MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
17
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
CHEF'S TIPS

Σοκολατάκια Μανταρινιού από τη food blogger PanDora’s Kitchen

Εύκολα σοκολατάκια με αμύγδαλο και μανταρίνι

Monopoli Team

Υλικά για τα σοκολατάκια μανταρινιού
  • 100gr φλούδα μανταρινιού
  • 200gr αμύγδαλο
  • 280gr ζάχαρη
  • 80gr φρυγανιά
  • 300gr κουβερτούρα γάλακτος
  • 2 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο

Εκτέλεση

Πλένουμε τα μανταρίνια και τα ξεφλουδίζουμε. Βράζουμε τις φλούδες, πετάμε το πρώτο νερό και τις ξαναβράσουν σε καθαρό (αυτό γίνεται γιατί το πρώτο νερό είναι πικρό και θα έχουμε ένα πικρό αποτέλεσμα στο γλυκό μας). Αφού μαλακώσουν ελαφρώς, τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να στεγνώσουν σε απορροφητικό χαρτί. Έπειτα τις φουρνίζουμε για 1 ώρα στους 100 βαθμούς να στεγνώσουν καλύτερα. Αφού κρυώσουν τις βάζουμε στον πολυκόφτη μαζί με το αμύγδαλο μέχρι να γίνει το μείγμα μια πάστα.

Αυτή την πάστα την βάζουμε μέσα σε μια φαρδιά κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη και την φρυγανιά. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και μέχρι να πάρουμε ένα εύπλαστο μείγμα. Με αυτό το μείγμα φτιάχνουμε μπαλάκια, τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν και έπειτα τα βουτάμε σε λιωμένη κουβερτούρα που έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί μαζί με το σπορέλαιο (το σπορέλαιο δίνει γυαλάδα στη σοκολάτα). Αφήνουμε τα σοκολατάκια μανταρινιού να σταθεροποιηθούν και τα διατηρούμε είτε εντός είτε εκτός ψυγείου. Αν σας αρέσουν τα γλυκά με μανταρίνι μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την Χιώτικη μανταρινόπιτα. Ένα γλυκό γεμάτο γεύση και άρωμα!

Λίγα λόγια για την Pandora

Ονομάζομαι Δώρα Τσιμπή και δημιούργησα το blog μου (www.pandoraskitchen.gr) για να έχω παντού και πάντα μαζί  αγαπημένες συνταγές, καθώς και να τις μοιράζομαι εύκολα με φίλους. Το PanDora προέρχεται από το όνομά μου και την λέξη pan που στα Αγγλικά σημαίνει “κατσαρολικά”.  Εδώ και χρόνια έχω πάθος με το μαγείρεμα, το φαγητό και ό,τι σχετίζεται με αυτό. Ιδιαίτερη αδυναμία έχω στο brunch, στα γλυκά και στο μαγείρεμα με τα παιδιά. Η αγάπη μου για την μαγειρική ξεκίνησε από πολύ νωρίς περίπου στα 12 όταν ήταν και η πρώτη μου επαφή με την κουζίνα. Νιώθω πολύ τυχερή που κατάφερα να κάνω το hobby μου επάγγελμα και να βρίσκομαι μέσα σε μια κουζίνα το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.

Μπορείτε να βρείτε συνταγές της PanDora’s Kitchen και στα social media: InstagramFacebook, Blog

Περισσότερα από The Art of Life
Σχετικά Θέματα
The Art of Life
18 Έλληνες σχεδιαστές στήνουν ένα διαφορετικό fashion show στο Φεστιβάλ Αθηνών
The Art of Life
Καρδιακή ανεπάρκεια: Τι αλλάζει στη διαχείρισή της;
The Art of Life
Είναι το λάδι καρύδας το μυστικό για απαλά και ενυδατωμένα μαλλιά μετά το καλοκαίρι
The Art of Life
Ημικρανία: Η επόμενη μέρα στη θεραπεία και οι ανάγκες των ασθενών
The Art of Life
Επιστροφή στην ρουτίνα: Πώς θα οργανωθείς μετά το καλοκαίρι
The Art of Life
Ξέρουμε ότι τα junk food μας παχαίνουν. Ξέρουμε όμως τι κάνουν στο δέρμα μας;
The Art of Life
7 συμβουλές από τον διαιτολόγο για να μπούμε στην εμμηνόπαυση με… boost
The Art of Life
Επιληψία: Θετικά δεδομένα για νέα θεραπεία
The Art of Life
Tο καλοκαίρι έφυγε, η ακμή έμεινε – Τι μπορούμε να κάνουμε;
The Art of Life
Το BeWell Festival επιστρέφει ανανεωμένο για δεύτερη χρονιά στο ΟΑΚΑ
The Art of Life
Το 1ο Euphoria Retreat Wellbeing Festival έδειξε τον ελληνικό δρόμο προς τη μακροζωία
The Art of Life
«Είναι στο χέρι μας να μην είναι στο χέρι τους» – Μία νέα καμπάνια για την αποτροπή του καπνίσματος στους νέους