MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Θέατρο Άλμα: 15 νέες παραγωγές για την σεζόν 2019-20

Τη νέα τους καλλιτεχνική στέγη μάς συστήνουν η 5η Εποχή και ο σκηνοθέτης Θέμης Μουμουλίδης, παρουσιάζοντας από τις αρχές Οκτωβρίου έως τα μέσα Μαΐου ένα πρόγραμμα ρεπερτορίου στο Θέατρο Άλμα.

«Μαρία Στιούαρτ»
Monopoli Team

Από τη νέα τους καλλιτεχνική στέγη, το Θέατρο Άλμα, η 5η Εποχή και ο σκηνοθέτης Θέμης Μουμουλίδης παρουσίασαν το πρόγραμμα παραστάσεων της θεατρικής περιόδου 2019-2020.

15 νέες παραγωγές

15 παραγωγές, κάθε μια από τις οποίες αποτελεί ξεχωριστή πρόταση για το θεατρόφιλο κοινό, ανεβαίνουν στην Κεντρική και στη Μικρή Σκηνή του θέατρου του Μεταξουργείου.

Η Άντζελα Μπρούσκου, η Νικαίτη Κοντούρη, ο Γιάννης Νταλιάνης, ο Γιάννης Βούρος η Βάνα Πεφάνη Πεφάνη, ο Παναγιώτης Εξαρχέας είναι μερικοί από τους σκηνοθέτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Θέμη Μουμουλίδη, ο οποίος διαμόρφωσε ένα πολύ ενδιαφέρον εναλλασσόμενο ρεπερτόριο για τη νέα σεζόν επανατοποθετώντας το Θέατρο Άλμα σε περίοπτη θέση στο θεατρικό χάρτη της Αθήνας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι όλες οι φετινές παραστάσεις είναι αφιερωμένες στη μνήμη των Μηνά Χατζησάββα και Γιώργου Πάτσα, ενώ στις 20 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στη μνήμη των δύο κορυφαίων δημιουργών του ελληνικού θεάτρου.

«Έντα Γκάμπλερ»

Τι θα δούμε φέτος στο Άλμα

Το πρόγραμμα ξεκινά στις 11 Οκτωβρίου με την επανάληψη του musical δωματίου Commedia damore, με την Μαριάννα Πολυχρονίδη την οποία σκηνοθετεί ο Θέμης Μουμουλίδης.

Στη συνέχεια θα δούμε την παράσταση Ανατόλ ή η μάχη των φύλων, σε σκηνοθεσία Γιάννη Βούρου, που παρουσιάστηκε πέρυσι με μεγάλη επιτυχία και εισέπραξε διθυραμβικές κριτικές, επαναλαμβάνεται για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο θέατρο Άλμα.

Η Άντζελα Μπρούσκου υπογράφει την σκηνοθεσία του κλασικού αριστουργήματος του Schiller, Μαρία Στιούαρτ, σε μια παράσταση που σηματοδοτεί την επιστροφή της Κατερίνας Μαραγκού στη σκηνή, ύστερα από απουσία τριών ετών.

Η Λυδία Φωτοπούλου και η Μαρία Κατσιαδάκη επαναλαμβάνουν μετά από δεκαπέντε χρόνια την ερμηνευτική επιτυχία τους στο έργο του Win Wells, Η Γερτρούδη Στάϊν και η συνοδός τηςυπό την σκηνοθετική καθοδήγηση της Νικαίτης Κοντούρη.

Ο Γιάννης Νταλιάνης υπογράφει τη σκηνοθεσία της πρωτοπαρουσιαζόμενης στην Ελλάδα κωμωδίας Tο κινητό του Ισπανού συγγραφέα και καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Καταλονίας Sergio Belbel.

Χριστούγεννα στο Άλμα

Με τον Χορό των Χριστουγέννων, μια παράσταση για μικρά και μεγάλα παιδιά.

Μικρή Σκηνή

Στις 5 Δεκεμβρίου εγκαινιάζεται η ανανεωμένη Μικρή Σκηνή του θεάτρου Άλμα με την παράσταση Γιανούλης Χαλεπάς, βασισμένη στην νουβέλα της Ρέας Γαλανάκη «Αθηνά-Βοσκοπούλα», που θα παρουσιάζεται εναλλάξ με το έργο του Μηνά Βιντιάδη Ο Κάτω Παρθενώνας, σε σκηνοθεσία Βάνας Πεφάνη.

Στις 15 Ιανουαρίου πρεμιέρα για την μαύρη κωμωδία Μάντεψε, σε κείμενο του νέου συγγραφέα Στρατή Μπέη.

Από 1η Φεβρουαρίου, η Ιωάννα Παππά υποδύεται την Έντα Γκάμπλερ, σε μια σύγχρονη παράσταση που υπογράφει ο Θέμης Μουμουλίδης.

Ακολουθεί η σκηνική ανάγνωση του αριστουργηματικού Μυθιστορήματος του Γιώργου Χειμωνά, σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Εξαρχέα.

Στις 5 Μαρτίου πρεμιέρα για τον Συλλέκτη του Τζών Φώουλς, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν και ακολουθεί η Αλίκη της Δήμητρας Στάικου, έργο βασισμένο στην «Αλίκη» του Λιούις Κάρολ.

Συνέχεια με την θεατρική μεταφορά του μυθιστορήματος του Νίκου Σκορίνη, Ακύμαντοι, με θέμα την μεταπολιτευτική Ελλάδα και αυλαία στον χειμερινό κύκλο της 5ης Εποχής στο θέατρο Άλμα με την παράσταση του αριστουργήματος του Paul Claudel, Η ανταλλαγή, σε σκηνοθεσία Βαλάντη Φράγκου.

Μικρό Βιβλιοπωλείο

Στο φουαγιέ του θεάτρου θα λειτουργεί  ένα μικρό θεατρικό βιβλιοπωλείο, όπου οι θεατές μπορούν να προμηθεύονται, εκτός από τα προγράμματα των παραστάσεων και τα έργα που παρουσιάζονται, επιλεγμένα βιβλία κάθε κατηγορίας (θέατρο, λογοτεχνία, βιογραφία, ιστορία, μελέτη, δοκίμιο) που φωτίζουν τον συγγραφέα και την εποχή στην οποία αναφέρεται το έργο, βιβλία όλων των δημιουργών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Άλμα, όλες τις εκδόσεις της 5ης Εποχής, καθώς και επιλεγμένους τίτλους από την κλασική και σύγχρονη λογοτεχνία, το θέατρο και τη θεωρία του θεάτρου. Μπορούν επίσης να παραγγέλνουν θεατρικά έργα και θεωρητικά κείμενα για το θέατρο.

Κεντρική Σκηνή

Commedia d’ amore του Θέμη Μουμουλίδη
Από 11 έως 27 Οκτωβρίου 2019

Έναρξη της σεζόν με την επανάληψη του musical δωματίου «Commedia d’ amore», με την Μαριάννα Πολυχρονίδη σε μια εξαιρετική ερμηνεία. Μετά την επιτυχημένη πορεία του, την προηγούμενη χρονιά, επιστρέφει ανανεωμένο στο θέατρο Άλμα για δέκα παραστάσεις.
Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης
Παίζει 
η Μαριάννα Πολιχρονίδη
Παραστάσεις: Παρασκευή 21.00, Σάββατο 21.00, Κυριακή 20.00
Μουσικοί:
 Δημήτρης Σινογιάννης: ηλεκτρική κιθάρα, Γιάννης Τσόλκας: πιάνο

Τιμές εισιτηρίων: 15 € κανονικό, 12€ φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ, 65+
Παραγωγή: 5η Εποχή

«Ανατόλ ή η μάχη των φύλων»

Ανατόλ του Arthur Snitchler
Από 15 Οκτωβρίου έως 6 Νοεμβρίου 2019

Το «Ανατόλ ή η μάχη των φύλων» παρουσιάστηκε πέρυσι με μεγάλη επιτυχία και εισέπραξε διθυραμβικές κριτικές, επαναλαμβάνεται για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο θέατρο Άλμα.

Λίγα λόγια για το έργο

Οι ήρωες του έργου «Ανατόλ ή η μάχη των φύλων» ψάχνουν με απόγνωση να αγαπηθούν, να υπάρξουν, να διεκδικήσουν, να εξιδανικεύσουν, να επιβεβαιωθούν, να ερωτευθούν, να ζήσουν. Είναι θύτες και θύματα, γλιστρούν με χιούμορ, αυτοσαρκασμό, αλλά και αγωνία σε αλλεπάλληλες σχέσεις , σε παιχνίδια ρόλων και σε έντονα πάθη. Έναν αιώνα μετά, το έργο του Σνίτσλερ, που παίχτηκε πρόσφατα σε Νέα Υόρκη, Βερολίνο, Μόντρεαλ και Παρίσι είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.
Σκηνοθεσία: Γιάννης Βούρος
Μετάφραση: Μάριος Πλωρίτης
Παίζουν: Πέρης Μιχαηλίδης, Τζούλη Σούμα, Βαγγέλης Παπαδάκης
Παραστάσεις: Δευτέρα 21.00, Τρίτη 21.00, Τετάρτη 19.00
Τιμές εισιτηρίων: 15 € κανονικό, 12€ φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ, 65+

Παραγωγή: 5η Εποχή +

«Μαρία Στιούαρτ»

Μαρία Στιούαρτ του Friedrich Schiller
Από 2 Νοεμβρίου 2019 έως 19 Ιανουαρίου 2020

Η Άντζελα Μπρούσκου με το μοναδικό προσωπικό της ύφος υπογράφει την σκηνοθεσία της Μαρία Στιούαρτ, σε μια παράσταση, όπου επιστρέφει ύστερα από απουσία τριών ετών η Κατερίνα Μαραγκού.
Διασκευή – Σκηνοθεσία: Άντζελα Μπρούσκου
Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας
Παίζουν: Κατερίνα Μαραγκού, Παρθενόπη Μπουζούρη, Νίκος Καρδώνης, Γιάννης Σαμσιάρης, Γιώργος Τριανταφυλλίδης
Παραστάσεις: Πέμπτη 20.00, Παρασκευή 21.00, Σάββατο 21.00, Κυριακή 20.00
Τιμές εισιτηρίων: 18€ κανονικό, 15€ φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ, 65+, Πέμπτη 14€, Γενική είσοδος, Παρασκευή & Κυριακή 18€, κανονικό, 15€ φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ, 65 +, Σάββατο 20€, 15€

Η Γερτρούδη Στάιν και η συνοδός της του Win Wells
Από 11 Νοεμβρίου έως  7 Ιανουαρίου 2019

Η Λυδία Φωτοπούλου και η Μαρία Κατσιαδάκη επαναλαμβάνουν μετά από δεκαπέντε χρόνια την ερμηνευτική επιτυχία τους στο έργο του Win Wells «H Γερτρούδη Στάιν και η συνοδός της» , με την εξαιρετική σκηνοθετική καθοδήγηση της Νικαίτης Κοντούρη.
Σκηνοθεσία: Νικαίτη Κοντούρη
Παίζουν: Λυδία Φωτοπούλου, Μαρία Κατσιαδάκη
Διάρκεια: 90’
Τιμές εισιτηρίων : 15€ κανονικό, 12€ φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ, 65+
Παραστάσεις: Δευτέρα 21.00, Τρίτη 21.00
Παραγωγή: 5η Εποχή

Tο κινητό του Sergio Belbel
23 Νοεμβρίου – 19 Ιανουαρίου

«Ένα τρομοκρατικό χτύπημα σε ένα διεθνές αεροδρόμιο μιας ευρωπαικής πρωτεύουσας. Επιβάλεται κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Οι άνθρωποι έρχονται πολύ κοντά μεταξύ τους. Όπως συνήθως συμβαίνει μετά από κάθε μεγάλη καταστροφή. Η έκρηξη στην αίθουσα αναμονής προκαλεί ένα ντόμινο από κωμικοτραγικές εσωτερικές εκρήξεις στον ψυχισμό των ηρώων».
Σκηνοθεσία: Γιάννης Νταλιάνης

Παίζουν: Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Χριστίνα Θεοδωροπούλου, Ελίζα Σκολίδη, Βασίλης Βουνός
Διάρκεια: 90’
Τιμές εισιτηρίων: 17€ κανονικό, 13€ φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ, 65+
Παραστάσεις: 
Τετάρτη 20.00, Σάββατο 18.00, Κυριακή 17.00
Παραγωγή: 5η Εποχή

«Έντα Γκάμπλερ»

Έντα Γκάμπλερ του Henrik Ibsen
1 Φεβρουαρίου – 12 Απριλίου

Σκοτεινή και μυστηριώδης, βασανισμένη και ανελέητη, διψασμένη για ζωή και ελευθερία αλλά παγιδευμένη σε μια μοίρα που φαντάζει προδιαγεγραμμένη, η Έντα Γκάμπλερ είναι ένα πρόσωπο απόν από τη ζωή του, απόν από τον ίδιο του τον εαυτό. Άλλωστε, ως Έντα Γκάμπλερ δεν υφίσταται πλέον. «Έντα Τέσμαν» -με το όνομα του συζύγου της- την αναφέρει ο δημιουργός της στα πρόσωπα του έργου. Παρούσα/απούσα η Έντα Γκάμπλερ υπάρχει ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι. Και αποδρά ελάχιστες στιγμές παίζοντας άλλοτε στο πιάνο κι άλλοτε με τα πιστόλια της. Ηρωίδα της σιωπής, με την ενέργεια πυρηνικού αντιδραστήρα. Η σκηνική μας ανάγνωση παρακολουθεί την πορεία αυτής της ηρωίδας, αυτού του προσώπου που συρρικνώνεται και ασφυκτιά, αυτού του «ατόμου» που συμπιέζεται μέχρι να εκραγεί, πυρπολώντας και αυτοπυρπολούμενο. Η Έντα Γκάμπλερ είναι σαν να έρχεται από το μέλλον για να μας βάλει το πιστόλι της στον κρόταφο ψιθυρίζοντας «αν τουλάχιστον, μέσα στους ανθρώπους αυτούς, ένας επέθαινε από αηδία…
Σκηνοθεσία – Διασκευή: Θέμης Μουμουλίδης
Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας
Παίζουν: Ιωάννα Παππά, Μιχάλης Μαρίνος, Χάρης Τζωρτζάκης κ.α
Τιμές εισιτηρίων: Τε – Πα – Κυ: 18€, 15€ & Σα: 20€, 15€ & Πε Λαϊκή Βραδινή: 14€ γενική είσοδος
Παραστάσεις: Τετάρτη 20.00, Πέμπτη 20.00, Παρασκευή 21.00, Σάββατο 21.00, Κυριακή 19.00
Παραγωγή: 5η Εποχή 

Ακύμαντοι του Νίκου Σκορίνη
Από 10 Μαρτίου

Ένα πολιτικό θρίλερ

Το μυθιστόρημα του Νίκου Σκορίνη «Ακύμαντοι», είναι μια κριτική ματιά πάνω στην αέναη μετακίνηση των ιδεών, μια σπουδή μνήμης, στον ιστορικό χρόνο που φεύγει.

Σε ένα κόσμο που συνεχώς μεταβάλλεται, η μια γενιά «τζογάρει» το μέλλον της επόμενης. Η ιστορία μιας κοινωνίας που αναπτύχθηκε πάνω σε ένα μοντέλο που «έδινε φαΐ στο παρόν για να υποθηκεύσει το μέλλον». Ένα πολιτικό θρίλερ που εκτυλίσσεται στην Ελλάδα της νέας εποχής, λίγο πριν την καινούργια πραγματικότητα της οικονομικής κρίσης. Οι ήρωες της συνθέτουν την τοιχογραφία της σύγχρονης Ελλάδας. Θύτες και θύματα, ρομαντικοί και κυνικοί, αναζητούν την ταυτότητα της εποχής που τους διαμόρφωσε. Προσπαθούν, κάνουν λάθη, ανακαλύπτουν κρυμμένες αλήθειες, συνεχίζουν τον αγώνα τους σε ένα παιχνίδι που ίσως να τους ξεπερνά. Ακύμαντοι είναι όσοι δεν θα τους παρασύρει ο χείμαρρος.
Θεατρική Μεταφορά: Βίκυ Παναγιωτοπούλου, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου
Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου
Τιμές εισιτηρίων: 17€ κανονικό, 13€ φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ, 65+
Παραστάσεις: Δευτέρα 21.00, Τρίτη 21.00 Κυριακή 20.30 
Παραγωγή: 5η Εποχή

Μικρή Σκηνή

Γιανούλης Χαλεπάς της Ρέας Γαλανάκη
5 Δεκεμβρίου –  26 Ιανουαρίου

Μια παράσταση αφιερωμένη στον Γιανούλη Χαλεπά, εμβληματική μορφή και μεγάλο τραγικό μύθο της νεοελληνικής γλυπτικής.
Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης
Σκηνική μεταφορά: Θέμης Μουμουλίδης, Παναγιώτα Πανταζή
Τιμές εισιτηρίων: 15€ κανονικό, 12€ φοιτητικό, ανέργων – κάτω των 18
Διάρκεια: 70’
Παραστάσεις: Πέμπτη 20.00, Παρασκευή 20.00, Σάββατο 20.00, Κυριακή 18.30
Παραγωγή: 5η Εποχή

«Ο Κάτω Παρθενώνας»

Ο Κάτω Παρθενώνας του Μηνά Βιντιάδη
16 Δεκεμβρίου – 18 Φεβρουαρίου

Εσείς τι θα κάνατε αν είσαστε ένας πρώην επιτυχημένος χρηματιστής λίγο πριν την απόλυτη οικονομική κατάρρευση και σας είχαν απομείνει μόλις… 50.000 ευρώ; Σίγουρα, όχι αυτό που έκανε ο επιχειρηματίας της ιστορίας μας, να «προσλάβει» έναν άστεγο-  πλανόδιο βιβλιοπώλη-  για να τον σκοτώσει  προκειμένου να γλιτώσει τον εξευτελισμό…
Σκηνοθεσία: Βάνα Πεφάνη
Παίζουν: Λεωνίδας Κακούρης, Χρήστος Σαπουντζής
Τιμές εισιτηρίων: 15€ κανονικό, 12€ φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ – 65+
Παραστάσεις: Δευτέρα 21.15, Τρίτη 21.15
Παραγωγή: 5η Εποχή + Σωματείο Πέτρα

Μάντεψε του Στρατή Μπέη
Από 15 Ιανουαρίου – 27 Φεβρουαρίου

Μαύρη κωμωδία

Μέσα από µια σειρά από αμοιβαίους εξευτελισμούς, σπαρακτικές εξομολογήσεις, σεξουαλικές προκλήσεις και λεκτικές (ή µη) επιθέσεις, έξι ένοικοι μιας πολυκατοικίας θα πρέπει να παλέψουν µε την καχυποψία, τα μυστικά, την ενοχή και την αθωότητα  τους.
Σκηνοθεσία: Μαριάννα Κοντούλη
Παραστάσεις:  Τετάρτη 20.30, Πέμπτη 20.30

Μυθιστόρημα του Γιώργου Χειμωνά
2 Μαρτίου – 14 Απριλίου

«Ό,τι αξίζει στον άνθρωπο είναι να έχει να πει μια ιστορία.» Γ.Χ.
Ο Τ και η Α. Τα παιδιά του Τ και της Α καταδικασμένα να πεθαίνουν. Η άνευ όρων αγάπη της Α προς τον Τ. Το μυστικό του Τ. Το σπίτι με τους καθρέφτες. Η μητέρα και η αδερφή του Τ. Η Μαργαρίτα. Ο Γ. Ο πόθος της Μαργαρίτας για τον Τ. Ο έρωτας του Γ για τον Τ. Ένα διαρκές τέλος.
Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Εξαρχέας
Παίζουν: Κωνσταντίνος Γώγουλος, Ελίζα Ρίζου
Τιμές εισιτηρίων: 15€ κανονικό, 12€ φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ
Διάρκεια: 60’
Παραστάσεις: Δευτέρα 20.00, Τρίτη 20.00
Παραγωγή: 5η Εποχή

«O συλλέκτης»

Ο Συλλέκτης του John Robert Fowles
5 Μαρτίου – 10 Απριλίου

Το καθηλωτικό μυθιστόρημα του Τζων Φώουλς, «Ο Συλλέκτης» επιστρέφει στη σκηνή του Θεάτρου Άλμα, στη διασκευή του Μαρκ Χήλυ, σε μια παράσταση μ’ έντονο το στοιχείο του ψυχολογικού θρίλερ.
Διασκευή: Μαρκ Χήλυ
Μετάφραση, Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Κοέν
Παίζουν: Αργύρης Αγγέλου, Ιωάννα Πηλιχού
Παραστάσεις: Πέμπτη & Παρασκευή
Τιμές εισιτηρίων: 13€ & 10€

Αλίκη της Δήμητρας Στάικου
7 Μαρτίου – 12 Απριλίου

Πώς θα ήταν αν είχαμε για συμμαθήτρια την Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων; Το μυστικιστικό  παραμύθι του Λιούις Κάρολ μεταφέρεται στο 2020 με πρωταγωνίστρια μία δεκαεξάχρονη έφηβη που δεν της φτάνει ο κόσμος που ζει και μέσα από έναν καθρέφτη που έχει στο δωμάτιο της ονειρεύεται έναν πιο συναρπαστικό κόσμο γεμάτο χρώματα.
Σκηνοθεσία: Δήμητρα Στάικου
Παραστάσεις: Σάββατο & Κυριακή
Παίζουν: Βάνα Πεφάνη, Βασίλης Ευταξόπουλος, Ηρακλής Κωστάκης, Αγγελική Παντελάκου, Κατερίνα Χόλη

H Ανταλλαγή του Paul Claudel
25 Απριλίου – 10 Μαίου

Γραμμένη σε δύο εκδοχές, μια πρώιμη το 1890 και μια ύστερη στα 1950, η «Ανταλλαγή» προσδίδει στην ποίηση ένα ζωικό ένστικτο, μια σαρκική παρουσία των πραγμάτων. Το έργο διαδραματίζεται σε μία μέρα, σε πραγματικό σχεδόν χρόνο.
Σκηνοθεσία: Βαλάντης Φράγκος
Μετάφραση: Παναγιώτα Πανταζή
Παραστάσεις: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή
Παίζουν: Ελένη Ζαραφίδου, Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Παναγιώτης Εξαρχέας
Τιμές εισιτηρίων: 15€ κανονικό, 12 € φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ, 65+

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b