MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Family Weekend: 13 ιδέες για βόλτες με τα παιδιά

Οι καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό Σαββατοκύριακο, 1 – 3 Νοεμβρίου, για όλη την οικογένεια.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

Τέσσερις εποχές, του Βιβάλντι, από τους Patari Project στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Ένα διαχρονικό αριστούργημα που υμνεί τις εναλλαγές της φύσης και την κυκλικότητα του χρόνου, οι «Τέσσερις εποχές» του Αντόνιο Βιβάλντι, έρχονται μέσα από μια πρωτότυπη παράσταση με «πράσινο» χαρακτήρα στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Κυριακή 3/11, 11:00
Εθνική Λυρική Σκηνή – ΚΠΙΣΝ
10€ – 15€

“Το Φτερωτό Άλογο” του Νίκου Καζαντζάκη στο Μέγαρο Μουσικής

Στην παιδική σκηνή του Μεγάρου «ζωντανεύει» ένα ανέκδοτο παραμύθι του Νίκου Καζαντζάκη, σε μια θεατρική διασκευή από τον Βασίλη Μαυρογεωργίου. Οι ηθοποιοί ξετυλίγουν το νήμα της ιστορίας, φωτίζοντας με τραγούδια και μουσικά όργανα έναν κόσμο γεμάτο βασιλιάδες, πριγκίπισσες, μάγους, δερβίσηδες, πραματευτάδες και καραβάνια.
Με ζωντανή μουσική και θίασο 12 ηθοποιών και μουσικών.
Σάββατο 2/11, 15:00, Κυριακή 3/11, 11:30
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Γενική είσοδος: 12€

“Ψαρόσουπα: Βουτιά στη Βυθούπολη” του Γιώργου Δ. Λεμπέση

Η “Ψαρόσουπα” του Γιώργου Δ. Λεμπέση έρχεται στο Θέατρο Παλλάς με μια ολοκαίνουργια ιστορία, σε σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού και πρωτότυπη μουσική Γιώργου Λεμπέση. Με μια “Βουτιά στη Βυθούπολη”, μικροί και μεγάλοι θα γνωρίσουν τους ήρωες από όλες τις ιστορίες της σειράς σε ένα μουσικό υπερθέαμα.
Πρωταγωνιστούν: Μέμος Μπεγνής, Μαριέλλα Σαββίδου, Ιάσονας Μανδηλάς, Idra Kayne και ο Φώτης Σεργουλόπουλος
Σάββατο 2/11, 11:30, Κυριακή 3/11, 11:30 & 14:45
Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5

12€ – 30€

“Tres…sure” από την ομάδα MayBe A Company

Δύο κλόουν έχουν μια κοινή αποστολή, να καθαρίσουν τον χώρο του θεάτρου. Όταν φτάνουν στη σκηνή το κοινό είναι ήδη εκεί. Και τώρα? Θα πρέπει να δικαιολογήσουν την παρουσία τους. Έχουν τον εξοπλισμό καθαρισμού, έχουν τη θέληση αλλά δεν έχουν ιδέα πως να τον χρησιμοποιήσουν. Προσπαθώντας να κατανοήσουν τη χρήση τους, βρίσκουν ευκαιρία να παίξουν με κάθε ανακάλυψη, με κάθε συναίσθημα, με την ύπαρξη τους.
Σάββατο 2/11, 18:45
Fabrica Athens, Μεγάλου Αλεξάνδρου 125 & Ευρυμέδοντος, Γκάζι
7€ ενήλικες, 5€ παιδιά

“Χωρίς οικογένεια” του Εκτόρ Μαλό

Το πασίγνωστο, αγαπημένο μυθιστόρημα του Εκτόρ Μαλό ανεβαίνει για πρώτη φορά στο Θέατρο σε διασκευή της Άνδρης Θεοδότου και σκηνοθεσία του Δημήτρη Δεγαΐτη. Το κλασικό αυτό μυθιστόρημα αποτελεί ένα “ύμνο” στην αξία της οικογένειας, που τοποθετείται στην ίδια κλίμακα με τη βαθιά, πραγματική φιλία. Η θεατρική διασκευή του βιβλίου έγινε για το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν και είναι πρωτότυπη. Στην παράσταση υπάρχει ζωντανή μουσική ενώ πριν την έναρξη του έργου τα παιδιά θα μπορούν να έρθουν σε επαφή με έκθεση που θα τα υποδέχεται στο φουαγιέ του θεάτρου και θα αφορά στο έργο και τη ζωή του Μαλό.
Κυριακή 3/11, 11:00, 15:00
Θέατρο Τέχνης, Φρυνίχου 14, Πλάκα
Από 10€

«Το νησί των συναισθημάτων» στο 104

Η διεθνής ομάδα Hippo παρουσιάζει τη διαδραστική παράσταση «Το Νησί των Συναισθημάτων» βασισμένο σε μια ιστορία του Χορχέ Μπουκάι. Κεντρικό θέμα του προγράμματος είναι η συναισθηματική νοημοσύνη. Η παράσταση είναι βασισμένη σε τεχνικές του σωματικού θεάτρου με έμφαση στην εκφραστικότητα, την κίνηση, το χορό και το τραγούδι και είναι διαδραστική. Τα παιδιά συμμετέχουν σε αυτήν σε συγκεκριμένα σημεία της δράσης μέσα από θεατρικά παιχνίδια και τεχνικές του Εκπαιδευτικού Δράματος, επηρεάζουν την εξέλιξή της ιστορίας, μπαίνουν βαθιά στο θεματικό κέντρο της, αλληλεπιδρώντας, ασκώντας την κριτική τους σκέψη και συμμετέχοντας ενεργητικά.
Σάββατο 2/11, 17:00
Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Αθήνα 
8€, 10€

«Μικρές ιστορίες για αγρίους» στο Εθνικό Θέατρο

Η Εφηβική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου παρουσιάζει μια σύνθεση πάνω σε σύντομες ιστορίες του σπουδαίου σύγχρονου Γάλλου συγγραφέα και παιδαγωγού Μπερνάρ Φριό, σε σκηνοθεσία της Μαρίας Σαββίδου. Οι ιστορίες του Φριό θίγουν τα πιο σημαντικά κι ευαίσθητα ζητήματα με τρόπο ανάλαφρο που όμως δεν στερείται βάθους. Με την τολμηρή και ευαίσθητη ματιά τους, με την ελαφράδα και το χιούμορ τους διαπραγματεύονται θέματα της καθημερινής ζωής, των σχέσεων, των ανακαλύψεων, των μυστικών και των συγκρούσεων της νεανικής μας ηλικίας.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Πάρης Αλεξανδρόπουλος, Αθηνά Μουστάκα, Νίκος Γιαλελής, Αντώνης Γιαννακός, Στάθης Κόικας, Νάντια Κατσούρα, Νεφέλη Μαϊστράλη, Τζίνη Παπαδοπούλου
Παρασκευή 1/11, Σάββατο 2/11, 21:00, Κυριακή 3/11, 19:30
Εθνικό Θέατρο-Rex-Παιδική Σκηνή

10€ ενήλικες, 7€ εφηβικό, ΑμεΑ + Συνοδός: 5€ το άτομο

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

“Μεθ’ Ορμής Ακαθέκτου”

Έκθεση με τίτλο “Μεθ’ Ορμής Ακαθέκτου”, διοργανώνει η Υπηρεσία Ιστορίας Ναυτικού του Πολεμικού Ναυτικού (Υ.Ι.Ν.) στο Ίδρυμα Ευγενίδου, για νεανικό και μαθητικό κοινό. Η έκθεση έχει θέμα την ιστορία και την προσφορά του Πολεμικού Ναυτικού και παρουσιάζονται συνοπτικά και με επιστημονικότητα, τα κυριότερα σημεία της ένδοξης και συναρπαστικής ιστορίας του Πολεμικού Ναυτικού από το 1821 μέχρι το 1945.
Ξενάγηση από το προσωπικό της Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού του Πολεμικού Ναυτικού, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Νοεμβρίου, στις 11:30 και 12:30.
Παρασκευή 1/11, Σάββατο 2/11, 21:00, Κυριακή 3/11, 08:30 – 21:00
Ίδρυμα Ευγενίδου, Λεωφόρος Συγγρού 387
Είσοδος ελεύθερη

ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

“Διαστημικές Καταιγίδες και Βόρειο Σέλας”

Στον τεράστιο θόλο του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ένα θεαματικό “ταξίδι” στους πλανήτες του Ηλιακού μας συστήματος και να θαυμάσουν “σκηνές” από καιρικά φαινόμενα που κόβουν την ανάσα! Παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν εντυπωσιακές εικόνες του Πολικού Σέλαος, όπως τις κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός δύο διάσημων δημιουργών παραστάσεων πλανητάριου, του Terence Murtagh και του Robin Sip.
Παρασκευή 1/11, 19:30, Σάββατο 2/11, 13:30
Ίδρυμα Ευγενίδου, Λεωφόρος Συγγρού 387
Ενήλικες: 6€, Παιδιά: 4€

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

«Η ζήλια μέσα από ένα παραμύθι» στο Μουσείο Συναισθημάτων

Στον κόσμο τον παραμυθιών θα γνωρίσουμε από τι η ζήλια αποτελείται και τι έχει να μας πει. Τα Εργαστήρια με Συναισθήματα μέσα από παραμύθια έχουν σκοπό μέσα από το παραμύθι που έχει σχεδιάσει το Μουσείο Συναισθημάτων, παιδιά από 5 έως 7 χρονών και ενήλικες μαζί να έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την αξία που έχει κάθε συναίσθημα στη ζωή μας, αξιοποιώντας τα σύμβολα και τις διαδρομές που ακολουθούν οι ήρωες στα παραμύθια.
Σάββατο 2/11, 13.00
Μουσείο Συναισθημάτων, Καρατζά 7 & Τσάμη Καρατάσου, Νέος Κόσμος
Για την είσοδο στο εργαστήριο τηρείται σειρά προτεραιότητας χωρίς να γίνονται κρατήσεις.
8€ (στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου).

«Της ζήλιας τα καμώματα» στο Μουσείο Συναισθημάτων

Βασίλισσες και βασιλόπουλα, αδέρφια, μητριές και μάγισσες ζηλεύουν την τύχη του ήρωα και του βάζουν εμπόδια…Τα Εργαστήρια με Παραμύθια Μετά Μουσικής είναι εργαστήρια αφήγησης, όπου τα παραμύθια ζωντανεύουν με κιθάρα, τραγούδι και κρουστά όργανα. Μικροί και μεγάλοι μαζί, έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τη μαγεία των παραμυθιών.
Αφηγείται η Ιφιγένεια Κακριδώνη.
Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες.
Κυριακή 3/11, 13:00
Μουσείο Συναισθημάτων, Καρατζά 7 & Τσάμη Καρατάσου, Νέος Κόσμος

Για την είσοδο στο εργαστήριο τηρείται σειρά προτεραιότητας χωρίς να γίνονται κρατήσεις.
8€ (στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου).

Τικ και Τέλα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Γονείς και παιδιά παίρνουν κάλτσες, υφάσματα, μαλλιά, παγιέτες, πομ-πομ, κουμπιά και φτιάχνουν τα δικά τους ζωάκια. Στο τέλος, τα γεμίζουν με ένα μαλακό υλικό και αυτά ζωντανεύουν! Και τι καλύτερο για να ολοκληρωθεί η ιστορία από ένα κουκλάκι που θα κάνει παρέα στα παιδιά και θα ζωντανεύει τα παραμύθια τους; Γονείς και παιδιά, φορούν άνετα και πρόχειρα ρούχα κι ετοιμάζονται να λερωθούν!
Για παιδιά 2-3,5 ετών/Απαραίτητη η παρουσία γονέα.
Κυριακή 3/11, 11:30-13:30
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα
12 ευρώ για έναν γονιό και ένα παιδί 

Το Μικρό Εργαστήρι της Τέχνης συναντά τον Αλέξη Ακριθάκη

Οι μικροί επισκέπτες που αγαπούν τη ζωγραφική θα γνωρίσουν το συναρπαστικό σύμπαν του γνωστού καλλιτέχνη και θα δημιουργήσουν τα δικά τους έργα. Η τεχνική με την οποία είναι ταυτισμένος ο Ακριθάκης, το τσίκι-τσίκι, θα μεταφερθεί σε σκηνογραφίες μικρής κλίμακας αλλά και σε επιτραπέζια παιχνίδια με πρωταγωνιστές το ποδήλατο, το δέντρο, τη φλόγα ή το καράβι.
Σάββατο 2/11, 11:00 – 13:00
Μουσείο Μπενάκη, Βασ. Σοφίας και Κουμπάρη 1, Αθήνα
20€  * Σε προσυνεννόηση με το Τμήμα Εκπαίδευσης

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b