MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
12
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Αξύριστα Πηγούνια, του Γιάννη Τσίρου στο Από Μηχανής Θέατρο

Τo θεατρικό έργο «Αξύριστα Πηγούνια» του Γιάννη Τσίρου ανεβαίνει στο Από Μηχανής Θέατρο, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Παλούμπη

Monopoli Team

Το βραβευμένο θεατρικό έργο «Αξύριστα Πηγούνια» του Γιάννη Τσίρου το οποίο τιμήθηκε με το A΄ βραβείο νέου συγγραφέα το 2004, από το ΥΠΠΟ ανεβαίνει στο Από Μηχανής Θέατρο από το Σάββατο 2 Νοέμβριου  σε σκηνοθεσία του Γιώργου Παλούμπη.

Το σημαντικό αυτό θεατρικό κείμενο, 13 χρόνια μετά το πρώτο του ανέβασμα* και πάνω από 20 μετά την πρώτη του γραφή, αποδεικνύεται πιο σύγχρονο και πιο επίκαιρο από ποτέ. Η ανθρώπινη εκμετάλλευση, η κατάσταση των μεταναστών, η σεξιστική αντιμετώπιση της γυναίκας, η οικονομική ανισότητα και οι σχέσεις εξουσίας – τα ζητήματα που θίγει το έργο – έχουν μάλλον διογκωθεί στις μέρες μας, παρά αμβλυνθεί. Τα «Αξύριστα Πηγούνια» έρχονται μετά από δέκα και πλέον χρόνια που η χώρα μας ζει καθοριστικές εξελίξεις για να προβληματίσουν και να συγκινήσουν σαν να μιλούν για το εδώ και το τώρα.

Τα «Αξύριστα Πηγούνια» είναι ένα ρεαλιστικό, κοινωνικό δράμα με υπαρξιακές και ποιητικές προεκτάσεις. Μέσα από το χιούμορ και το έντονο σασπένς παρακολουθούμε χαρακτήρες «αληθινούς» και οικείους μας, με τις αδυναμίες, τις ενοχές, τη γοητεία, τη γελοιότητα, την τρυφερότητα καθώς και τη σκληρότητα τους. Τα μυστικά τους προοδευτικά αποκαλύπτονται και μαζί τους ξετυλίγεται κομμάτι κομμάτι το κουβάρι της ιστορίας μέχρι το καθηλωτικό φινάλε.

Πρόκειται για άντρες εγκλωβισμένους που ξεγυμνώνονται ψυχικά απέναντι στο αντικείμενο του πόθου τους, γίνονται θύτες μιας γυναίκας αλλά και θύματα της ίδιας τους της αντρικής φύσης. Ανίκανοι να διαχειριστούν το πάθος τους έρχονται σε επαφή με το κρυμμένο τρομακτικό τους πρόσωπο.

Ο σκηνοθέτης Γιώργος Παλούμπης ξανασυνεργάζεται με το συγγραφέα Γιάννη Τσίρο («Αόρατη Όλγα», Εθν. Θέατρο 2011) και με την εμπειρία του στο ανέβασμα σύγχρονων ρεαλιστικών ελληνικών έργων, επιχειρεί να δημιουργήσει τη συγκεκριμένη ιστορία επί σκηνής. Για τους ιδιαίτερα απαιτητικούς ρόλους, συνεργάζεται με τους ηθοποιούς Αντώνη Κρόμπα και Ηλία Βαλάση, καθώς και με τον Στέλιο Δημόπουλο και τη Μαρία Νεφέλη Δούκα.

Υπόθεση έργου

Τρεις άντρες, υπάλληλοι ενός νοσοκομείου, εργάζονται καθημερινά στην υπηρεσία τους στην υπόγεια πτέρυγα. Από τους πάνω ορόφους δέχονται και στη συνέχεια ταξινομούν, φροντίζουν και φυλάνε προσωρινά ανθρώπους που δεν κατάφεραν να επιζήσουν. Ακολουθούν μια ρουτίνα με τυπικές διαδικασίες. Απόψε όμως «έρχεται» μια γυναίκα να ταράξει τη νεκρή τους πραγματικότητα. Τα μυστικά, οι αποκαλύψεις και οι συγκρούσεις θα φέρουν στο φως τις αδυναμίες και τα ταπεινά τους ένστικτα. Ακολουθεί το έγκλημα, η εκδίκηση, η ενοχή και όταν φτάσει το πρωί δε θα είναι τίποτα ίδιο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Γιάννης Τσίρος
Σκηνοθεσία: Γιώργος Παλούμπης

Σκηνικά: Νατάσα Παπαστεργίου
Κοστούμια: Νατάσα Παπαστεργίου
Φωτισμοί: Βασίλης Κλωτσοτήρας

Παίζουν: Αντώνης Κρόμπας, Ηλίας Βαλάσης, Στέλιος Δημόπουλος, Μαρία Νεφέλη Δούκα

Διάρκεια: 90΄
Τιμές Εισιτηρίων: Kανονικό: 15 €, Μειωμένο (Φοιτητικό/Ανέργων/ΑμεΑ/ Άνω των 65): 12 €, Ατέλεια (Πέμπτη): 5 €
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 2 Νοεμβρίου έως 29 Δεκεμβρίου 2019
Πληροφορίες: Προπώληση στο www.viva.gr
Παραστάσεις: Τετάρτη, Πέμπτη, Κυριακή στις 21:00, Σάββατο στις 18:00
Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Εξάρες, από την Ομάδα ΝΕΟΝ στο Θέατρο Ροές
ΘΕΑΤΡΟ
Η Ζωή Ξανθοπούλου σκηνοθετεί τον Γιώργο Παπαπαύλου σε μια νέα σουρεαλιστική κωμωδία
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Μίμης Καπέρδος ανεβάζει στο Ελιάρτ μια σύγχρονη ντραμεντί για τις λούπες της ζωής μας
Θεατρικά Νέα
Κάθε Τρίτη με τον Μόρι: Στο Θέατρο Ιλίσια, η παράσταση με τον Γρηγόρη Βαλτινό
ΘΕΑΤΡΟ
Αναπαραγωγή, του Barry McStay στο Studio Μαυρομιχάλη
ΘΕΑΤΡΟ
Misslightenment: Μια performance της Ελένης Πλουμή στον Μικρό Κεραμεικό
ΘΕΑΤΡΟ
Χρονικό μιας εξημέρωσης (Οδηγός καλών τρόπων): Το τρίτο “Σκίτσο” της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού στο Δίπυλον
ΘΕΑΤΡΟ
Η Τελευταία Απολογία του Νίκου Κοεμτζή στο θέατρο NOŪS Creative space
ΘΕΑΤΡΟ
Στο Εκκοκκιστήριο στο θέατρο Από Κοινού
ΘΕΑΤΡΟ
The Fever, του Wallace Shawn στο Θέατρο Φούρνος
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Χορός των εραστών: Η Στέγη στη Θεσσαλονίκη με την παράσταση του Tiago Rodrigues
ΘΕΑΤΡΟ
Αγγέλα, του Γιώργου Σεβαστίκογλου στο Θέατρο Κάμιρος