MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Χορός

Πύθωνος 36, στο Θέατρο Ροές

Μια παράσταση χορού, σε σύλληψη και χορογραφία Βάσως Γιαννακοπούλου, παρουσιάζεται στο Θέατρο Ροές, για λίγες παραστάσεις.

Πύθωνος 36
Πύθωνος 36
Monopoli Team

Αθήνα, σήμερα, τώρα. Το σπίτι μιας γυναίκας, ο πιο προσωπικός της χώρος, μετατρέπεται σε έναν αστικό ζωολογικό κήπο των διαφορετικών πτυχών της προσωπικότητάς της.

Ένα σουρεαλιστικό solo διαπραγμάτευσης της ύπαρξης. Μια κλειδαρότρυπα που ανοίγει διάπλατα μπροστά στο μάτι του θεατή και δημιουργεί έναν ενδιάμεσο χώρο όπου το προσωπικό γίνεται δημόσιο, φέρνοντας στο προσκήνιο τη γυναίκα που στέκεται απέναντι στον κόσμο και απέναντι στον εαυτό της.

Με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Πύθωνος 36

Βιογραφικά

Η Βάσω Γιαννακοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Ξεκίνησε τις σπουδές της το 1980 στη σχολή χορού της Δ. Γρηγοριάδου, συνέχισε στο φυτώριο της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (K.Σ.Ο.Τ) και αποφοίτησε από το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών. Είναι πιστοποιημένη δασκάλα της μεθόδου Feldenkrais και έχει ολοκληρώσει σπουδές Ρεφλεξολογίας.

Ως χορεύτρια έχει συνεργαστεί με χορογράφους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό μεταξύ αυτών S. Sandroni, Ι. Πορτόλου, M. Heppner, Φ. Νικολάου, Μ. Τσουβαλά, Μ. Νέστορα κ.α.

Τo 2003 παρουσίασε την πρώτη της χορογραφική δουλειά με τίτλο “Night Mirror” με την οποία έλαβε μέρος στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αθήνας.
Το Δεκέμβριο του 2004 ίδρυσε μαζί με τον φωτιστή Τάσο Παλαιορούτα την ομάδα χορού Νταλίκα της οποίας έχει χορογραφήσει τα έργα “Δίγωνο”, “Φύλλο και Φτερό”, “Πουθενά”, “Ευγενείς αποδράσεις” και “Η Μαρία πάει στο ποτάμι” δίνοντας παραστάσεις σε διεθνή Φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ήταν μέλος της χορογραφικής ομάδας των τελετών έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004 και τελετής έναρξης των Πρώτων Ευρωπαϊκών Αγώνων Μπακού 2015 υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση και σκηνοθεσία του Δ. Παπαϊωάννου.

Έχει επιμεληθεί την κίνηση σε θεατρικές παραστάσεις με τους: Α. Κοκκίνου, Ν. Φώσκολου, Δ. Ξανθόπουλο, D. Olbrychski, Γ. Μαυραγάνη κ.α.

Είναι ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Χορού 2010 με τον οποίο έχουν πραγματοποιήσει σειρά από δράσεις, χορογραφικά εργαστήρια και παραστάσεις “7+1”, “9+1”, “On the Road”, “Domino”, “Rapidly becoming”.
Έχει επιχορηγηθεί από το ΥΠ.ΠΟ.Α για την καινούρια της παραγωγή “Πύθωνος 36” η οποία έκανε πρεμιέρα τον Μάιο του 2019 στο Garage performing arts στην Κέρκυρα.

Η Παυλίνα Ανδριοπούλου γεννήθηκε στην Πάτρα, το 1982. Σπούδασε χορό στην Ανώτερη επαγγελματική σχολή χορού της Νίκης Κονταξάκη και συνέχισε την εκπαίδευση της παρακολουθώντας μαθήματα χορού και ακροβατικών (εδάφους/εναέρια) από καταξιωμένους χορευτές και χορογράφους όπως Frey Faust, David Zambrano, Daniel Lepkoff, Wim Vandekeybus κ.α.

Από το 2004 εργάζεται σαν χορεύτρια και έχει συνεργαστεί με διάφορες ομάδες χορού και ακροβασίας (Κι όμως κινείται, Χορευτές, FingerSix κ.α).

Από το 2010 μέχρι και σήμερα είναι μέλος της ομάδας του Δημήτρη Παπαϊωάννου, σαν ερμηνεύτρια και σαν βοηθός σκηνοθέτη για τις παραγωγές “The Great Tamer”, “Still Life”, “Origins”, “Primal Matter”, “Μέσα”.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Βάσω Γιαννακοπούλου

Σκηνικά: Δήμητρα Παναγιωτοπούλου
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη, Νίκη Αντζουλάτου
Μουσική: Χρύσανθος Χριστοδούλου
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Χορογραφία: Βάσω Γιαννακοπούλου

Παίζουν: Παυλίνα Ανδριοπούλου

Διάρκεια: 50 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: 10 ευρώ
Διάρκεια Παραστάσεων: 11 - 20 Οκτωβρίου 2019
Πληροφορίες: Προπώληση στο www.viva.gr
Παραστάσεις: Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα στις 21.30
Φωτογραφίες: Χριστίνα Γεωργιάδου
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Διψάει τις Νύχτες, του Ηλία Μαγκλίνη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
ΘΕΑΤΡΟ
Toxicity, για 2η χρονιά στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα
ΘΕΑΤΡΟ
Μπουμπουλίνας 18: Η συγκλονιστική ιστορία της Κίττυς Αρσένη ζωντανεύει ξανά στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
ΘΕΑΤΡΟ
Οι Δακτυλογράφοι: Το αριστούργημα του Μάρεϊ Σίζγκαλ για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Ουρανός Κατακόκκινος στον γαλαξία της Αναγνωστάκη: Ο μονόλογος με τη Ρούλα Πατεράκη στο Θέατρο Ψυρρή
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Μαγεμένος Βοσκός, της bijoux de kant στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
ΘΕΑΤΡΟ
Τo κομπλεξικό, του Αχιλλέα ΙΙΙ από την Ομάδα Νοητή Γραμμή στο Θέατρο Αλκμήνη
ΘΕΑΤΡΟ
ΝΤΑΡFΣΤΕΛΕΡ, του Θανάση Δόβρη στο Θέατρο Ρεκτιφιέ
ΘΕΑΤΡΟ
Η Αλήθεια Είναι, του Δημήτρη Δημητριάδη στο Θέατρο 104
Θεατρικά Νέα
Οι πιο ξεχωριστές Βάκχες φέτος στην Επίδαυρο: Οι Tiger Lillies συναντούν τον Javor Gardev
ΘΕΑΤΡΟ
Το «Τάμα» του Γιώργου Χριστοδούλου στο Σύγχρονο Θέατρο
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Αφρός των Ημερών: Το αριστούργημα του Μπορίς Βιάν στο Studio Μαυρομιχάλη