MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Δραματοποιημένη Ανάγνωση

Η Κασσάνδρα και ο Λύκος, της Μαργαρίτας Καραπάνου στο ΚΠΙΣΝ

Στο πλαίσο των «Παραβάσεων», του Θεατρικού Αναλογίου του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παρουσιάζεται, την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019, η δραματοποιημένη ανάγνωση του έργου της Μαργαρίτας Καραπάνου «Η Κασσάνδρα και ο Λύκος», σε σκηνοθετική επιμέλεια Δημήτρη Καρατζά.

Φωτογραφία: Πάτροκλος Σκαφίδας | Ελίνα Ρίζου
Φωτογραφία: Πάτροκλος Σκαφίδας | Ελίνα Ρίζου
Monopoli Team

Τη σεζόν 2019-2020, οι Παραβάσεις, το Θεατρικό Αναλόγιο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, επιστρέφουν για τρίτη χρονιά στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ. Η αρχή γίνεται την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 στις 17.00 με το μυθιστόρημα της Μαργαρίτας Καραπάνου «Η Κασσάνδρα και ο Λύκος.»

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Καρατζάς

«Η Κασσάνδρα και ο Λύκος»: Λίγα λόγια για το έργο

Η «Κασσάνδρα και ο Λύκος» είναι ένα αλλόκοτο και, κάποιες στιγμές, ζοφερό μυθιστόρημα, που εξερευνά την παιδική ηλικία και την επώδυνη διαδρομή προς την ενηλικίωση.

Το πρώτο μυθιστόρημα της Μαργαρίτας Καραπάνου επιχειρεί να μας μυήσει στον σκοτεινό κόσμο της Κασσάνδρας, όπου ο ρεαλισμός μπλέκεται με το ονειρικό στοιχείο, δημιουργώντας ένα μοναδικά αινιγματικό λογοτεχνικό ανάγνωσμα. Η Κασσάνδρα γράφει γράμματα στη μητέρα της και, μέσα από τις αφηγήσεις της, γινόμαστε κοινωνοί ενός αιτήματος για αγάπη και συνύπαρξη, στο πλαίσιο της πολυτάραχης σχέσης μητέρας και παιδιού.

Η παράσταση

Δύο ηθοποιοί διαφορετικών γενεών, η Μαρία Κεχαγιόγλου και η Ελίνα Ρίζου,γίνονται οι φωνές της μητέρας και της κόρης, περνώντας διαρκώς και από τους δυο ρόλους σε μια απόπειρα να αγγίξουν για ακόμα μια φορά το τραύμα.

Μαρία Κεχαγιόγλου

Παραβάσεις 2019-2020: Τι θα δούμε

Επίκεντρο της φετινής σειράς δραματοποιημένων αναγνώσεων είναι η γυναίκα. Γυναίκες συγγραφείς και ποιήτριες που καθόρισαν δραστικά τον χώρο των γραμμάτων καινοτομώντας (η Σαπφώ, η Σύλβια Πλαθ, η Βιρτζίνια Γουλφ, η Μαργαρίτα Καραπάνου, η Έμιλυ Μπροντέ, η Σάρα Κέιν) και εμβληματικές ηρωίδες της λογοτεχνίας (η Μόλλυ από τον Οδυσσέα του Τζαίημς Τζόυς), βρίσκουν φωνή στο ιδιότυπο λογοτεχνικό σαλόνι των Παραβάσεων.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Μαργαρίτα Καραπάνου
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς

Μουσική: Γιώργος Πούλιος

Παίζουν: Ορφέας Αυγουστίδης, Γιώργος Γάλλος, Αλεξία Καλτσίκη, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Μαρία Κεχαγιόγλου, Γιάννης Κλίνης, Χρήστος Λούλης, Ρένη Πιττακή, Ελίνα Ρίζου, Μιχάλης Σαράντης, Μαρία Σκουλά, Θεοδώρα Τζήμου και Λυδία Φωτοπούλου.

Πληροφορίες: Προπώληση: στο SNFCC.org, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ταμεία ΕΛΣ), καθώς και στα ταμεία της Ticket Services (Πανεπιστημίου 39).
Παραστάσεις: Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 στις 17:00
Link Εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/paravaseis-i-kassandra-kai-o-lykos-snfcc/?lang=el
Πληροφορίες Χώρου: Φάρος του Κέντρου Πολιστισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλέφωνο: 21 6809 1000
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Σκληρές Αλήθειες: 54′ λεπτά με την Επιστημονική Κοινότητα στο Olvio
ΘΕΑΤΡΟ
Το Κύμα, του Τοντ Στράσερ επιστρέφει για 2η σεζόν στο Θέατρο Λαμπέτη
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Κύριος Βρομύλος στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Τέχνης
ΘΕΑΤΡΟ
Η Ήμερη του Φ. Ντοστογιέφσκι στο Θέατρο Σφενδόνη
ΘΕΑΤΡΟ
Ο θάνατος του Ιβάν Ιλίτς, με την Όλια Λαζαρίδου ξανά στην Οικία Ιλίτς
ΘΕΑΤΡΟ
Η Κόμισσα της Φάμπρικας, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή στο Embassy Theater
Θεατρικά Νέα
Οι "Σπυριδούλες" της Νεφέλης Μαϊστράλη επιστρέφουν στη σκηνή
ΘΕΑΤΡΟ
Οι “Βρικόλακες” του Χένρικ Ίψεν στο Θέατρο Radar
ΘΕΑΤΡΟ
Unborn: Μία ιστορία ενηλικίωσης της Χριστίνας Κυρίτση στο θέατρο Ρεκτιφιέ
ΘΕΑΤΡΟ
Ένας σύγχρονος “Κουρέας της Σεβίλλης” στο Θέατρο Πορεία
ΘΕΑΤΡΟ
Κόκκαλο: Η παράσταση που καθήλωσε το κοινό της Νέας Υόρκης επιστρέφει στο Θέατρο Σημείο
ΘΕΑΤΡΟ
Τι είναι αυτό;, της Στέλλας Σερέφογλου στο Θέατρο Σταθμός