MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κωμωδία

Το όνειρο της διπλανής πόρτας, του Νήλ Σάιμον στο θέατρο Αλκμήνη

Η παράσταση ανεβαίνει από 23 Νοεμβρίου στο Θέατρο Αλκμήνη, σε σκηνοθεσία Μανώλη Ιωνά

Monopoli Team

«Ο Νιλ Σάιμον έχει την ικανότητα να δημιουργεί χαρακτήρες –ακόμα και στους πρωταγωνιστικούς ρόλους με τους οποίους ταυτιζόμαστε, υποτίθεται – που είναι γεμάτοι ψεγάδια, κουσούρια, ελαττώματα. Παραμένουν όμως οι άνθρωποι που γνωρίζουμε, ούτε καλοί ούτε κακοί»

Στο “Όνειρο της διπλανής πόρτας”, με ήρωες τρεις ιδιαίτερους ανθρώπους που κυνηγούν το όνειρό τους, o Σάιμον, χωρίς να εγκαταλείπει το έγκαιρο χιούμορ, παραδίδει μια πολιτικοποιημένη κωμωδία, πυροδοτώντας ταυτόχρονα την παγκόσμια συνείδηση ότι η Αμερική από τον ρόλο του δυνάστη των λαών δεν παραιτείται εύκολα.

Υπόθεση του έργου «Το Όνειρο της διπλανής πόρτας»

Δύο φίλοι, ένας εκδότης κι ένας συγγραφέας, αποφασίζουν να δημιουργήσουν ένα περιοδικό με περιεχόμενο που να κεραυνοβολεί τις Η.Π.Α. Δυο παθιασμένοι άνθρωποι που αγαπούν το γράψιμο και θέλουν, κάποια στιγμή, να πάρουν τα ηνία της λαϊκής αφύπνισης στα χέρια τους. Ξαφνικά, όλη τους η ζωή γίνεται το περιοδικό αυτό μέχρι την απροσδόκητη εμφάνιση μιας γυναίκας. Είναι το σημείο από το οποίο ξεκινά μια πλοκή γεμάτη σπιρτόζικες ατάκες και ευτράπελα για να καταλήξουν και οι τρεις ήρωες της ιστορίας λυτρωμένοι.

Σημαντικό ρόλο στην υπόθεση μας παίζει  μια αίσθηση, η μυρωδιά, οι χημικοί υποδοχείς στα ανώτερα τμήματα της μύτης στέλνουν σήματα κατευθείαν σε διαφορετικές περιοχές του εγκεφάλου και κάπως έτσι αρχίζουν όλα!

Η μετάφραση και η διασκευή είναι της Μιμής Ντενίση και η σκηνοθεσία του Μανώλη Ιωνά. Με το δυναμικό τριών ταλαντούχων ηθοποιών που έχουν κυριολεκτικά εγκατασταθεί στο αναπτερωτικό σύμπαν του σπουδαίου Νιλ Σάιμον.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Νήλ Σάιμον
Μετάφραση: Μιμή Ντενίση
Σκηνοθεσία: Μανώλης Ιωνάς

Σκηνικά: Νίκος Κασαπάκης
Κοστούμια: Νίκος Κασαπάκης
Μουσική: Αυγερινός Σουλόπουλος
Φωτισμοί: Μανώλης Μπράτσης
Χορογραφία: Ρούλα Κουτρουμπέλη

Παίζουν: Περικλής Λιανός, Μιχάλης Μαρκάτης, Ειρήνη Παπαδηματου

Διάρκεια: 90’ χωρίς διάλειμμα
Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος 13€ |Μειωμένο 10€ Άνω των 65, ΑΜΕΑ,Φοιτητές Ατέλειες 5€
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 23/11 έως 12/4
Παραστάσεις: Σάββατο 21:00 & Κυριακή 18:30
Διασκευή: Μιμή Ντενίση
Βοηθός Σκηνοθετη: Έλενα Αγγελοπούλου
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b