MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
24
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Παιδική παράσταση

Το Νησί των Συναισθημάτων, από την ομάδα Hippo στο Θέατρο 104

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η διεθνής θεατρική ομάδα Hippo παρουσιάζει την, βασισμένη σε μια ιστορία του Χόρχε Μπουκάι, διαδραστική παράσταση για παιδιά, «Το Νησί των Συναισθημάτων», από 26 Οκτωβρίου 2019 στο Θέατρο 104.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
author-image Monopoli Team

Η διεθνής ομάδα Hippo παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά τη διαδραστική παράσταση για παιδιά, με τίτλο «Το Νησί των Συναισθημάτων», βασισμένη σε μια ιστορία του Χορχέ Μπουκάι, από 26 Οκτωβρίου 2019, στο Θέατρο 104. 

«Το Νησί των Συναισθημάτων»: Η παράσταση

Κεντρικό θέμα του προγράμματος είναι η συναισθηματική νοημοσύνη. Η παράσταση είναι βασισμένη σε τεχνικές του σωματικού θεάτρου με έμφαση στην εκφραστικότητα, την κίνηση, το χορό και το τραγούδι και είναι διαδραστική.

Μια διαδραστική παράσταση για παιδιά

Τα παιδιά συμμετέχουν σε αυτήν σε συγκεκριμένα σημεία της δράσης μέσα από θεατρικά παιχνίδια και τεχνικές του Εκπαιδευτικού Δράματος, επηρεάζουν την εξέλιξή της ιστορίας, μπαίνουν βαθιά στο θεματικό κέντρο της, αλληλεπιδρώντας, ασκώντας την κριτική τους σκέψη και συμμετέχοντας ενεργητικά.

Οφέλη και στόχοι του προγράμματος

Με την καλλιέργεια της συναισθηματικής αγωγής και δεξιοτεχνίας καταφέρνουμε την ειρηνική συνύπαρξη στο σχολικό περιβάλλον και την ειρηνική επίλυση των προβλημάτων. Έχουμε τον έλεγχο των συναισθημάτων μας, αποκτούμε αυτοαποδοχή και ενσυναίσθηση, φτιάχνουμε έναν κόσμο μοιράσματος και αλληλοϋποστήριξης.

Ερωτήματα που διερευνώνται

 Tι είναι συναίσθημα; Κατανόηση ορισμού. Πότε και πώς γεννιέται το συναίσθημα; Τι συμβαίνει στο σώμα μας κάθε φορά που νιώθουμε συναισθήματα; Ποια τα είναι τα βασικά συναισθήματα και οι οικογένειες συναισθημάτων; Υπάρχουν τρόποι ελέγχου των συναισθημάτων; Πως λειτουργεί ο εγκέφαλος μας όταν σκεφτόμαστε, ονειρευόμαστε, αγαπάμε, μισούμε;

Νεότερες έρευνες πάνω στη συναισθηματική νοημοσύνη

Νεότερες έρευνες δείχνουν ότι η συναισθηματική νοημοσύνη (EQ) είναι σημαντικότερη από τον δείκτη ευφυΐας (IQ) για την προσωπικότητα ενός ανθρώπου ακόμα και σε τομείς που συνδέονται παραδοσιακά με την εξυπνάδα, όπως η επαγγελματική σταδιοδρομία για παράδειγμα. Θεωρούμε ότι η σπουδαιότητα της ανάπτυξης της συναισθηματικής νοημοσύνης στα πρώτα σχολικά χρόνια συμβάλλει καθοριστικά στη διαμόρφωση δημιουργικών και ευτυχισμένων ενηλίκων.

Η αφίσα της παράστασης «Το Νησί των Συναισθημάτων»

Λίγα λόγια για την ομάδα Hippo

Η ομάδα Hippo ιδρύθηκε το 2009 και αποτελείται από τους Φώτη Δούσο και Αλέξανδρο Ράπτη. Δραστηριοποιείται στο χώρο του ενήλικου, του παιδικού θεάτρου και του Εκπαιδευτικού Δράματος και χαρακτηρίζεται από μια «avant-garde» αισθητική που συνομιλεί με τις σύγχρονες καλλιτεχνικές αναζητήσεις.

Αριθμεί πολλές παραστάσεις για παιδιά στο ενεργητικό της που πρωτοανέβηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λονδίνο, ποικίλα θεατρο-παιδαγωγικά εργαστήρια για παιδιά και νέους, αλλά και παραστάσεις για ενήλικες που πραγματοποιήθηκαν σε Ελλάδα και Η.Π.Α.

Η ομάδα έχει παρουσιάσει δουλειές της σε Ελλάδα και εξωτερικό, σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, σε θεατρικούς χώρους, σε φεστιβάλ και σε Πανεπιστήμια: Ελλάδα, Κύπρο, Ευρώπη (Αγγλία, Γερμανία, Ελβετία, Βέλγιο, Ολλανδία), Η.Π.Α., Καναδά και Αυστραλία.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Χόρχε Μπουκάι
Σκηνοθεσία: Hippo Theatre Group (Φώτης Δούσος, Αλέξανδρος Ράπτης)

Κοστούμια: Ματίνα Μέγκλα & Μάρθα Φωκά
Μουσική: Hippo Theatre Group (Φώτης Δούσος, Αλέξανδρος Ράπτης)
Χορογραφία: Μίκα Στεφανάκη, Hippo Theatre Group

Παίζουν: Σίσσυ Ιγνατίδου & Μιχαέλα Λιόλιου.

Διάρκεια: 60 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: 10 ευρώ (γενική είσοδος) | 8 ευρώ ( ατέλειες, φοιτητικό, ΑΜΕΑ)
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 26 Οκτωβρίου 2019 έως 11 Ιανουαρίου 2020
Σενάριο: Σίσσυ Ιγνατίδου, Φώτης Δούσος, Αλέξανδρος Ράπτης, Λουίζα Νικολάου
Πληροφορίες: Προπώληση: viva.gr | Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία στο θέατρο ή στο χώρο που διαθέτει το κάθε σχολείο. Για διαθέσιμες ημερομηνίες επικοινωνήστε με την ομάδα παραγωγής στα τηλ 6949009699 & 6974040085, και στο [email protected].
Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο στις 17:00
Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theatre/theatro-104/to-nisi-twn-synaisthimatwn/
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι. Τηλέφωνο: 210 3455.020. Email: [email protected] | https://www.104.gr/
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Βασιλιάς Γυμνός, του Γιάννη Παπάζογλου στο Θέατρο Αργώ
Θέατρα
Ομήρου «Οδύσσεια», από την Παιδική Σκηνή Γιούλης Ηλιοπούλου για 2η χρονιά στο Θέατρο Πειραιώς 131
Θέατρα
Το πεντάμορφο…τέρας: Μια νέα διαδραστική παράσταση για παιδιά από την Ομάδα ΒίΔα στο Θέατρο Σταθμός
Θέατρα
Γουτού Γουπατού, του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη από την Παιδική-Εφηβική σκηνή του Θεάτρου Τζένη Καρέζη
ΘΕΑΤΡΟ
Η Στιγμή του Έθνους: Μια ελληνική κοινωνική σάτιρα του Κώστα Κουτρούλη στο Θέατρο Κ4
ΘΕΑΤΡΟ
AI-MILIA: Η παραστασιακή αφήγηση με την Αιμιλία Υψηλάντη ξανά στο Θέατρο Αργώ
ΘΕΑΤΡΟ
Τα Ραδίκια Ανάποδα, του Γιώργου Γαλίτη για 12η χρονιά στο Altera Pars
ΘΕΑΤΡΟ
Λύκοι, του Ντίνου Σπυρόπουλου σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη στο Μικρό Παλλάς
ΘΕΑΤΡΟ
Μα Τι Πατριώτισσες!: Μια άκρως Drag 28η Οκτωβρίου στο Big Bar Athens
ΘΕΑΤΡΟ
Στο Αμφι-Θέατρο το «Tiger» της Σοφίας Βγενοπούλου: Ένα έργο για τη νεανική παραβατικότητα και την αποδοχή
ΘΕΑΤΡΟ
Στα Χαμένα: Η bijoux de kant ανεβάζει στο Hood το έργο του Άκη Δήμου
ΘΕΑΤΡΟ
Σερβιρισμένες, από την ομάδα ‘Α Ύλες στο Θέατρο Φούρνος