MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

Ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Χατζής επιμένει στον Ντοστογιέφσκι

Πρόκειται για μια πρωτότυπη διασκευή – σύνθεση, την οποία υπογράφουν από κοινού ο ίδιος και ο Γιάννης Χαρτοδιπλωμένος και αποτελείται από αποσπάσματα των εξής κορυφαίων έργων του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι: «Έγκλημα και τιμωρία», «Οι Δαιμονισμένοι» και «Αδελφοί Καραμάζοφ».  

author-image Γεωργία Οικονόμου

Ο Κωνσταντίνος Χατζής, μετά τον «Μέγα Ιεροεξεταστή» και τους  «Δαιμονισμενους», που παρουσιάζονται αυτήν την περίοδο στο Υπόγειο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, θα σκηνοθετήσει εκ νέου Ντοστογιέφσκι στο έργο «Οι μεγάλοι Αμαρτωλοί».

Πρόκειται για μία πρωτότυπη διασκευή – σύνθεση, την οποία υπογράφουν από κοινού ο ίδιος και ο Γιάννης Χαρτοδιπλωμένος και αποτελείται από αποσπάσματα των εξής κορυφαίων έργων του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι: «Έγκλημα και τιμωρία», «Οι Δαιμονισμένοι» και «Αδελφοί Καραμάζοφ».  

Οι αμαρτωλοί ήρωες

Οι μεγάλοι αμαρτωλοί των αριστουργημάτων του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα, συναντούν ο ένας μετά τον άλλον την Αλήθεια τους, ή ίσως πιο σωστά, την Τιμωρία τους. Ο Ρασκόλνικοφ, ο Σταυρόγκιν, ο Σμερντιακόφ, ο Ιβάν Καραμάζοφ, αντιμετωπίζουν τις αμαρτίες τους, έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με την αλήθεια τους, αυτοαναιρούνται, καταστρέφονται, φτάνουν να δουν το βάθος της Ύπαρξής τους. Απέναντι τους ο Πορφύρης, ο Τύχων και ο Διάβολος. 

Το ευθύβολο, σαρκαστικό και δαιμονικό χιούμορ του Ντοστογιέφσκι αποτελεί το όχημα για τη διεξαγωγή αυτής της μεγάλης μάχης, μέσα από ένα παιχνίδι σχέσεων και αυτογνωσίας και κυρίως, μέσα από την “κωμική” κατάσταση της κάθε ανθρώπινης ύπαρξης. 

Πού οδηγεί τελικά αυτό το αδυσώπητο ταξίδι; Στην εύρεση του Θεού, ή μήπως στην εύρεση της ίδιας της πίστης;

Συντελεστές

Διασκευή/συρραφή κειμένων/απόδοση: Γιάννης Χαρτοδιπλωμένος/ Κωνσταντίνος Χατζής
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Χατζής
Παίζουν: Γιώργος Παπαπαύλου, Θεοχάρης Ιωαννίδης, Κωνσταντίνος Χατζής, Nίκος Μάνεσης. (Οι υπόλοιπο συντελεστές θα ανακοινωθούν)
Στην παράσταση ακούγονται ζωντανά αποσπάσματα από το Totentanz (English: Dance of the Dead) του List  και την toccata op 11 του Prokofiev
ΙnfoΑπό 14 Δεκεμβρίου και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. 

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b