MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Δραματοποιημένη λογοτεχνία

Οδύσσεια Reloaded, από την ομάδα Asalto στο Θέατρο Ροές

Η παράσταση «Οδύσσεια Reloaded», μια διασκευή-αποδόμηση πάνω στον επικό μύθο της «Οδύσσειας» του Ομήρου, έρχεται στο Θέατρο Ροές, από τις 24 Οκτωβρίου 2019, σε κείμενο-σκηνοθεσία Πέτρου Σκαρμέα.

Monopoli Team

Η θεατρική ομάδα Asalto παρουσιάζει την παράσταση «Οδύσσεια Reloaded», ένα έπος για το γελοίο και το τραγικό, από τις 24 Οκτωβρίου 2019, στο Θέατρο Ροές, σε κείμενο-σκηνοθεσία Πέτρου Σκαρμέα.

«Οδύσσεια Reloaded»: Λίγα λόγια για το έργο

Στους 12.110 στίχους του Ομήρου, ο Οδυσσέας φαντάζει το απόλυτο πρότυπο του ευφυούς αρχηγού, γενναίου άνδρα και πιστού συζύγου που πάνω απ’όλα βάζει το «καλό» της πατρίδας και της οικογένειάς του. Πώς θα μπορούσαμε όμως να επανοηματοδοτήσουμε το ταξίδι του αυτό, αφαιρώντας από πάνω του τον μύθο του ήρωα που κατασκευάστηκε και υμνήθηκε χιλιάδες χρόνια τώρα αλλά παρουσιάζοντας μία εκδοχή που μπορεί να είναι πιο «κοντά» στην πραγματικότητα;

Η ομάδα Asalto «ξαναδιαβάζει» με κριτικό μάτι την Οδύσσεια και δημιουργεί ένα νέο έργο επιθυμώντας να αποκαλύψει τις κρυφές ή ίσως φανερές επιθυμίες, προθέσεις, ελπίδες και ματαιώσεις που οδήγησαν τους ήρωες του Ομηρικού Έπους σε όσα μπορεί να συνέβησαν πραγματικά – πριν λειανθούν από στην προσπάθεια κατασκευής πανανθρώπινων ηρώων και ιδεωδών.

Ζητήματα φύλου & σεξουαλικής ταυτότητας

Με γλώσσα άλλοτε αιχμηρή και άλλοτε αστεία, μέσα από ένα κλασικό έργο της παγκόσμιας λογοτεχνίας που διδάσκεται στα σχολεία, υπογραμμίζονται οι λεπτές γραμμές ανάμεσα στο τραγικό και το γελοίο και εξετάζονται κριτικά ζητηματα που ακόμα και σήμερα ταλανίζουν τις δυτικές και όχι μόνο κοινωνίες, όπως η πατριαρχία, η θέση της γυναίκας στο δημόσιο και ιδιωτικό χώρο, η σεξουαλική ταυτότητα, η κατασκευή της δημόσια εικόνας αλλά και η εξουσία.

Η αφίσα της παράστασης «Οδύσσεια Reloaded»

Λίγα λόγια για την ομάδα Asalto:

Η θεατρική ομάδα Asalto δημιουργήθηκε το 2019 στην Αθήνα. Η ομάδα αποτελεί μια συνάθροιση ηθοποιών και μουσικών που βρήκαν κοινό τόπο, μέσω του θεάτρου, να εκφράσουν τους φόβους, τις χαρές και τις λύπες τους. «Ζώντας αυτόν τον τρελό κόσμο γύρω μας και μέσα μας, αποφασίσαμε να αποτρελαθούμε μελετώντας αυτή την τρέλα». Το έργο που θα γίνει όχημα αυτού του σκοπού είναι το «Οδύσσεια Reloaded».

Αποτελεί ένα κωμικότραγικό έπος με ήρωες – σύμβολα ιδεών και αξιών που αιώνια κυοφορούνται μέσα στην ανθρώπινη ιστορία. Ένα έργο – ενθύμηση- για το γελοίο και τραγικό στοιχείο που ενυπάρχει στο είδος του ανθρώπου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Πέτρος Σκαρμέας

Σκηνικά: Αντρέας Μεμλίκας
Μουσική: (επί σκηνής) Αφροδίτη Λόη

Παίζουν: Τζοάνα Βρακά, Βασίλης Γιαννέλος, Πέτρος Σκαρμέας, Αφροδίτη Λόη

Διάρκεια: 80'
Τιμές Εισιτηρίων: 10 € προπώληση |12 € στο ταμείο του θεάτρου | 5 € μειωμένο για άνεργους, φοιτητές, ατέλειες, ηθοποιούς & ΑΜΕΑ
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 24 Οκτωβρίου 2019 έως 20 Δεκεμβρίου 2019
Πληροφορίες: Προπώληση: ticketservices.gr: εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου | τηλεφωνικά: 2107234567 | online: www.ticketservices.gr. Public: σε όλα τα καταστήματα Public | tickets.public.gr
Παραστάσεις: Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 21:00
Διασκευή: Πέτρος Σκαρμέας
Link Εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/odysseia-reloaded-theatro-roes/?lang=en
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Ροές, Ιάκχου 16, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0347 4312
Φωτογραφίες: Τζοάνα Βρακά & Αιμιλία Μπαλασκα
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b