MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
15
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Ο Εραστής, του Χάρολντ Πίντερ στο Θέατρο Επί Κολωνώ

Η παράσταση «Ο Εραστής» του Χάρολντ Πίντερ επιστρέφει, από τις 14 Δεκεμβρίου 2019, στο Θέατρο Επί Κολωνώ, σε σκηνοθεσία της Λένας Φιλίπποβα.

| Φωτογραφίες: Τσέτσι Τσάνκοβ
Monopoli Team

Ένα απ’ τα πιο γοητευτικά θεατρικά έργα του Χάρολντ Πίντερ, Ο Εραστής, ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά από την Εταιρία Θεάτρου ΗΘΩ, σε σκηνοθεσία Λένας Φιλίπποβα στο Θέατρο Επί Κολωνώ από τις 14 Δεκεμβρίου 2019.

«Ο Εραστής»: Υπόθεση

Ο Ρίτσαρντ και η Σάρα είναι ένα παντρεμένο ζευγάρι που ζει απομονωμένο σ’ ένα καλόγουστο σπίτι σε προάστιο. Ο άνδρας εργάζεται ως οικονομικός σύμβουλος και η γυναίκα φροντίζει να δημιουργεί την ιδανική ατμόσφαιρα του σπιτιού: τον πρωινό αποχαιρετισμό, την υποδοχή του άνδρα ύστερα απ’ τη συνηθισμένη κουραστική μέρα στη δουλειά, το γεύμα, τη χαλαρή συζήτηση. Μερικές φορές την εβδομάδα, ύστερα από κανονισμένο ραντεβού, το σπίτι του ζευγαριού επισκέπτεται ο εραστής της γυναίκας.

Δείτε το τρέιλερ της παράστασης:

Λίγα λόγια για το έργο

Ένα ευφυές παιχνίδι με τον έρωτα και το χρόνο στήνει ο Χάρολντ Πίντερ στον Εραστή (1963), καταγράφοντας την άβυσσο που κρύβεται κάτω απ’ την επιφάνεια της καθημερινής ζωής. Εκεί ζουν οι φαντασιώσεις, οι συνειδητές και οι ασυνείδητες επιθυμίες των ηρώων. Έχοντας από καιρό χάσει την προσωπική τους ταυτότητα και τη μεταξύ τους επαφή, φλυαρούν, θέλοντας να κρύψουν το εσωτερικό τους δράμα. Η ερωτική, όμως, απιστία θα αποκαλύψει με τον πιο αναπάντεχο τρόπο τη βαθιά μοναξιά που τους συνδέει, αλλά και την απεγνωσμένη τους ανάγκη για κατανόηση και αληθινή επικοινωνία.

Χάρολντ Πίντερ

Ο Χάρολντ Πίντερ γεννήθηκε το 1930 στο Λονδίνο. Θεατρικός συγγραφέας και σεναριογράφος, εκπρόσωπος του νεωτερικού θεάτρου, ο Πίντερ σφράγισε το ευρωπαϊκό θέατρο του 20ου αιώνα. Τα έργα του είναι ιδιαιτέρως γνωστά για την άνεση που διέπει τους χαρακτήρες τους, όταν εκφράζουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους. Η πλοκή των έργων του είναι φαινομενικά απλή, γιατί το δράμα προκύπτει απ’ τα παιχνίδια εξουσίας και το κρυφτό του διαλόγου.

Ο Πίντερ επανέφερε το θέατρο στα θεμελιώδη συστατικά του: έναν κλειστό χώρο με απρόβλεπτους διαλόγους, όπου οι άνθρωποι βρίσκονται ο ένας στο έλεος του άλλου, μέχρι να εξαφανιστούν όλα τα προσχήματα. Το 2005, ο Χάρολντ Πίντερ σε ηλικία 75 χρόνων, έλαβε απ’ τη Σουηδική Ακαδημία το Νόμπελ Λογοτεχνίας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Χάρολντ Πίντερ
Μετάφραση: Χρύσα Κοτταράκου
Σκηνοθεσία: Λένα Φιλίπποβα

Σκηνικά: Γεωργία Μπούρδα
Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα

Παίζουν: Χρύσα Κοτταράκου & Κωνσταντίνος Παράσης

Διάρκεια: 70 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: Γενική Είσοδος:13 €, Φοιτητικό/Ανέργων: 10 €
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 14 Δεκεμβρίου 2019 έως 12 Απριλίου 2020
Πληροφορίες: Κρατήσεις θέσεων: 2105138067, 6948298063 | Προπώληση: viva.gr
Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο στις 21:30 & κάθε Κυριακή στις 19:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Ιωάννα Ζέρβα
Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theatre/theatro-epi-kolwno/o-erasths-tou-x-pinter/
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Επί Κολωνώ, Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Κολωνός, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 5138067 (κάθε μέρα -κατά κανόνα-11:00 πμ με 10:00 μμ). Email: [email protected] | http://www.epikolono.gr/
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Όμορφη Πόλη: Η μουσικοθεατρική παράσταση – ωδή στον Μίκη Θεοδωράκη για μια τελευταία βραδιά στο Ηρώδειο
ΘΕΑΤΡΟ
Η ζωή, τα γηρατειά και ο θάνατος μιας γυναίκας του λαού, σε σκηνοθεσία Σοφίας Αντωνίου στην Πειραιώς 260
Θεατρικά Νέα
Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα: Η παράσταση του Κωσταντίνου Ντέλλα στο “grape” του Φεστιβάλ Αθηνών
ΘΕΑΤΡΟ
Κλημεντίνες χωρίς κουκούτσι, της Νοεμής Βασιλειάδου στην Πειραιώς 260
Θεατρικά Νέα
Merde!: Η μουσική κωμωδία των Κουτλή – Μαγουλιώτη για 2η σεζόν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
ΘΕΑΤΡΟ
Τα χρόνια: Το βιβλίο της βραβευμένης με Νόμπελ Ανί Ερνό ζωντανεύει στη σκηνή της Πειραιώς 260
ΘΕΑΤΡΟ
Η χορτοφάγος: Η Daria Deflorian ανεβάζει στην Πειραιώς 260 το μυθιστόρημα της Χαν Γκανγκ
ΘΕΑΤΡΟ
Μπουμπουλίνας 18: Η Σοφία Καραγιάννη σκηνοθετεί στην Πειραιώς 260 ένα από τα πιο εμβληματικά κείμενα της Μεταπολίτευσης
ΘΕΑΤΡΟ
Χορικά Ύδατα: Η μουσικοθεατρική παράσταση της Λίνας Νικολακοπούλου σε καλοκαιρινή περιοδεία
ΘΕΑΤΡΟ
Εγώ, μια δούλα: Ο μονόλογος του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη παρουσιάζεται στην Πειραιώς 260
Θεατρικά Νέα
Ανδρομάχη του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαρίας Πρωτόπαππα σε καλοκαιρινή περιοδεία
ΘΕΑΤΡΟ
Μέρες ολόκληρες στα δέντρα, της Μαργκερίτ Ντυράς για 2η σεζόν στο θέατρο ΕΚΣΤΑΝ