MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
08
ΜΑΪΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
  ΗΘΟΠΟΙΟ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
  ΘΕΑΤΡΟ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
  ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
  ΜΠΑΛΕΤΟ

  Ο Μαγικός Αυλός, από τα Μπαλέτα Béjart στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

  Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζει, από τις 20 Δεκεμβρίου 2019, την παράσταση των Μπαλέτων Béjart, «Μαγικός Αυλός», του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, με την αυθεντική χορογραφία του Maurice Béjart.

  Monopoli Team

  Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ανοίγει την αυλαία των Χριστουγέννων με τα παγκοσμίου φήμης Μπαλέτα Béjart της Λωζάνης και το σπουδαίο έργο του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ «Ο Μαγικός Αυλός», από τις 20 Δεκεμβρίου 2019, στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, σε μια παράσταση κατάλληλη για παιδιά από πέντε ετών και πάνω.

  Με την αυθεντική χορογραφία του Μωρίς Μπεζάρ

  Τα μπαλέτα Bejart, μετά από τις sold out εμφανίσεις του Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο, επιστρέφουν με νέα χορογραφία στην Αθήνα και παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα την αξεπέραστη όπερα του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ «Ο Μαγικός Αυλός» με την αυθεντική χορογραφία του Μωρίς Μπεζάρ.

  Ένα έργο πλούσιο σε συμβολισμούς για το καλό και το κακό, την αλήθεια και το ψέμα, την αγάπη για τον άνθρωπο και την αξία της αρετής, στο οποίο ο Μότσαρτ δίνει τη υπέροχη μελωδία του και ο Μπεζάρ τη δημιουργική και μαγική χορογραφία του. Ο χορός και η μουσική ενώνονται αρμονικά σε ένα παραμύθι γεμάτο φως και μαγεία με 50 χορευτές επί σκηνής.

  Teaser της παράστασης

  «Ο Μαγικός Αυλός»: Υπόθεση

  Η βασίλισσα της νύχτας και ο βασιλιάς της μέρας, η πριγκίπισσα Παμίνα και ο πρίγκιπας Ταμίνο, ο Παπαγκένο, νεράιδες και πνεύματα θα βρεθούν στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής για να μας διηγηθούν την ιστορία τους

  Η μεγαλοπρεπής μουσική του Μότσαρτ συνοδεύει τις περιπέτειες των ηρώων, ενώ ο Παπαγκένο προκαλεί το γέλιο με το χαρακτήρα και τα παθήματά του. Η μακρινή Αίγυπτος γίνεται το ιδανικό σκηνικό ενός μαγικού παραμυθιού όπου όλα ανατρέπονται, αλλά στο τέλος το φως νικάει το σκοτάδι και το καλό θριαμβεύει.

  Λίγα λόγια για το έργο

  Ο Μότσαρτ συνέθεσε τον «Μαγικό Αυλό» το 1791 κατά το τελευταίο έτος της ζωής του και η πρεμιέρα του πραγματοποιήθηκε στο θέατρο του Βάιντεν, στη Βιέννη (Theater auf der Weiden), στις 30 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους. Παρά την εξασθενημένη υγεία του, ο Μότσαρτ κατάφερε να διευθύνει την πρεμιέρα και κάποιες  παραστάσεις του αριστουργηματικού αυτού έργου, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Πρόκειται για μία όπερα σε δύο πράξεις, γραμμένη στη μορφή του γερμανικού singspiel, πάνω σε λιμπρέτο του Εμανουέλ Σικανέντερ.

  Ο Μαγικός Αυλός με την χορογραφία του Μωρίς Μπεζάρ, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 10 Μαρτίου 1981 στο Cirque Royal στις Βρυξέλλες και αναβίωσε στο Beaulieu Theatre της Λωζάνης στις 14 Ιουνίου 2017.

  Λίγα λόγια για τα Μπαλέτα Béjart

  Από την αρχή τους το 1987, τα Μπαλέτα Béjart αποτελούν σημείο αναφοράς στον χορογραφικό κόσμο. Ο ιδρυτής τους Maurice Béjart πάντα επεδίωκε να ανοίξει τον κόσμο του μπαλέτου σε ένα μεγαλύτερο κοινό. Με το ίδιο πνεύμα και ο Gil Roman– καλλιτεχνικός διευθυντής- και οι χορευτές του χορεύουν ανά τον κόσμο.

  Από το 2007, με την έρευνα και την εργασία πάνω σε σύγχρονες δημιουργίες ο Gil Roman διατηρεί κι εξελίσσει το ρεπερτόριό τους. Η δουλειά του Maurice Béjart είναι πάντα στην καρδιά του ρεπερτορίου, με εμβληματικές χορογραφίες.

  Maurice Béjart

  Γεννήθηκε στην Μασσαλία την 1η Ιανουαρίου του 1927 και πέθανε  στην Λωζάνη στις 22 Νοεμβρίου του 2007.  Ξεκίνησε την καριέρα του στο Vichy το 1946, συνέχισε με τους Janine Charrat και Roland Petit αλλά κυρίως στο Λονδίνο ως μέλος του Διεθνούς Μπαλέτου. Το 1995, επιβεβαιώνεται η νεωτερική του ματιά με την χορογραφία «Symphonie pour un home seul» ερμηνευμένη από την ομάδα του Les Ballet de l’ Etoile. Μετά από πολλές χορογραφίες και πλήθος παραστάσεων ανά τον κόσμο το 1987 δημιουργείται το Béjart Ballet Lausanne.

  Gil Roman

  Ο Gil Roman, κατά τη διάρκεια των τελευταίων 30 ετών ερμήνευσε τις πιο περίφημες χορογραφίες του Maurice Béjart πριν γίνει ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής των Μπαλέτων Béjart Lausanne. Ως ορισμένος από τον Maurice Béjart διάδοχος και Καλλιτεχνικός Διευθυντής το 2007, δημιουργεί νέες χορογραφίες και διατηρεί την κληρονομιά του Béjart.

  Η χορευτική καριέρα του Gil Roman καλύπτει πάνω από 40 χρόνια. Έχει βραβευτεί το 2005 με το βραβείο ιδιαίτερου κύρους «Danza & Danza» , του απονεμήθηκε από το  «Monaco Dance Forum»  το «Nijinsky Award» ενώ το 2014 το Κρατικό Ίδρυμα για τον Πολιτισμό του  Vaud τον βράβευσε για την πολιτιστική του δράση και τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς έλαβε το ειδικό βραβείο από το Φεστιβάλ Τέχνης της Σανγκάης για την δουλειά του πάνω στην χορογραφία του Maurice Bejart « The Ninth Symphony». Το 2015 έλαβε το βραβείο «Maya Plissetskaya» και τo έμβλημα του Ιππότη  «Chevalier dans l’ ordre national du Merite».

  *Ηχογράφηση: Φιλαρμονική Ορχήστρα του Βερολίνου, υπό την διεύθυνση του Karl Böhm (1964, Deutsche Grammophon).

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  Κοστούμια: Henri Davila (βασισμένα στα αυθεντικά σχέδια του Alan Burrett)
  Μουσική: Wolfgang Amadeus Mozart, La Flûte enchantée- Acte I, Acte II
  Φωτισμοί: Dominique Roman
  Χορογραφία: Maurice Béjart


  Τιμές Εισιτηρίων: Παιδικά εισιτήρια (για παιδιά ηλικίας μέχρι 14 ετών): Ζώνη, Ε: € 29 Ζώνη, Δ: € 37 Ζώνη, Γ: € 45 Ζώνη, Β: € 53 Ζώνη, Α: € 60, Διακεκριμένη Ζώνη: € 70 | Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι: € 29 Ζώνη, Ε: € 35 Ζώνη, Δ: € 45 Ζώνη, Γ: € 55 Ζώνη, Β: € 65 Ζώνη, Α: € 75, Διακεκριμένη Ζώνη: € 85
  Διάρκεια Παραστάσεων: Από 20 έως 30 Δεκεμβρίου 2019
  Πληροφορίες: Εισιτήρια - Πληροφορίες: Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα | Tηλ 210 7282333 | Ομαδικές κρατήσεις: Τηλ 210 7282367 | http://www.megaron.gr/
  Παραστάσεις: 20, 21, 22, 23, 25, 26, 27, 28, 29 & 30 Δεκεμβρίου 2019 / 20:00 | 22 & 26 Δεκεμβρίου 2019/ 15:00
  Link Εισιτηρίων: https://webtics.megaron.gr/el/events/?eventid=2377&showid=5129#5129
  Πληροφορίες Χώρου: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλ: 210 7282333 | http://www.megaron.gr/
  Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
  Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
  προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  Αλλαγή μεγέθους γραμμάτων
  Επιλογή contrast