MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
30
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Παιδική παράσταση

Απαγορεύεται η μουσική! στο Θέατρο Αθήναιον

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Μία παράσταση για τη φιλία, τη διαφορετικότητα, την ελευθερία και τον σεβασμό

Απαγορεύεται η μουσική!
Απαγορεύεται η μουσική!

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Monopoli Team

Μετά από τις επιτυχημένες παραστάσεις «Ο κύριος Κιχ και το Μυστικό κουτί των Ήχων» και «Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή», η ομάδα Κοπέρνικος, γνωστή για την πλούσια δράση της στον χώρο του θεάτρου για παιδιά (παραστάσεις στο Εθνικό Θέατρο, στο Μέγαρο Μουσικής, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, περιοδείες σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό), θα βρίσκεται φέτος στο Θέατρο Αθήναιον με την ευρηματική θεατρική παράσταση «Απαγορεύεται η μουσική!».

Όσο κι αν ο ανατρεπτικός της τίτλος προσπαθεί να μας πείσει για το αντίθετο, πρόκειται για ένα έργο γεμάτο μουσική που παίχτηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για δύο συνεχόμενα χρόνια σημειώνοντας τεράστια επιτυχία (περισσότερες από 150 sold out παραστάσεις!).

Περίληψη

«Σε μια όμορφη και ήσυχη πολυκατοικία, ο κύριος Ευδαίμων, ένας στρυφνός και πειθαρχημένος διαχειριστής, ζει μια απολύτως αθόρυβη καθημερινότητα. Όλα ανατρέπονται, όμως, όταν στο διπλανό διαμέρισμα μετακομίζει ένας νεαρός μουσικός, μαέστρος μιας παιδικής χορωδίας και λάτρης κάθε είδους μουσικής. Ο κύριος Ευδαίμων, ενοχλούμενος από τις μελωδίες και τους πρόσχαρους ήχους του, καταστρώνει ένα παμπόνηρο σχέδιο για να τον διώξει μακριά. Την  ίδια ώρα, ο νεαρός μαέστρος, προσπαθεί να κερδίσει τη φιλία του, αποδεικνύοντάς του ότι η μουσική βρίσκεται παντού, ακόμα και μέσα στην αποστειρωμένη και άηχη ζωή του!»

Απαγορεύεται η μουσική!

Μία παράσταση για τη φιλία, τη διαφορετικότητα, την ελευθερία και τον σεβασμό. Πώς μπορούν εν τέλει πολλοί διαφορετικοί άνθρωποι να ταιριάξουν μεταξύ τους και τι έχουν να πάρουν ο ένας από τον άλλον, όταν υπάρχει θέληση και καλή διάθεση για συνεργασία; Τι γίνεται, όταν οι ρόλοι αντιστρέφονται και γινόμαστε εμείς ο «διαφορετικός»; Μέσα από την ιστορία αποδεικνύεται τελικά πως η μουσική λειτουργεί σαν μια «γέφυρα» που ενώνει τους ανθρώπους, καταλύοντας κάθε είδους σύνορα!

Πέρα από την έντονη μουσική παρουσία και τα εκπαιδευτικά χαρακτηριστικά, από την παράσταση δεν λείπει το χιούμορ, η δράση, η διάδραση και οι έξυπνοι θεατρικοί διάλογοι, που χαρακτηρίζουν κάθε δουλειά της ομάδας Κοπέρνικος. Το κείμενο υπογράφουν οι, δύο φορές βραβευμένοι με το Κρατικό Βραβείο, συγγραφείς Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη, ιδρυτικά μέλη της ομάδας Κοπέρνικος, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει – για άλλη μια φορά – ο πολυτάλαντος Γιωργής Σφυρής.

Το CD με τη μουσική της παράστασης κυκλοφορεί από τη Raw Material.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Άγγελος Αγγέλου, Έμη Σίνη
Σκηνοθεσία: Γιωργής Σφυρής

Σκηνικά: Γκάυ Στεφάνου
Μουσική: Άγγελος Αγγέλου
Φωτισμοί: ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ

Παίζουν: Γιώργος Δερνίκας, Δημήτρης Κρίκος, Μαριαλένα Παπατριανταφύλλου

Διάρκεια: 70 λεπτά χωρίς διάλειμμα
Τιμές Εισιτηρίων: 10€ γενική είσοδος
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 3/11 έως 5/04/2020
Πληροφορίες: Προπώληση εισιτηρίων: www.ticketservices.gr, καταστήματα PUBLIC, tickets.public.gr
Παραστάσεις: κάθε Κυριακή στις 12:00
Πληροφορίες Χώρου: Κρατήσεις θέσεων: 2310 832 060 | Πραγματοποιούνται καθημερινές παραστάσεις για σχολεία, με μειωμένο εισιτήριο 6€, κατόπιν συνεννόησης (πληροφορίες – κρατήσεις: 6985 028 588)
Φωτογραφίες: Σοφία Γκορτζή
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Κύκλος των Ανώνυμων Εξαρτήσεων, του Διονύση (Ντένη) Μακρή στο Θέατρο ΜΕΤΣ
ΘΕΑΤΡΟ
… καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς: Η παράσταση της Ομάδας GAFF για 5η χρονιά στο Σύγχρονο Θέατρο
ΘΕΑΤΡΟ
Το Μαγαζάκι του Τρόμου: Το θρυλικό μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ έρχεται στο Θέατρο Αλέκος Αλεξανδράκης
Θεατρικά Νέα
(Για ένα) όνειρο (καλοκαιρινής νύχτας): ‘Ενας σύγχρονος Σαίξπηρ από τον Θωμά Μοσχόπουλο στο Θέατρο Πόρτα
ΘΕΑΤΡΟ
MITeRA: Η νέα solo performance της Ειρήνης Φαναριώτη στο Adelphi
ΘΕΑΤΡΟ
20 Βήματα Μπροστά: Το μπεστ σέλερ του Χόρχε Μπουκάι ζωντανεύει στο Θέατρο Τζένη Καρέζη
ΘΕΑΤΡΟ
ORACLE: Ο Łukasz Twarkοwski επιστρέφει στη Στέγη με ένα καθηλωτικό σκηνικό σύμπαν
ΘΕΑΤΡΟ
Θέατρο Αργώ: Δύο αδημοσίευτα μονόπρακτα του Ανδρέα Στάικου για πρώτη φορά επί σκηνής
ΘΕΑΤΡΟ
Μέχρι Κάθε Αύριο: Η συλλογή της Κατερίνας Ντίνου γίνεται μουσικοποιητική παράσταση στο Θέατρο Arroyo
ΘΕΑΤΡΟ
Η Γυναίκα που μαγείρεψε τον άντρα της, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου για 2η χρονιά στο Θέατρο Βεάκη
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Αρχιτέκτων, της Φώφης Τρέζου για 2η χρονιά στο Θέατρο 104
ΘΕΑΤΡΟ
Εκτροφείο Τεράτων, του Γιάννη Παπάζογλου στο Θέατρο Αργώ