MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Αγώνες, του Χένρι Νέιλορ στο Θέατρο Σφενδόνη

Το θεατρικό έργο «Αγώνες», του Χένρι Νέιλορ ανεβαίνει στο Θέατρο Σφενδόνη, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Βιρβιδάκη

Monopoli Team

Η Εταιρεία Θεάτρου Μνήμη που δραστηριοποιείται στα Χανιά και ο σκηνοθέτης Μιχάλης Βιρβιδάκης επανέρχονται στην Αθήνα με ένα ακόμα θεατρικό έργο του Βρετανού δραματουργού.

Το νέο θεατρικό έργο του Χένρι Νέιλορ «Αγώνες» (Games), γραμμένο μόλις το 2018 και βραβευμένο ήδη στο διεθνούς φήμης φεστιβάλ του Εδιμβούργου τον Αύγουστο του 2018, θα παρουσιαστεί στην Αθήνα στο Θέατρο Σφενδόνη.

Λίγα λόγια για το έργο

Αναφέρεται στην προπολεμική Γερμανία, την εποχή της ανόδου του Χίτλερ στην εξουσία. Βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και αφηγείται την ιστορία δύο κορυφαίων αθλητριών, της ξιφομάχου Ελέν Μάγιερ (χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Άμστερνταμ 1928) και της αθλήτριας στίβου Γκρέτελ Μπέρκμαν. Επειδή ήταν Γερμανοεβραίες, το ναζιστικό καθεστώς έκανε ό,τι μπορούσε για να υπονομεύσει τις προσπάθειές τους για την κατάκτηση ενός χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1936 στο Βερολίνο, μιας και η κατάκτηση του τίτλου θα γελοιοποιούσε έμπρακτα όλες τις θεωρίες περί Αρίας φυλής.

Το έργο δεν στέκεται μόνο στα ιστορικά γεγονότα, αλλά δημιουργεί μια βαθιά τομή στην ψυχολογία των δύο αθλητριών. Αποκαλύπτοντας τα βαθύτερα κίνητρα της συμμετοχής τους στους Ολυμπιακούς, διαφορετικά για κάθε μια απ’ αυτές  φωτίζει ταυτόχρονα την ηθική διάσταση αυτής της συμμετοχής. Όλα αυτά σε μια εποχή που το ναζιστικό καθεστώς είχε ήδη ξεκινήσει την εφαρμογή καταπιεστικών μέτρων εις βάρος των Εβραίων, προλειαίνοντας το έδαφος για την εξόντωσή τους μερικά χρόνια αργότερα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Χένρι Νέιλορ
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Βιρβιδάκης


Παίζουν: Κατερίνα Μαντίλ, Μαρία Γιαννικάκη

Διάρκεια: 75 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 12 ευρώ, Φοιτητικό: 10 ευρώ
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 22/11 έως 24/11/2019
Πληροφορίες: Κρατήσεις θέσεων: Τηλ. 215 51 58 968/Προπώληση: 210 7234567, online: https://www.ticketservices.gr/event/theatro-sfendoni-agones/?lang=el και tickets.public.gr καθώς και στα καταστήματα Public
Παραστάσεις: Παρασκευή και Σάββατο στις 19.00, Κυριακή στις 21.15
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b