MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Έργο τέχνης του γλύπτη Σπύρου Κοντούλη, φιλοξενείται στο Lazart Hotel στη Θεσσαλονίκη

Το ξενοδοχείο Lazart στη Θεσσαλονίκη φιλοξενεί τις μέρες αυτές στον χώρο του εστιατορίου του, ένα μοναδικό έργο τέχνης, ένα μεταλλικό άλογο που έχει φιλοτεχνήσει ο διάσημος γλύπτης Σπύρος Κοντούλης της Loudos Fine Art & Auctions.

Monopoli Team

Το συγκεκριμένο γλυπτό έχει κατασκευαστεί από ανοξείδωτο μέταλλο, αλουμίνιο και μπρούτζο και έχει διαστάσεις 113εκ. ύψος, 53εκ. πλάτος και 100εκ. μήκος.

Ο Σπύρος Κοντούλης γεννήθηκε το 1971 στη Λάρισα. Αντλώντας έμπνευση από τη φύση, το ζωικό βασίλειο, την Αρχαία Ελλάδα και τη μυθολογία, άρχισε να δημιουργεί γλυπτά, με επίκεντρο το ενδιαφέρον του για τα άλογα, με τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών – κυρίως μετάλλων, και, σε ορισμένες περιπτώσεις, το έργο του αποτελείται αποκλειστικά από υλικά τα οποία η κοινωνία βρίσκει ανεπιθύμητα και περιττά. Το έργο του έχει παρουσιαστεί σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ δημιουργίες του υπάρχουν σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές σε διεθνές επίπεδο.

­Το ξενοδοχείο Lazart βρίσκεται απέναντι από το συγκρότημα της Μονής Λαζαριστών, στον Δήμο Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή της Σταυρούπολης. Προσφέρει πολυτελή διαμονή σε ένα προνομιακό σημείο της Θεσσαλονίκης, μόλις 10 λεπτά από την καρδιά της πόλης. Η τέχνη και η άνεση συνδυάζονται τέλεια σε αυτό το ξενοδοχείο 5 αστέρων που διαθέτει μοναδικό σχεδιασμό και εξαιρετική διακόσμηση, φιλοξενώντας στους χώρους του καθ’όλη την διάρκεια του χρόνου διάσημα έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

Το ξενοδοχείο Lazart λειτουργεί υπό τη διαχείριση της εταιρείας Zeus International.

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b