MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Family Weekend: 10 ιδέες για βόλτες με τα παιδιά

Οι καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό Σαββατοκύριακο, 22 – 24 Νοεμβρίου, για όλη την οικογένεια.

Monopoli Team

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

2ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και ο κινηματογράφος Δαναός θα υποδεχτούν το κοινό με πρεμιέρες ταινιών κινουμένων σχεδίων και live action, αφιερώματα για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά, baby-friendly προβολές και μια ενότητα αφιερωμένη στην αγαπημένη των μικρών θεατών ζωντανή μεταγλώττιση.
Διαβάστε περισσότερα εδώ. 
Παρασκευή 22/11 έως Κυριακή 24/11

ΤΣΙΡΚΟ

Το Circo Medrano στην Αθήνα

Ένα δίωρο φαντασμαγορικό θέαμα για μικρούς και μεγάλους, με ακροβάτες σε αέρα και νερό, απίθανους ζογκλέρ, τον θρυλικό γύρο του θανάτου με 3 μηχανές, Magic Show, τον διάσημο κλόουν ΟΤΟ και πολλά ακόμα νούμερα που θα μας κόψουν την ανάσα και έχουν κερδίσει 2 χρυσά βραβεία στο φεστιβάλ του Μόντε Κάρλο.
Παρασκευή 22/11 & Σάββατο 23/11, 18:15, 20:30
Κυριακή 24/11, 11:30, 18:15
Μαρούσι όπισθεν Ο.Α.Κ.Α (επί των οδών Πιτταρά & Αρτέμιδος)

ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ

Disney on Ice “Frozen”

Η διασημότερη και βραβευμένη με Oscar ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney, το Frozen, ζωντανεύει στον πάγο. Εντυπωσιακό καλλιτεχνικό πατινάζ, συγκλονιστικά θεατρικά εφέ και μουσική θα μας ταξιδέψουν στο μαγευτικό βασίλειο της Αρεντέλλας, ξεδιπλώνοντας την ιστορία των δύο αδελφών, της πριγκίπισσας Άννας και της πριγκίπισσας Έλσας.
Παρασκευή 22/11, 15:30, 19:30
Σάββατο 23/11 & Κυριακή 24/11, 11:30, 15:30, 19:30
Γυμναστήριο Π. Φαλήρου (Tae Kwon Do)

Από 8€ έως 46€

ΘΕΑΤΡΟ

“Ένα ξωτικό στην πόρτα μου!” από την ομάδα Κοπέρνικος

Μια περιπέτεια γεμάτη δράση, μουσική, τραγούδι, κωμικές καταστάσεις, αλλά και όμορφες συγκινητικές στιγμές, που αποδίδει με τον πιο ευφάνταστο τρόπο το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων: την ομορφιά του να δίνεις, να μοιράζεσαι και να αγαπάς..
Διαβάστε περισσότερα εδώ. 
Ερμηνεύουν: Γιάννης Δρακόπουλος, Γιώργος Κισσανδράκης, Μχάλης Πανάδης, Σωσώ Χατζημανώλη
Κυριακή 24/11, 12:00
Θέατρο Olvio, Φαλαισίας 7, Κεραμεικός
10€, ομαδικό 8€ (άνω των 20 ατόμων)

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Teddy’s night στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου επιστρέφει ξανά με μία πρωτότυπη δράση. Από την Παρασκευή 22 έως το Σάββατο 23 Νοεμβρίου, έρχεται το Teddy’s night, ένα αλλιώτικο βράδυ για μεγάλους και μικρούς, ένα συναρπαστικό sleepover για τους αγαπημένους χνουδωτούς φίλους των παιδιών. Τα λούτρινα ζωάκια, αρκουδάκια, χελωνάκια, ψάρια ή ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς, περνούν ένα βράδυ στο Μουσείο και τα παιδιά, την επόμενη μέρα, ανακαλύπτουν πώς τα πέρασαν, αν έκαναν νέους φίλους, ποιο μηχάνημα τους άρεσε περισσότερο, αν ήταν ήσυχοι ή όχι.
Παρασκευή 22/11, 17.00 – 20.00, Σάββατο 23/11, 12.00 – 13.00
Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
15€/παιδί / *Στην τιμή περιλαμβάνεται ελαφρύ σνακ για όλους και καφές για τους γονείς

Teens Art Studio, στο ΚΠΙΣΝ

Σε διάλογο με την έκθεση του Γ. Ψυχοπαίδη και με κεντρικό άξονα το ζωγραφικό σχέδιο ως εργαλείο έκφρασης προσωπικών ιδεών και μορφών, τα παιδιά πειραματίζονται με διαφορετικές τεχνικές, γνωρίζουν και χρησιμοποιούν καλλιτεχνικά και άλλα υλικά. Αυτόν τον μήνα εμπνέονται από το Μονόγραμμα του Οδυσσέα Ελύτη και από μια πανάρχαια τεχνική ζωγραφικής, την πυρογραφία: μέθοδο διακόσμησης, ξύλινων κυρίως, επιφανειών. Με μέσο γραφής τη φωτιά και όχι το μελάνι, δίνουν στο ξύλο τη μορφή που θέλουν με τη βοήθεια ηλεκτρικών πυρογράφων. Θα προηγηθεί ξενάγηση στην έκθεση.
Για παιδιά 11+ ετών.Έως 15 συμμετοχές.
Σάββατο 23/11, 17:00 – 19:30
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Είσοδος ελεύθερη

«Christmas Festival Park» στο Άλσος Χολαργού
Φέτος τα Χριστούγεννα στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού θα είναι ακόμα πιο διασκεδαστικά! Για πρώτη φορά θα λειτουργήσει «Χριστουγεννιάτικο Πάρκο» με παγοδρόμιο, καρουζέλ, παιχνίδια διασκέδασης κ.α. με εισιτήριο, και θα προσφέρει ώρες χαράς και διασκέδασης σε μικρούς και μεγάλους.
Παρασκευή 22/11, Σάββατο 23/11, Κυριακή 24/11, 10:00 – 22:00
Άλσος Χολαργού, Ευριπίδου & 25ης Μαρτίου, Χολαργός

ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Κυριακάτικες ξεναγήσεις στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Μαζί με τους έμπειρους ανθρώπους του Μουσείου, γονείς και παιδιά ακολουθούν τη γραμμή παραγωγής του φωταερίου, έρχονται σε επαφή με τις μυρωδιές, ακούνε τις ιστορίες των εργαζομένων μέσα από τα κορνούτα, αγγίζουν τις μηχανές που λειτουργούσαν μέχρι πρόσφατα και γέμιζαν με ενέργεια και φως την πόλη.
Για οικογένειες και παιδιά άνω των 7 ετών.
Κυριακή 24/11, 11:00
Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

“Φιέστα Κουραμπιέ” από τους Burger Project

Τα κυριακάτικα πρωινά βρίσκουν τους Burger Project στο Άλσος με μια σειρά από παιχνιδιάρικες γιορτινές συναυλίες για όλη την οικογένεια. Ο Professor Cosmic, o Aλ Καλαμπόκης, η Έλεν Τρέλεν και ο Mister Finger κουβαλούν δώρα για τα παιδιά: διαδραστικά παιχνίδια, νέα τραγούδια που θα αγαπηθούν όπως και τα παλιά που δεν θα λείψουν, “πειραγμένα” χριστουγεννιάτικα κάλαντα και εντέλει την αστείρευτη ενέργεια των Burger Project που πάντα καταλήγει σε μια λυτρωτική φιέστα με πολύ χορό και πολλή χαρά.
Κυριακή 24/11, 11:30
«Το Άλσος», Ευελπίδων 4, Κυψέλη
Από 8€ έως 12€

«Μουσική για… τα μάτια μας!» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Τι κοινό μπορεί να έχει ο νεαρός μάγος Χάρι Πότερ, ο δαιμόνιος αρχαιολόγος Ιντιάνα Τζόουνς και ο συμπαθής εξωγήινος Ε.Τ.; Η μουσική που συνοδεύει τις περιπέτειες αυτών των αγαπημένων ηρώων της μεγάλης οθόνης φέρει την υπογραφή του αμερικανού Τζον Ουίλλιαμς, από τους σημαντικότερους συνθέτες κινηματογραφικής μουσικής όλων των εποχών. Ο μαέστρος Κωνσταντίνος Δημηνάκης και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών μας καλούν να απολαύσουμε τη θαυμάσια μουσική…για τα μάτια μας!
Συντελεστές: Σοφία Τοπούζη: κείμενα, Δημήτρης Μακαλιάς:  αφηγητής, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Mουσική διεύθυνση: Κωνσταντίνος Δημηνάκης
Κυριακή 24/11, 11:30
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
8€ έως 14€

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b