MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
PET STORIES

Τέσσερις “Pet friendly” ξενώνες για ονειρεμένες αποδράσεις στη φύση με το κατοικίδιό σας

Ως μέλος της οικογένειάς σας, ο σκύλος σας αξίζει και αυτός τις διακοπές του. Τέσσερις ξενώνες που αγαπούν τα ζωάκια όσο και εσείς, σας προσκαλούν να κάνετε check in και να ζήσετε όλοι μαζί μια φυσιολατρική περιπέτεια.

author-image Μαριάννα Κουρκούνη

“Πλειάδες Studios” στους Καλλιάνους Κορινθίας

Ένας ακόμα ξενώνας-σταθερή αξία για εκδρομές με κατοικίδιο σας περιμένει στους Καλλιάνους Κορινθίας για να σας αποκαλύψει τις ομορφιές της Στυμφαλίας. Οι εναλλαγές στη βλάστηση, χαρακτηριστικό της οδήγησης στα ημιορεινά, θα σας κρατήσουν το ενδιαφέρον στη διαδρομή και πριν καλά-καλά το καταλάβετε θα είστε με το κλειδί του δωματίου σας στο χέρι.

Εδώ όλες οι κατοικίες είναι αυτόνομες, κομψά διακοσμημένες στον συνδυασμό πέτρας και ξύλου και πλήρως εξοπλισμένες με κουζίνα, τζάκι, στήλη υδρομασάζ και τηλεόραση. Ό,τι πρέπει δηλαδή για να χαλαρώσετε με την τετράποδη παρέα σας. Ακριβώς απέναντι από το Πλειάδες Studios, το café «Πυγολαμπίδα» με την όμορφη θέα στους Καλλιάνους, σερβίρει καφεδάκι για έξτρα ενέργεια, που θα σας χρειαστεί για την συνέχεια.

Αποδράσεις κοντά στον ξενώνα Πλειάδες

Η πρώτη στάση στην περιοχή θα γίνει μόλις 8 χλμ. μακριά, στην λίμνη Στυμφαλία. Προφυλαγμένη από τις χιονισμένες κορυφές της Ζήρειας και του Ολίγυρτου, η μυθική λίμνη των άθλων του Ηρακλή και το γύρω οροπέδιο εντάσσονται στο δίκτυο NATURA 2000. Εδώ σας περιμένουν μπόλικοι περίπατοι και παιχνίδια στα λιβάδια, χαλαρό bird watching στους καλαμιώνες, αλλά και το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, ένα μουσείο που αφήνει τα καλόβολα σκυλάκια στους εσωτερικούς του χώρους, συμπεριλαμβανομένης της καφετέριας. Όσοι έχετε διάθεση για εξερεύνηση, αξίζει να συνεχίσετε προς τα κοντινά χωριά Καστανιά και Λαύκα δυτικά της λίμνης, πριν γυρίσετε πάλι πίσω στους Καλλιάνους για φαγητό στην ταβέρνα “Το Πατρικό”, που λειτουργούν οι ιδιοκτήτες του Πλειάδες Studios μόλις 1 χλμ. από το κατάλυμμα.

Εάν σας ιντριγκάρει η αναρρίχηση, οδηγήστε προς τα βόρεια για το αναρριχητικό πεδίο “Φρύγανη” και τον μικρότερο “Μύλο”, που άνοιξαν την τελευταία διετία κοντά στο χωριό Κεφαλάρι, εμπλουτίζοντας τη λίστα με τις διαθέσιμες δραστηριότητες στην περιοχή.

Το καλύτερο το κρατήσαμε για το τέλος. Το χωριό Καλλιάνοι βρίσκεται στα όρια της οινοπαραγωγικής περιοχής της Νεμέας, γι’ αυτό μην χάσετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε τα επισκέψιμα οινοποιεία Όψιμος, Γιαννίκος και Semeli Estate, για να απολαύσετε ένα (ή και περισσότερα) ποτηράκια Αγιωργίτικο κρασί από τους πιο φημισμένους ελληνικούς αμπελώνες!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Tips

  • Ενημερώστε από πριν τον ξενώνα ότι ταξιδεύετε με κατοικίδιο. Δώστε τους χρόνο να προετοιμαστούν και να σας δώσουν το κατάλληλο δωμάτιο.
  • Για να αποφύγετε ατυχήματα ή προβλήματα με άλλους ταξιδιώτες, θα πρέπει να έχετε τον σκύλο σας δεμένο με λουρί, όπως ορίζει ο νόμος. Επιπλέον, θα πρέπει να αφήνετε τον χώρο καθαρό από ακαθαρσίες από οποιαδήποτε βόλτα.
  • Εάν το σκυλάκι σας ενοχλείται από τις μεγάλες διαδρομές με αυτοκίνητο, αποφύγετε να του δώσετε τροφή και νερό για λίγες ώρες πριν ξεκινήσετε.
  • Βεβαιωθείτε πως έχετε πάντα μαζί σας το βιβλιάριο υγείας, που πιστοποιεί ότι το ζωάκι σας είναι υγιές και έχει κάνει όλα τα εμβόλιά του.
  • Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας για το πώς θα φτιάξετε ένα μίνι φαρμακείο-κουτί πρώτων βοηθειών. Μπορεί να σας φανεί χρήσιμο στην εξοχή, ποτέ δεν ξέρετε…
Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b