MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
τραγωδία

Μήδεια, του Ευριπίδη στο Θέατρο Ροές

Η «Μήδεια» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Γεωργαλά, επιστρέφει, από τις 25 Νοεμβρίου 2019 και για τρεις μόνο παραστάσεις, στο Θέατρο Ροές.

| Φωτογραφίες: Αγγελική Κοκκοβέ
Monopoli Team

Το αριστούργημα του Ευριπίδη, «Μήδεια» παρουσιάζεται για τρεις μοναδικές παραστάσεις στο Θέατρο Ροές, στις 25, 26 και 27 Νοεμβρίου 2019 στις 21:00.

Παραστάσεις στην Πάτρα

Επιπλέον, η παράσταση «Μήδεια», πριν την επιστροφή της στην Αθήνα και στο Θέατρο Ροές, θα ταξιδέψει στην Πάτρα, στο θέατρο Λιθογραφείον (21, 22, 23 Νοεμβρίου 2019).

«Μήδεια»: Λίγα λόγια για την παράσταση

Η «Μήδεια» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, πριν δύο χρόνια,στο Εθνικό Θέατρο της Χάγης, STET- the English Theatre, όπου για πρώτη φορά ακούστηκε η τραγωδία στα ελληνικά. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Δημήτρης Γεωργαλάς, ο οποίος εδώ και δύο χρόνια  μετά το πρώτο ανέβασμα, συνεχίζει να πειραματίζεται και να δουλεύει πάνω στον λόγο του Ευριπίδη με την εξαιρετική μετάφραση του Γιώργου Χειμωνά, που δίνει μια ψυχαναλυτική προσέγγιση στην ιστορία. Μια μετάφραση, άμεση και ποιητική,που  εμπεριέχει την προσωπική του θεώρηση και επιχειρεί να πλησιάσει την ψυχή των ηρώων. Το ομώνυμο ρόλο ερμηνεύει η Τζούλη Σούμα.

Σημείωμα από τον σκηνοθέτη

«Η πρώτη φορά που ασχολείσαι με την αρχαία τραγωδία, είναι σαν μια πρώτη εξερεύνηση ενός οικείου –άγνωστου τόπου. Υπάρχουν πολλά να δεις και να σε τραβήξουν μέσα στη δίνη της και πολλά που σου αποκαλύπτονται όταν έχεις φύγει από εκεί και σε κάνουν να θες να ξαναγυρίσεις.

-Η Μήδεια δεν είναι η ιστορία ενός άντρα και μιας γυναίκας.

-Είναι ο πρώτος πόλεμος ή ο πρώτος γάμος μεταξύ του «Άντρα» και της «Γυναίκας».

-Είναι η ρήξη μεταξύ δύο ισχυρών πολιτισμών.

-Είναι η αναμέτρηση , η καταδικασμένη , του ανθρώπου με τη φύση και με το «θείο».

-Είναι, για μένα, ένα αρχέγονο μυστήριο απ’ το οποίο βγαίνεις σοκαρισμένος και καθαγιασμένος. Ο θεός Έρωτας, σαν άλλος Διόνυσος, αποκαλύπτεται και επιβάλλεται μέσα από πράξεις καταλυτικές για την ανθρώπινη ψυχή.

Η πρώτη ευκαιρία μου δόθηκε από το θέατρο STET- theEnglishTheatre και το Εθνικό Θέατρο της Χάγης, όπου παρουσιάστηκε πρώτη φορά στα ελληνικά η τραγωδία του Ευριπίδη, πριν δυο χρόνια στα πλαίσια του φεστιβάλ Μήδειας που έγινε εκεί.

Από τότε η προσέγγιση οφείλει να έχει πάει πιο βαθιά. Τόσο για μας όσο και για τους θεατές , η «Μήδεια» είναι ο Τόπος μέσα μας όπου θα θελήσουμε σίγουρα να ξαναγυρίσουμε.»

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ευριπίδης
Μετάφραση: Γιώργος Χειμωνάς
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Γεωργαλάς

Κοστούμια: Δημήτρης Ντάσιος
Μουσική: Πλάτων Ανδριτσάκης
Φωτισμοί: Βασίλης Αποστολάτος
Χορογραφία: Φαίδρα Σούτου

Παίζουν: Τζούλη Σούμα,Κυριακή Καραλουκά,Γιώργος Σταυριανός,Βασίλης Ψυλλάς & Νίκος Δερτιλής.

Διάρκεια: Διάρκεια: 80 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 12 ευρώ | Μειωμένο: 8 ευρώ
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 25 έως 27 Νοεμβρίου 2019
Πληροφορίες: Προπώληση μέσω Viva. gr | Τηλέφωνο κρατήσεων:6944665561
Παραστάσεις: Δευτέρα, Τρίτη & Τετάρτη στις 21:00
Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-roes/midia-tou-eyripidh/
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Ροές, Ιάκχου 16, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0347 4312
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Διψάει τις Νύχτες, του Ηλία Μαγκλίνη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
ΘΕΑΤΡΟ
Toxicity, για 2η χρονιά στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα
ΘΕΑΤΡΟ
Μπουμπουλίνας 18: Η συγκλονιστική ιστορία της Κίττυς Αρσένη ζωντανεύει ξανά στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
ΘΕΑΤΡΟ
Οι Δακτυλογράφοι: Το αριστούργημα του Μάρεϊ Σίζγκαλ για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Ουρανός Κατακόκκινος στον γαλαξία της Αναγνωστάκη: Ο μονόλογος με τη Ρούλα Πατεράκη στο Θέατρο Ψυρρή
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Μαγεμένος Βοσκός, της bijoux de kant στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
ΘΕΑΤΡΟ
Τo κομπλεξικό, του Αχιλλέα ΙΙΙ από την Ομάδα Νοητή Γραμμή στο Θέατρο Αλκμήνη
ΘΕΑΤΡΟ
ΝΤΑΡFΣΤΕΛΕΡ, του Θανάση Δόβρη στο Θέατρο Ρεκτιφιέ
ΘΕΑΤΡΟ
Η Αλήθεια Είναι, του Δημήτρη Δημητριάδη στο Θέατρο 104
Θεατρικά Νέα
Οι πιο ξεχωριστές Βάκχες φέτος στην Επίδαυρο: Οι Tiger Lillies συναντούν τον Javor Gardev
ΘΕΑΤΡΟ
Το «Τάμα» του Γιώργου Χριστοδούλου στο Σύγχρονο Θέατρο
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Αφρός των Ημερών: Το αριστούργημα του Μπορίς Βιάν στο Studio Μαυρομιχάλη