MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
22
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Αξύριστα Πηγούνια, του Γιάννη Τσίρου στο Από Μηχανής Θέατρο

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Τo θεατρικό έργο «Αξύριστα Πηγούνια» του Γιάννη Τσίρου ανεβαίνει στο Από Μηχανής Θέατρο, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Παλούμπη

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Monopoli Team

Το βραβευμένο θεατρικό έργο «Αξύριστα Πηγούνια» του Γιάννη Τσίρου το οποίο τιμήθηκε με το A΄ βραβείο νέου συγγραφέα το 2004, από το ΥΠΠΟ ανεβαίνει στο Από Μηχανής Θέατρο από το Σάββατο 2 Νοέμβριου  σε σκηνοθεσία του Γιώργου Παλούμπη.

Το σημαντικό αυτό θεατρικό κείμενο, 13 χρόνια μετά το πρώτο του ανέβασμα* και πάνω από 20 μετά την πρώτη του γραφή, αποδεικνύεται πιο σύγχρονο και πιο επίκαιρο από ποτέ. Η ανθρώπινη εκμετάλλευση, η κατάσταση των μεταναστών, η σεξιστική αντιμετώπιση της γυναίκας, η οικονομική ανισότητα και οι σχέσεις εξουσίας – τα ζητήματα που θίγει το έργο – έχουν μάλλον διογκωθεί στις μέρες μας, παρά αμβλυνθεί. Τα «Αξύριστα Πηγούνια» έρχονται μετά από δέκα και πλέον χρόνια που η χώρα μας ζει καθοριστικές εξελίξεις για να προβληματίσουν και να συγκινήσουν σαν να μιλούν για το εδώ και το τώρα.

Τα «Αξύριστα Πηγούνια» είναι ένα ρεαλιστικό, κοινωνικό δράμα με υπαρξιακές και ποιητικές προεκτάσεις. Μέσα από το χιούμορ και το έντονο σασπένς παρακολουθούμε χαρακτήρες «αληθινούς» και οικείους μας, με τις αδυναμίες, τις ενοχές, τη γοητεία, τη γελοιότητα, την τρυφερότητα καθώς και τη σκληρότητα τους. Τα μυστικά τους προοδευτικά αποκαλύπτονται και μαζί τους ξετυλίγεται κομμάτι κομμάτι το κουβάρι της ιστορίας μέχρι το καθηλωτικό φινάλε.

Πρόκειται για άντρες εγκλωβισμένους που ξεγυμνώνονται ψυχικά απέναντι στο αντικείμενο του πόθου τους, γίνονται θύτες μιας γυναίκας αλλά και θύματα της ίδιας τους της αντρικής φύσης. Ανίκανοι να διαχειριστούν το πάθος τους έρχονται σε επαφή με το κρυμμένο τρομακτικό τους πρόσωπο.

Ο σκηνοθέτης Γιώργος Παλούμπης ξανασυνεργάζεται με το συγγραφέα Γιάννη Τσίρο («Αόρατη Όλγα», Εθν. Θέατρο 2011) και με την εμπειρία του στο ανέβασμα σύγχρονων ρεαλιστικών ελληνικών έργων, επιχειρεί να δημιουργήσει τη συγκεκριμένη ιστορία επί σκηνής. Για τους ιδιαίτερα απαιτητικούς ρόλους, συνεργάζεται με τους ηθοποιούς Αντώνη Κρόμπα και Ηλία Βαλάση, καθώς και με τον Στέλιο Δημόπουλο και τη Μαρία Νεφέλη Δούκα.

Υπόθεση έργου

Τρεις άντρες, υπάλληλοι ενός νοσοκομείου, εργάζονται καθημερινά στην υπηρεσία τους στην υπόγεια πτέρυγα. Από τους πάνω ορόφους δέχονται και στη συνέχεια ταξινομούν, φροντίζουν και φυλάνε προσωρινά ανθρώπους που δεν κατάφεραν να επιζήσουν. Ακολουθούν μια ρουτίνα με τυπικές διαδικασίες. Απόψε όμως «έρχεται» μια γυναίκα να ταράξει τη νεκρή τους πραγματικότητα. Τα μυστικά, οι αποκαλύψεις και οι συγκρούσεις θα φέρουν στο φως τις αδυναμίες και τα ταπεινά τους ένστικτα. Ακολουθεί το έγκλημα, η εκδίκηση, η ενοχή και όταν φτάσει το πρωί δε θα είναι τίποτα ίδιο.

https://www.youtube.com/watch?v=91rhSVyHUDE&feature=youtu.be

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Γιάννης Τσίρος
Σκηνοθεσία: Γιώργος Παλούμπης

Σκηνικά: Νατάσα Παπαστεργίου
Κοστούμια: Νατάσα Παπαστεργίου
Φωτισμοί: Βασίλης Κλωτσοτήρας

Παίζουν: Αντώνης Κρόμπας, Ηλίας Βαλάσης, Στέλιος Δημόπουλος, Μαρία Νεφέλη Δούκα

Διάρκεια: 90΄
Τιμές Εισιτηρίων: Kανονικό: 15 €, Μειωμένο (Φοιτητικό/Ανέργων/ΑμεΑ/ Άνω των 65): 12 €, Ατέλεια (Πέμπτη): 5 €
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 2 Νοεμβρίου έως 29 Δεκεμβρίου 2019
Πληροφορίες: Προπώληση στο www.viva.gr
Παραστάσεις: Τετάρτη, Πέμπτη, Κυριακή στις 21:00, Σάββατο στις 18:00
Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
BLANCHE after: Ο Σταύρος Λίτινας σκηνοθετεί στο Arroyo το «μετά» της ηρωίδας του «Λεωφορείου ο Πόθος»
ΘΕΑΤΡΟ
Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας, από την ομάδα Ent(r)oma στη Σκηνή Brecht-2510
ΘΕΑΤΡΟ
Νικ δε Ντικ: Το νέο έργο του Σταυριανού Κιναλόπουλου για την τρανς εμπειρία στο Μικρό Γκλόρια
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Βασίλης Βηλαράς επιστρέφει με την «Εκδίκηση του Φώτη»
Θεατρικά Νέα
Η “Μαδαγασκάρη” γίνεται μιούζικαλ με πρωταγωνιστή τον Akyla – Όσα ξέρουμε για την παράσταση
ΘΕΑΤΡΟ
Απολογία Σωκράτους: Το εμβληματικό κείμενο του Πλάτωνα γίνεται μονόλογος στο Θέατρο Μπέλλος
ΘΕΑΤΡΟ
Αρμπάιτ: Η σκληρή αλήθεια για την εργασία επιστρέφει στο Θέατρο Σταθμός
ΘΕΑΤΡΟ
Κόκκινο, του Τζον Λόγκαν στο θέατρο Μουσούρη
Θεατρικά Νέα
Λίγο ακόμα «Το πάρτυ της ζωής μου»: Μία τελευταία ευκαιρία να δεις την παράσταση με την Ελένη Ράντου
Θεατρικά Νέα
Έγκλημα στο Νείλο: Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης εγκαινιάζει το νέο Άθενς Μπρόντγουαιη με Αγκάθα Κρίστι
ΘΕΑΤΡΟ
Starman: Το σύμπαν του David Bowie συναντά τα παιδιά σε μια διαδραστική παράσταση στο Θέατρο Μαβίλη
ΘΕΑΤΡΟ
Σεσουάρ για δολοφόνους: Το πιο ύποπτο κομμωτήριο της Αθήνας ανοίγει ξανά στο Θέατρο Γκλόρια