MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

10 φοιτητικά στέκια για καφέ και πότο στην Αθήνα

Ένας οδηγός επιβίωσης για τους φοιτητές που ψάχνουν για παρεϊστικά καφέ-μπαρ και εστιατόρια με… φοιτητικές τιμές!

Η Ταράτσα του Χοροστάσιου στην Πλατεία Κλαυθμώνος
author-image Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Η Αθήνα σίγουρα δεν είναι σαν τις άλλες φοιτητουπόλεις, όπου τα στέκια που συχνάζουν οι φοιτητές είναι συγκεκριμένα και γνωστά σε όλους. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι η φοιτητική ζωή στην πρωτεύουσα δεν είναι εξίσου καλή. Μάλιστα, αν ξέρεις πού να πας με την παρέα σου, τότε είναι σίγουρο ότι θα περάσεις τα καλύτερα φοιτητικά χρόνια, μιας και στην Αθήνα έχεις αμέτρητες επιλογές.

Αν λοιπόν, είσαι πρωτοετής φοιτητής και έρχεσαι στην Αθήνα για πρώτη φορά ή Αθηναίος αλλά ψάχνεις το επόμενο στέκι της παρέας σου, τότε δεν έχεις  παρά να επισκεφτείς κι εσύ τα παρακάτω δέκα μαγαζιά που προτείνουμε.

Φυσικά, τα μαγαζιά για καλό καφέ και ποτό στην Αθήνα είναι πολλά, εμείς όμως θα αρκεστούμε σε αυτά που μαζεύουν φοιτητόκοσμο, είναι ανοιχτά μέχρι αργά το βράδυ, έχουν παρεϊστικο κλίμα και φυσικά φοιτητικές.. τιμές!

Στέκια για καφέ

Εφημερίδα ATH, Πανεπιστημίου

Το ιδιαίτερο παράθυρο της “Εφημερίδας”.

Πιο κεντρικά δεν γίνεται! Το All-Day Café-Bar «Εφημερίδα Ath» βρίσκεται στην Οδό Σίνα, στην Πανεπιστήμιου, δύο λεπτά με τα πόδια από την Νομική. Είναι το αδερφάκι του «Εφημερίδα SKG» στη Θεσσαλονίκη και μαζεύει όλους τους φοιτητές του κέντρου. Κατάλληλο για καφεδάκι πριν το μάθημα, αλλά και για σνακ, brunch, μπύρα τις πιο βραδινές ώρες, η «Εφημερίδα» τα έχει όλα και σε καλές τιμές.
Εφημερίδα ATH – Βησσαρίωνος 9 & Σίνα 6, Αθήνα

Cusco στα Εξάρχεια

Το πολύχρωμο Cusco των Εξαρχείων.

Αν είσαι φοιτητής επιβάλλεται να πας για καφέ στα «εναλλακτικά» Εξάρχεια, ακόμα κι αν η σχολή σου δεν είναι στο κέντρο. Στα στενά της Μεσολογγίου και της Κωλέττη θα βρεις πολλά μαγαζάκια στη σειρά, όλα γεμάτα με φοιτητές φυσικά. Η αγαπημένη μας καφετέρια, όμως, είναι το Cusco, όπου μπορείς να απολαύσεις τον καφέ ή το ρόφημα σου με 2-2,5€. Αυτό που μας τραβάει κάθε φορά στο Cusco είναι οι πανέμορφες πολύχρωμες καρέκλες και η εξίσου χρωματιστή διακόσμηση, που ακόμα και τις πιο κρύες μέρες του χειμώνα μας φτιάχνουν τη διάθεση! Αν είσαι τυχερός θα βρεις να κάτσεις στα κόκκινα εξωτερικά τραπεζάκια του.
Cusco, Κωλέττη 8, Αθήνα

Thinking (C)up στα Πατήσια

Φοιτητές εν ώρα εργασίας στο Thinking (C)up.

Αν σπουδάζεις στην ΑΣΟΕΕ, τότε έχεις σίγουρα ακούσει για το Thinking (C)up, που τα έχει όλα! Καφέδες, ροφήματα, smoothies, σάντουιτς, σνακ και όλα αυτά σε πολύ καλές τιμές! Είναι χωρισμένο σε δύο μέρη, έναν χώρο με βιβλιοθήκη για διάβασμα και ένα playroom, όπου μπορείς να παίξεις επιτραπέζια παιχνίδια με την παρέα σου! Είναι απέναντι από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ σε μικρή απόσταση, στην οδό Σπετσών, βρίσκεται το μικρό του αδερφάκι το Thinking (C)up Petite.
Thinking (C)up Πατησίων 99, Αθήνα

Urban στου Ζωγράφου

Το “βιομηχανικό” Urban στη Ζωγράφου.

Το Urban στην Ούλωφ Πάλμε με την υπέροχη industrial διακόσμηση του είναι το αγαπημένο μας στέκι στου Ζωγράφου. Βρίσκεται αρκετά κοντά στην Πανεπιστημιούπολη, με αποτέλεσμα να είναι πάντα γεμάτο, είτε πας πρωί για καφέ είτε απόγευμα για ποτό/μπύρα. Έχει εξωτερικά τραπεζάκια για να απολαύσεις τον καφέ σου στη σκιά, αλλά και έναν υπέροχο εσωτερικό χώρο για τις πιο κρύες μέρες του χρόνου.
Urban, Ούλωφ Πάλμε 48, Ζωγράφου

Ρίζα-Ρίζα, Κουκάκι

Ένα απόγευμα στο Ρίζα-Ρίζα, στο Κουκάκι.

Το Ρίζα-Ρίζα θα μπορούσε να βρίσκεται και στη λίστα με τα φοιτητικά στέκια για ποτό, καθώς πέρα από υπέροχο καφέ, χυμούς και brunch, προσφέρει και πολύ ιδιαίτερα κοκτέιλ και φαγητό, όλα σε πολύ καλές τιμές. Τελικά, όμως, το βάλαμε στη λίστα με τα αγαπημένα στέκια για καφέ, μιας και τίποτα δεν μπορεί να ξεπεράσει τον υπέροχο καφέ του παρέα με ζουμέρα pancakes στα εξωτερικά τραπεζάκια, τις ηλιόλουστες μέρες. Ειδικά αν σπουδάζεις στην Πάντειο επιβάλλεται να το επισκεφτείς. Είναι μόνο δεκαπέντε λεπτά περπάτημα, θα προλάβεις σίγουρα να είσαι στην ώρα σου στο μάθημα!
Ρίζα – Ρίζα, Δράκου 19, Κουκάκι

Στέκια για ποτό

Κόκκινος Λωτός

Κόκκινος Λωτός στα Εξάρχεια

Επιστρέφοντας στα Εξάρχεια: εκεί θα βρεις τον – πάντα γεμάτο τα βράδια του Σαββατοκύριακου- Κόκκινο Λωτό. Ο Κόκκινος Λωτός είναι ένα μπαράκι στη Ζωοδόχου Πηγής και είναι διάσημο ανάμεσα στους φοιτητές για τα πολύ καλά και φυσικά φτηνά ποτά και κοκτέιλ του! Με 5€ βρίσκεις κοκτειλάρες και όχι στα μικρά πλαστικά ποτηράκια που μας έχουν συνηθίσει άλλα φτηνά ποτάδικα, αλλά σε κανονικά ψηλά ποτήρια. Είναι το απόλυτο value for money!
Κόκκινος Λωτός, Ζωοδόχου Πηγής 5, Αθήνα

Sensimilia στην Πανόρμου

Ένα βράδυ με μουσική στο Sensimilia.

Η πρώτη ταράτσα σε αυτή τη λίστα, το Sensimilia είναι ένα αγαπημένο μας μπαράκι στην Πανόρμου, που ως γνωστόν –μαζί με τους Αμπελόκηπους- είναι μια κατ’ εξοχήν φοιτητογειτονιά. Πέρα από τον πολύ ωραίο χώρο (έχει καναπέδες, αλλά και σταντ, εικόνες του Bob Marley, του Jimmy Hendrix και πολλών άλλων στους τοίχους μαζί με πανέμορφες τοιχογραφίες) παίζει και πολύ καλή μουσική, και όλα αυτά προσφέροντας πολύ καλά ποτά σε καλές τιμές.
Sensimilia Cafe Bar, Δουκίσσης Πλακεντίας 129, Αθήνα

Ρακουμέλ στα Εξάρχεια

Γλέντι και χορός στο Ρακουμέλ.

Η αλήθεια είναι ότι σε αυτόν τον δρόμο στα Εξάρχεια (στην Εμμανουήλ Μπενάκη δηλαδή) συχνάζουν μόνο νέοι και τα μεζεδοπωλεία-ρακάδικα εκεί αξίζουν μια επίσκεψη. Το αγαπημένο μας μαγαζί, όμως, είναι το Ρακουμέλ, που προσφέρει υπέροχους κρητικούς μεζέδες, όπως είναι η τηγανιά κοτόπουλο συνοδευόμενη από γαμοπίλαφο που λατρέψαμε, αλλά και πεντανόστιμη ρακή (δοκιμάστε οπωσδήποτε τη ψημένη ρακή). Πολλές φορές, μάλιστα, έχουν βραδιές με ζωντανή μουσική, από Κρητικούς οργανοπαίχτες και όχι μόνο.
Ρακουμέλ, Εμ. Μπενάκη 71, Αθήνα

Το Τηνιακό στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας

Το Τηνιακό επί της οδού Αλεξάνδρας

Μπορεί να μοιάζει με παραδοσιακό καφενείο, αλλά όλοι οι φοιτητές της Αθήνας το έχουν τιμήσει! Για πολλούς είναι ένα από τα καλύτερα φοιτητικά στέκια, λόγω των πολύ, πολύ χαμηλών του τιμών. Είχε κλείσει πριν κάτι χρόνια, αλλά άνοιξε ξανά πέρσι από μια παρέα νέων. Είναι ιδανικό για τα βράδια του καλοκαιριού που θέλεις να πιείς μια κρύα μπύρα ή κρασάκι με την παρέα σου, αλλά δεν θες να χαλάσεις πολλά χρήματα.
Τηνιακό, Λεωφ. Αλεξάνδρας 50, Αθήνα

Χοροστάσιον στην Πλατεία Κλαυθμώνος

Το Χοροστάσιο ή Taratsa Bar

Το Χοροστάσιον είναι το μοναδικό στέκι σε αυτή τη λίστα για ποτό, αλλά και χορό. Μπορείς να πας από νωρίς το απόγευμα για μπύρα στην πανέμορφη ταράτσα του ή αργά το βράδυ για χορό με την παρέα σου μέχρι το πρωί. Συνήθως φιλοξενούν κάποιον DJ, οπότε σίγουρα θα βρεις μουσική για όλα τα γούστα. Το αγαπημένα μας πάρτυ είναι τα 90s Σάββατα, όπου θυμόμαστε τα παιδικά μας χρόνια με hits των τελευταίων 20 χρόνων.
Χοροστάσιον, Σκουλενίου 2Β, Πλατεία Κλαυθμώνος 

Περισσότερα από Έξοδος
VIMA_WEB3b