MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
PET STORIES

Τέσσερις “Pet friendly” ξενώνες για ονειρεμένες αποδράσεις στη φύση με το κατοικίδιό σας

Ως μέλος της οικογένειάς σας, ο σκύλος σας αξίζει και αυτός τις διακοπές του. Τέσσερις ξενώνες που αγαπούν τα ζωάκια όσο και εσείς, σας προσκαλούν να κάνετε check in και να ζήσετε όλοι μαζί μια φυσιολατρική περιπέτεια.

author-image Μαριάννα Κουρκούνη

“Αγρόκτημα” στο Λεωνίδιο Αρκαδίας

Μια ανάσα από τον παραδοσιακό οικισμό του Λεωνιδίου, απέχοντας 15 λεπτά από τους πρόποδες του Πάρνωνα και μόλις 1 χλμ. από τη θάλασσα, θα συναντήσετε τον πέτρινο Ξενώνα Αγρόκτημα.

Πριν καν περάσετε το κατώφλι, θα δείτε πως ο φιλόξενος αυτός ξενώνας είναι ένας pet friendly παράδεισος. Με τέσσερα στρέμματα κήπους, μποστάνια, πορτοκαλεώνες και ροδεώνες, η μέρα σας θα είναι γεμάτη περιπάτους και νέες μυρωδιές, ενδεχομένως παρέα με την Κίρκη, τον μόνιμο… θαμώνα χειμώνα-καλοκαίρι.

Εδώ τα κατοικίδιά σας είναι ευπρόσδεκτα σε όλα τα αυθεντικά τσακώνικα αγροτόσπιτα και τους ιδιόκτητους χώρους. Όμως, εξίσου φιλόξενα παραμένουν τα πράγματα και εκτός καταλύμματος, αφού σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια, κα Αγγελική, δύσκολα θα σας κλείσουν την πόρτα σε ταβέρνες και καφετέριες.

Στα ανεπτυγμένα φιλοζωϊκά αισθήματα της περιοχής σημαντική είναι η συνεισφορά της δραστήριας ομάδας που ίδρυσαν φιλόζωοι Λεωνιδίου με την ευφάνταστη ονομασία “Κούε & Κατσούα”, που σημαίνει “Σκύλος & Γάτα” στην τσακώνικη διάλεκτο.

Αποδράσεις κοντά στον Ξενώνα Αγρόκτημα

Στο Λεωνίδιο θα επισκεφθείτε τον προεπαναστατικό Πύργο Τσικαλιώτη του 1808 με τους πυργίσκους, τις τουφεκίστες και τις πολεμίστες, το προβιομηχανικό κτίριο της Φάμπρικας και τον Οδοστρωτήρα “Αι Βρασιαί” στον Δαφνώνα, τον μοναδικό σωζώμενο στην Ελλάδα ατμοκύλινδρο οδοστρωτήρα. Εάν αγαπάτε την τσακώνικη μελιτζάνα, φροντίστε η κράτησή σας στον Ξενώνα Αγρόκτημα να συμπέσει με το φεστιβάλ Μελιτζάzz στις αρχές Ιουλίου ή την Γιορτή Μελιτζάνας το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου, στο τέλος δηλαδή της σεζόν του ιδιαίτερου αυτού λαχανικού.

Ανάλογα με τον καιρό και τις αντοχές της συντροφιάς, εμπλουτίστε την εκδρομή σας με σκυλοβόλτες μες στις καστανιές με ορμητήριο τον Κοσμά, το πιο εύκολα προσβάσιμο χωριό του Πάρνωνα. Ενδιάμεσα, μην παραβλέψετε τη στάση στην Μονή Ελώνης. Αν και δύσκολα θα σας αφήσουν να μπείτε στο εσωτερικό με τον σκύλο σας, και μόνο η θέα της μονής σφηνωμένης μες στους βράχους είναι καθηλωτική. Όσοι αναζητάτε πιο έντονες δραστηριότητες, βάλτε στο πρόγραμμα το Αναρριχητικό Πάρκο Λεωνιδίου, ένα κέντρο που έχει σταδιακά αναδείξει την περιοχή σε παγκόσμιο αναρριχητικό προορισμό. Μάλιστα, αρκετές είναι οι περιπτώσεις αναρριχητών από το εξωτερικό, που επιστρέφουν στον τόπο τους παρέα με έναν νέο, χνουδωτό συγκάτοικο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Tips

  • Ενημερώστε από πριν τον ξενώνα ότι ταξιδεύετε με κατοικίδιο. Δώστε τους χρόνο να προετοιμαστούν και να σας δώσουν το κατάλληλο δωμάτιο.
  • Για να αποφύγετε ατυχήματα ή προβλήματα με άλλους ταξιδιώτες, θα πρέπει να έχετε τον σκύλο σας δεμένο με λουρί, όπως ορίζει ο νόμος. Επιπλέον, θα πρέπει να αφήνετε τον χώρο καθαρό από ακαθαρσίες από οποιαδήποτε βόλτα.
  • Εάν το σκυλάκι σας ενοχλείται από τις μεγάλες διαδρομές με αυτοκίνητο, αποφύγετε να του δώσετε τροφή και νερό για λίγες ώρες πριν ξεκινήσετε.
  • Βεβαιωθείτε πως έχετε πάντα μαζί σας το βιβλιάριο υγείας, που πιστοποιεί ότι το ζωάκι σας είναι υγιές και έχει κάνει όλα τα εμβόλιά του.
  • Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας για το πώς θα φτιάξετε ένα μίνι φαρμακείο-κουτί πρώτων βοηθειών. Μπορεί να σας φανεί χρήσιμο στην εξοχή, ποτέ δεν ξέρετε…
Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b