MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Χορός

Ο μεγάλος δαμαστής, του Δημήτρη Παπαϊωάννου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο μεγάλος δαμαστής του Δημήτρη Παπαϊωάννου επιστρέφει στην Αθήνα για δύο βραδιές στο Μέγαρο Μουσικής

Monopoli Team

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου δημιουργεί μια παράσταση μεγάλης εικαστικής και καλλιτεχνικής δύναμης με τίτλο «Ο μεγάλος δαμαστής». Με αναφορές στην ελληνική μυθολογία, σε πίνακες των Μαντένια, Κουρμπέ και Ρέμπραντ ή σε ταινίες όπως η Οδύσσεια του Διαστήματος του Κιούμπρικ. Άλλες φορές με χιούμορ και άλλες με μελαγχολική διάθεση, η παράσταση προτείνει ένα ταξίδι με τις αισθήσεις προς τις βασικές δυνάμεις που ο άνθρωπος καλείται να δαμάσει μέσα του για να ολοκληρωθεί.

Λίγα λόγια

Ως μάστορας της ψευδαίσθησης, ο Παπαϊωάννου καταπιάνεται με θεμελιώδη ερωτήματα της ύπαρξης – το πεπρωμένο, ο θάνατος, η φιλότητα. Ζωγραφίζει κινούμενες εικόνες που ξεπερνούν την πραγματικότητα, σκηνές που συνδυάζουν την πλαστικότητα, το σωματικό θέατρο, το τσίρκο, το χορό, την περφόρμανς, και αιχμαλωτίζουν όλες τις αισθήσεις.

Ένα ερευνητικό έργο άκρως προσωπικό, δομημένο πάνω σε αμέτρητες υποβλητικές εικόνες, που μας καλούν να σκεφτούμε αλλά και να δραπετεύσουμε, να απολαύσουμε ελεύθερα ένα εικαστικό «συμπόσιο» καθηλωτικής ομορφιάς, να ανοίξουμε τα μάτια διάπλατα ενώπιον νέων πραγμάτων και να αφεθούμε μαγνητισμένοι σε μια παρέλαση σουρεαλιστικής εικονοποιίας. Ένα παράδοξο τσίρκο που ζωντανεύει εικόνες οι οποίες συνθέτουν και αποσυνθέτουν την ιστορία του βηματισμού του ανθρώπου πάνω στη Γη.

Το έργο του Δημήτρη Παπαϊωάννου υποστηρίζεται από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Δημήτρης Παπαϊωάννου
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Παπαϊωάννου

Σκηνικά: Τίνα Τζόκα, Μαρία Ηλία
Κοστούμια: Άγγελος Μέντης, Μαρία Ηλία
Μουσική: Γιόχαν Στράους (Νεότερος), Στέφανος Δρουσιώτης
Φωτισμοί: Εβίνα Βασιλακοπούλου

Παίζουν: Παυλίνα Ανδριοπούλου, Άλεξ Βαγγέλης, Έκτορας Λιάτσος, Γιάννης Μίχος, Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Ευαγγελία Ράντου, Καλλιόπη Σίμου, Δρόσος Σκώτης, Χρήστος Στρινόπουλος, Γιώργος Τσιαντούλας, Κώστας Χρυσαφίδης

Τιμές Εισιτηρίων: Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι: € 9, Ζώνη Ε: € 12, Ζώνη Δ: € 18, Ζώνη Γ: € 26, Ζώνη Β: € 32, Ζώνη Α: € 38, Διακεκριμένη Ζώνη: € 45
Διάρκεια Παραστάσεων: 29, 30 Νοεμβρίου 2019
Παραστάσεις: Παρασκευή και Σάββατο στις 20:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Τίνα Παπανικολάου, Στέφανος Δρουσιώτης,Παυλίνα Ανδριοπούλου
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b