκηνή, τον σκηνοθέτη Κώστα Φιλίππογλου, που αναλαμβάνει να μεταφέρει στη σκηνή το κλασικό αριστούργημα του Νικολάι Γκόγκολ, «Ο Επιθεωρητής», από τις 21 Φεβρουαρίου 2020, με τον Κωνσταντίνο Μπιμπή στον ομώνυμο ρόλο.

«Ο Επιθεωρητής»: Λίγα Λόγια για το έργο

Σε μια επαρχιακή πόλη της Τσαρικής Ρωσίας, όλοι οι δημόσιοι διορισμένοι άρχοντες, χωρίς καμιά εξαίρεση, καταδυναστεύουν το λαό με απάτες, λαμογιές, και εκβιασμούς. Η ξαφνική εμφάνιση ενός κρατικού επιθεωρητή θα δημιουργήσει διάφορες ευτράπελες καταστάσεις, που θα διαταράξουν τις ισορροπίες μεταξύ εξουσιαστών και εξουσιαζόμενων και  όλα αυτά σε μια σπαρταριστή κωμωδία – σάτιρα.

Αυτό που καθιστά το έργο αυτό μια από τις σπουδαιότερες κωμωδίες που γράφτηκαν ποτέ, είναι το μεγαλείο των χαρακτήρων καθώς και η ευθύτητα με την οποία ο Γκόγκολ επιλέγει στο συγκεκριμένο έργο να καυτηριάσει την αυταρχικότητα και τη δουλοπρέπεια των δημοσίων αρχόντων στην κεντρική διοίκηση, στο Τσαρικό απολυταρχικό κράτος.

Παράσταση: Ο Επιθεωρητής

Παράσταση: Ο Επιθεωρητής

Ο ίδιος γράφει για τον επιθεωρητή: «Στον Επιθεωρητή μου επιδίωξα να συγκεντρώσω και να σατιρίσω μια για πάντα ό,τι σάπιο υπάρχει στη Ρωσία, όλες τις αδικίες που διαπράττονται, εκεί ακριβώς όπου θα είχαμε την αξίωση να βασιλεύει η απόλυτη δικαιοσύνη.»

Η Τσαρική γραφειοκρατία και η καταπίεση ενός ολόκληρου λαού, γίνονται η αφορμή για μια από τις σπουδαιότερες κωμωδίες που γράφτηκαν ποτέ, πιο επίκαιρη από ποτέ.

Επίσημη πρεμιέρα με 150 δωρεάν θέσεις

Ο Κωνσταντίνος Μπιμπής, ο Λευτέρης Πλασκοβίτης, οι ηθοποιοί και οι συντελεστές της παράστασης, μας προσκαλούν την Τετάρτη 11 Μαρτίου και ώρα 21:00 στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «Ο Επιθεωρητής» σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου στο Θέατρο Άλφα.

«Κόντρα σε όσα συμβαίνουν και στο φόβο που καλλιεργείται διαρκώς γύρω μας αυτές τις μέρες, εμείς συνεχίζουμε και επιμένουμε ότι το θέατρο οφείλει να αντιστέκεται, να παραμένει ανοιχτό, να ψυχαγωγεί, να παιδεύει. Για αυτό το λόγο, προσφέρουμε 150 δωρεάν θέσεις για την επίσημη πρεμιέρα της νέας μας αυτής κεντρικής παραγωγής, σε ανέργους και φοιτητές – σπουδαστές δραματικών σχολών και θεατρικών σεμιναρίων. Στις υπερβολές και στο φόβο εμείς θα απαντάμε με παραστάσεις ανοιχτές για όλες και όλους. Θα ήταν μεγάλη τιμή και χαρά να παρευρεθείτε σε αυτή την πολύ σημαντική στιγμή για εμάς.»

*Για κρατήσεις θέσεων: 210 5221444 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Νικολάι Γκόγκολ
Σκηνοθεσία: Κώστας Φιλίππογλου & Γιώτα Σερεμέτη

Σκηνικά: Αντώνης Χαλκιάς
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα, Ειρήνη Γεωργακίλα
Μουσική: Γιάννης Σορώτος
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος

Παίζουν: (με αλφαβητική σειρά) Θανάσης Βλαβιανός, Μυρτώ Γκόνη, Βασίλης Κουλακιώτης, Κωνσταντίνος Μπιμπής, Χριστίνα Μπρέκου, Γιάννης Στεφόπουλος & Δημήτρης Φραγκιόγλου.

Διάρκεια: 100 λεπτά με διάλειμμα
Τιμές Εισιτηρίων: 12€ (προπώληση) / Ταμείο: 17€, 13€ (ΑΜΕΑ, φοιτητικό, ανέργων)
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 21 Φεβρουαρίου 2020 έως 12 Απριλίου 2020
Πληροφορίες: Προπώληση εισιτηρίων: Από το ταμείο του θεάτρου (Τηλ 210 5221444 & 210 5238742) και viva.gr | 150 δωρεάν θέσεις στην επίσημη πρεμιέρα (Τετάρτη 11 Μαρτίου): Για κρατήσεις θέσεων: 210 5221444 
Παραστάσεις: Κάθε Παρασκευή & Σάββατο στις 21:00 | Κάθε Κυριακή στις 19:00
Διασκευή: Γιώτα Σερεμέτη, Κώστας Φιλίππογλου
Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-alfa/o-epitheoritis/
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Άλφα, 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 37 & Στουρνάρα 51, Αθήνα. Τηλέφωνο Ταμείου: 210 5238742. Ε-mail: [email protected] | http://www.alfatheater.gr/
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Το Βιβλίο της Ανησυχίας – Ημερολόγιο Αποχαιρετισμού, από την ομάδα 4PLAY στο Θέατρο Αργώ
Θεατρικά Νέα
Ο Χορός των εραστών: Η παράσταση του Tiago Rodrigues επιστρέφει στη Στέγη
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Φαέθων, του Δημήτρη Δημητριάδη στο Θέατρο Φούρνος
ΘΕΑΤΡΟ
Η θρυλική «Λόλα» ανεβαίνει για πρώτη φορά στο Παλλάς
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Επικήδειος, του Ιάκωβου Καμπανέλλη στο Θέατρο Αλεξάνδρεια
ΘΕΑΤΡΟ
Κάπου περνούσε μια φωνή, από την bijoux de kant για 2ο χρόνο στο HOOD art space
ΘΕΑΤΡΟ
Συγγνώμη Κύριε Μπέκετ, της Σοφίας Φιλιππίδου στο Μαγαζάκι της Τ3χνης
ΘΕΑΤΡΟ
Οι Κάλπηδες, του Στρατή Μυριβήλη για 3η χρονιά στο Θέατρο Olvio
ΘΕΑΤΡΟ
Το Κοράκι – Ένα Μουσικό Αναλόγιο, της Τώνιας Ράλλη στο Rabbithole
ΘΕΑΤΡΟ
Η Θελεστίνα, σε σκηνοθεσία Αστέριου Πελτέκη για δεύτερη χρονιά στο Βασιλικό Θέατρο
Θεατρικά Νέα
Τόσκα: Sold out οι παραστάσεις στη Λυρική Σκηνή – Επιπλέον ημερομηνία
ΘΕΑΤΡΟ
Το Αποτύπωμα, από τη Φένια Αποστόλου στο Calderone Art Space