MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
PET STORIES

Τέσσερις “Pet friendly” ξενώνες για ονειρεμένες αποδράσεις στη φύση με το κατοικίδιό σας

Ως μέλος της οικογένειάς σας, ο σκύλος σας αξίζει και αυτός τις διακοπές του. Τέσσερις ξενώνες που αγαπούν τα ζωάκια όσο και εσείς, σας προσκαλούν να κάνετε check in και να ζήσετε όλοι μαζί μια φυσιολατρική περιπέτεια.

author-image Μαριάννα Κουρκούνη

“Μπελλαίικο” στη Στεμνίτσα Αρκαδίας

Ίσως το πιο δημοφιλές road trip στην Πελοπόννησο να είναι αυτό που οδηγεί στα θρυλικά χωριά του Μαίναλου, που καταλαμβάνουν τις ορεινές πλαγιές εκεί που αραιώνει το πυκνό ελατοδάσος.

Ατενίζοντας από στρατηγικό ύψωμα όλη την Στεμνίτσα, ο ξενώνας Μπελλαίικο δεν δίνει απλά λύση στο θέμα διαμονής με κατοικίδιο, αλλά παραδίδει μαθήματα παραδοσιακής αρκαδικής φιλοξενίας με τρόπο άμεσο και απλό. Τα τρία pet friendly δωμάτια του ξενώνα, το “χειμωνιάτικο” και τα δύο κατώγια, έχουν ξέχωρη είσοδο και βλέπουν σε αυλή για έξτρα ευκολία.

Τα κρεβάτια είναι στρωμένα με κοφτά σεντόνια της γιαγιάς και κουβέρτες του αργαλειού, ενώ οι βελέντζες, τα υφαντά και το χωριάτικο τζάκι θα σας υπενθυμίσουν πως φύγατε επιτέλους από την πόλη. Μην παρακοιμηθείτε και χάσετε το πληθωρικό πρωϊνό με το σπιτικό ζυμωτό ψωμί, τις μαμαδίστικες μαρμελάδες με φρούτα από τον κήπο και τα υπόλοιπα χειροποίητα κεράσματα, που σερβίρονται είτε στον οντά είτε στο δωμάτιο, εκεί που θα σας περιμένει ο πιστός σας φίλος.

Ως έμπειρη οικοδέσποινα, η κα Νένα θα φροντίσει να σας κάνει να νιώσετε σαν το σπίτι σας και θα σας βοηθήσει να σχεδιάσετε το πλάνο της ημέρας ανάλογα με τα ενδιαφέροντά σας. Την ομάδα υποδοχής του Μπελλαίικου συμπληρώνουν ο γάτος Ψιψίνος και η σκυλίτσα Γιολάντα, δύο ακόμα τετράποδα που ενδεχομένως να πετύχετε να χουζουρεύουν στην αυλή.

Αποδράσεις κοντά στον ξενώνα Μπελλαίικο

Εάν το σκυλάκι σας συμπεριφέρεται καλά στη βόλτα, αξίζει να επισκεφθείτε το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης λίγο έξω από την Δημητσάνα. Πιάστε θέση για να δείτε το πολύ ενδιαφέρον βίντεο για την τέχνη της βυρσοδεψίας και τριγυρίστε για να εντοπίσετε το ρακοκάζανο, την νεροτριβή, τον αλευρόμυλο και τον μπαρουτόμυλο. Θυμηθείτε να κρατήσετε το σκυλάκι σας στο λουρί για να αποφύγετε πιθανές… παρεξηγήσεις με τις γατούλες που φροντίζουν καθημερινά οι υπεύθυνοι του μουσείου. Ύστερα, συνεχίστε την βόλτα σας στα μονοπάτια του Λούσιου αναζητώντας τα αναγνωριστικά σημάδια του Menalon Trail, ενός από τα λίγα διεθνώς πιστοποιημένα μονοπάτια στην Ευρώπη. Αφού φτάσετε ως την Μονή Προδρόμου, πάρτε τον χρόνο σας και βαθιές ανάσες οξυγόνου απολαμβάνοντας την ειδυλλιακή τοποθεσία.

Και επειδή είναι σίγουρο πως οι βόλτες στη φύση θα σας ανοίξουν την όρεξη, σημειώστε πως τραπέζι στην Στεμνίτσα για εσάς και τον σκύλο σας είναι πιθανό να βρείτε στην “Γερουσία” ή στην ταβέρνα “1821”, αν την πετύχετε ανοιχτή. Στα πέριξ, φιλικά προς τα σκυλάκια είναι τα εστιατόρια “Καπηλειό των Αθανάτων” και “Ρολόι” στην Δημητσάνα, όπως και η “Ζέρζοβα” στην Παναγιά, όλα τους με εξωτερικούς χώρους, που όμως προστατεύονται από το κρύο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Tips

  • Ενημερώστε από πριν τον ξενώνα ότι ταξιδεύετε με κατοικίδιο. Δώστε τους χρόνο να προετοιμαστούν και να σας δώσουν το κατάλληλο δωμάτιο.
  • Για να αποφύγετε ατυχήματα ή προβλήματα με άλλους ταξιδιώτες, θα πρέπει να έχετε τον σκύλο σας δεμένο με λουρί, όπως ορίζει ο νόμος. Επιπλέον, θα πρέπει να αφήνετε τον χώρο καθαρό από ακαθαρσίες από οποιαδήποτε βόλτα.
  • Εάν το σκυλάκι σας ενοχλείται από τις μεγάλες διαδρομές με αυτοκίνητο, αποφύγετε να του δώσετε τροφή και νερό για λίγες ώρες πριν ξεκινήσετε.
  • Βεβαιωθείτε πως έχετε πάντα μαζί σας το βιβλιάριο υγείας, που πιστοποιεί ότι το ζωάκι σας είναι υγιές και έχει κάνει όλα τα εμβόλιά του.
  • Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας για το πώς θα φτιάξετε ένα μίνι φαρμακείο-κουτί πρώτων βοηθειών. Μπορεί να σας φανεί χρήσιμο στην εξοχή, ποτέ δεν ξέρετε…
Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b