MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Παιδική παράσταση

Πιο Δυνατός κι από τον Σούπερμαν, από τη Συντεχνία του Γέλιου στο Σύγχρονο Θέατρο

Η παράσταση, «Πιο Δυνατός κι από τον Σούπερμαν», του Roy Kift επιστρέφει στο Σύγχρονο Θέατρο, από τις 6 Οκτωβρίου 2019, σε σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι και Αντώνη Ρέλλα.

Monopoli Team

«Αφού γύρω μας  οι άνθρωποι έχουνε τόση ποικιλία, γιατί ο κόσμος φτιάχνεται μόνο για μια κατηγορία;»

Ένα έργο που βλέπει τον κόσμο μέσα από τα μάτια ενός παιδιού με αναπηρία. Η παράσταση «Πιο Δυνατός κι από τον Σούπερμαν» του Roy Kift, η οποία επιλέχθηκε από το ιστορικό θέατρο Grips του Βερολίνου για να γιορτάσει τα 50 του χρόνια, επιστρέφει στο Σύγχρονο Θέατρο, από τη Συντεχνία του Γέλιου, για 2ο χρόνο παραστάσεων, από 6 Οκτωβρίου 2019.

Πρόκειται για μία παραγωγή σε σύμπραξη με την Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών.Τη σκηνοθεσία μοιράζονται ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Βασίλης Κουκαλάνι και ο σκηνοθέτης και ντοκυμαντερίστας Αντώνης Ρέλλας, οποίοι επιμελήθηκαν την μετάφραση και την διασκευή.

«Πιο Δυνατός κι από τον Σούπερμαν»: Το έργο

Πρόκειται για μια τρυφερή κωμωδία, που έχει στο επίκεντρο τον μικρό ανάπηρο Άρη και τις περιπέτειες του. Είναι ταυτόχρονα ένα έργο δυνατών συναισθημάτων, περιέχει μεγάλη πυκνότητα πληροφόρησης και διαφωτίζει αβίαστα και με νηφαλιότητα την καθημερινότητα και τα ζητήματα που προκύπτουν στη ζωή του νεαρού ήρωα με αναπηρία.

Η μουσική της παράστασης

Τα τραγούδια της παράστασης έγραψε ο Φοίβος Δεληβοριάς. Χατζηφραγκέτα και Φοίβος Δεληβοριάς στο τραγούδι «Έχω αμαξίδιο – πάμε μια βόλτα» και Τζούλιο Κατσής στο τραγούδι «Σούπερμαν».

Η κωμωδία που νίκησε την άγνοια και τις προκαταλήψεις

Η κωμωδία του Άγγλου Roy Kift για παιδιά και νέους είχε δημιουργήσει την δεκαετία ‘80 και ‘90, τόσο στην Αγγλία όσο και στη Γερμανία (θέατρο GRIPS), βαθιά τομή στις αντιλήψεις πάνω στο θέμα της αναπηρίας προτείνοντάς την ως μέρος της ανθρώπινης ποικιλομορφίας και συνέβαλε στην αποδόμηση παγιωμένων συμπεριφορών, προκαταλήψεων και φόβων.

Παράσταση με υπηρεσίες προσβασιμότητας

Ο χώρος είναι προσβάσιμος και φιλικός σε ανάπηρους/ες και εμποδιζόμενα άτομα, διατίθεται διαγραμμισμένος χώρος μπροστά από την πρώτη σειρά θέσεων για χρήστες/στριες αναπηρικών αμαξιδίων και χώρος υγιεινής αναπήρων, ενώ οι σκύλοι οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι με τους χρήστες/στριες τους. Επιπλέον, τα προγράμματα θα διατίθενται σε μεγαλογράμματη γραφή, σε κώδικα Braille και Qrcode.

*H παράσταση στις 13 Οκτωβρίου 2019 δεν θα πραγματοποιηθεί.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Roy Kift
Μετάφραση: Βασίλης Κουκαλάνι & Αντώνης Ρέλλας
Σκηνοθεσία: Βασίλης Κουκαλάνι & Αντώνης Ρέλλας

Σκηνικά: Αριστοτέλης Καρανάνος & Αλεξάνδρα Σιάφκου
Κοστούμια: Αριστοτέλης Καρανάνος & Αλεξάνδρα Σιάφκου
Μουσική: Φοίβος Δεληβοριάς
Φωτισμοί: Γιώργος Αγιανίτης
Χορογραφία: Εριφύλη Στεφανίδου

Παίζουν: Γιώργος Κατσής, Βασίλης Κουκαλάνι, Μαρία Μοσχούρη, Τάνια Παλαιολόγου, Μιχάλης Τιτόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης, Φώτης Λαζάρου & Μικές Γλύκας.

Διάρκεια: 90΄με διάλειμμα
Τιμές Εισιτηρίων: Γενική Είσοδος: 10€ | Αμέα & συνοδοί, φοιτητές, άνεργοι, άνω των 65: 6€ | Ομαδικά άνω των 25 ατόμων: 6 €
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 6 Οκτωβρίου 2019 έως 5 Απριλίου 2020
Πληροφορίες: Προπώληση: viva.gr | Οργάνωση παραστάσεων για σχολεία: Θάλεια Αντώνογλου, Μαρία Φραγκούλη: Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2106644250, 6978068699, 6943236032
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 14:30
Διασκευή: Βασίλης Κουκαλάνι & Αντώνης Ρέλλας
Βοηθός Σκηνοθετη: Κατερίνα Αδαμάρα
Πληροφορίες Χώρου: Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας, Ευμολπιδών 45, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0346 4380 | http://sychronotheatro.gr/ | Email: [email protected]
Φωτογραφίες: Νάντια Παναγοπούλου & Δέσποινα Τσουμάνη
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ