MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
08
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Αφήστε μου την άνοιξη, της Σοφίας Αδαμίδου στο Θέατρο Αλκμήνη

Το έργο της Σοφίας Αδαμίδου «Αφήστε μου την Άνοιξη» εμπνευσμένο από ματαιωμένους, ματωμένους και μάταιους έρωτες, ανεβαίνει στο θέατρο Αλκμήνη

Monopoli Team

Το έργο της Σοφίας Αδαμίδου «Αφήστε μου την Άνοιξη» εμπνευσμένο από ματαιωμένους, ματωμένους και μάταιους έρωτες, ανεβαίνει το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019 στο θέατρο Αλκμήνη σε σκηνοθεσία Μανώλη Ιωνά για 2η χρονιά.

Υπόθεση

Μια γυναίκα κι ένας άντρας στις αρχές του αιώνα του ρομαντισμού, σε μια κλειστή κοινωνία, ζουν τον έρωτα με το μοναδικό τρόπο που μπορούν να τον ζήσουν. Απόλυτα. Ζουν έναν έρωτα που δεν θα άφηνε αποτύπωμα αν δεν ταυτιζόταν η εμμονή με την ενοχή, αν οι ψυχές τους δεν αφουγκράζονταν τα σκοτάδια τους.

Η τύχη τους τραγική καθώς το μόνο που μπορεί να τους χωρίσει είναι ο θάνατος. Γιατί ο έρωτας είναι δυνατός σαν τον θάνατο. Γιατί ο έρωτας, λυσιμελής, τους παρέσυρε στο θάνατο. Γιατί ο Έρωτας, λένε, είναι ο αδελφός του θανάτου. Γιατί ο έρωτας και η επανάσταση είναι παράνομοι γιατί κρύβουν μέσα τους την απειλή και την ελπίδα.

Μπορεί η εποχή μας να μην εμπνέει τεράστιους έρωτες ακριβώς επειδή δεν επιτρέπει μεγάλες υπερβάσεις που θα έθεταν σε κίνδυνο την ασφάλεια ενός περιχαρακωμένου βίου. Όμως η ερωτική ιστορία του έργου «Αφήστε μου την Άνοιξη», γεμάτη ερωτικές στιγμές και υπαρξιακά αδιέξοδα, γεμάτη πάθη και απόλυτα συναισθήματα, γεμάτη συγκρούσεις και όνειρα, διεκδικήσεις και στερήσεις, παρακολουθεί τους ήρωες που βρίσκονται αντιμέτωποι με καταστάσεις του ανθρώπινου βίου, όπως η φιλία, η σχέση γονιού και παιδιού, το πέρασμα από την εφηβεία στην ενήλικη ζωή, η μοναξιά, ο έρωτας και το σεξ, η προδοσία, η απώλεια, η αρρώστια, το πένθος, ο θάνατος.

Παρότι το έργο αφορά στον έρωτα ενός άντρα και μιας γυναίκας, επί σκηνής συγκρούονται δυο γυναίκες. Δύο γυναίκες που η μια διεκδικεί τον έρωτα που της στέρησαν και η άλλη την αγάπη του γιού της που τελικά έγινε η θηλιά που τον έπνιξε. Δυο γυναίκες, τόσο διαφορετικές, σε μια σύγκρουση χωρίς όρια. Μια γυναίκα με λάθη και πάθη, με σκοτάδια και κρίματα, με φως και απόλυτα αισθήματα, διεκδικεί μέχρι τέλους αυτό που ποθεί.

Η άλλη μια γυναίκα όπως την θέλουν οι άλλοι, στερημένη από έρωτα, με σταυρωμένα χέρια, δέχεται την μοίρα της, αλλά ταυτόχρονα στέκεται αλύγιστη μπροστά στους θανάτους, που άλλαξαν τη ζωή και την ψυχή της.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Σοφία Αδαμίδου
Σκηνοθεσία: Μανώλης Ιωνάς

Σκηνικά: Νίκος Κασαπάκης
Κοστούμια: Νίκος Κασαπάκης
Μουσική: Ερωφίλη
Φωτισμοί: Μανώλης Μπράτσης

Παίζουν: Άννα Παντζέλη, Ιζαμπέλλα Φούλοπ

Διάρκεια: 60΄ (χωρίς διάλειμμα)
Τιμές Εισιτηρίων: 10€
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 5 Οκτωβρίου έως 11 Ιανουαρίου 2020
Πληροφορίες: Κρατήσεις: 210 3428650 (Καθημερινά μετά τις 18:00)
Παραστάσεις: κάθε Σάββατο στις 19:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Μαίρη Μαμάκου
Φωτογραφίες: Απόστολος Δελάλης
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Παραλλαγές Πάπιας, του David Mamet στο Θέατρο Μεταξουργείο
ΘΕΑΤΡΟ
June July: H νέα παράσταση της χορογράφου Ελεονώρας Σιαράβα στο ΠΛΥΦΑ
Θεατρικά Νέα
Ντάμα Πίκα: Η διάσημη νουβέλα του Πούσκιν σε σκηνοθεσία Λιβαθινού συνεχίζει μετά το Πάσχα
ΘΕΑΤΡΟ
ΑΜΦΙ (Άπειρες Μικρές Φαεινές Ιδέες): Το τελευταίο “Σκίτσο” της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού στο Δίπυλον
Θεατρικά Νέα
Σιρόκος: Η νέα παράσταση των 4Frontal ρίχνει το βλέμμα στο προσφυγικό
Θεατρικά Νέα
Κάρμεν: Η ιστορική σκηνοθεσία του 1875 αναβιώνει στην Εθνική Λυρική Σκηνή
ΘΕΑΤΡΟ
ΚΟΜΜΑ: Mια performance σωματικού θεάτρου στο θέατρο Αλκμήνη
ΘΕΑΤΡΟ
Η Γραμμή Σκιάς, του Τζόζεφ Κόνραντ για 2ο χρόνο στο Rabbithole
Θεατρικά Νέα
Ο Σώζων Εαυτόν Σωθήτω: Η κωμωδία του Ντε Φιλίππο σε καλοκαιρινή περιοδεία
ΘΕΑΤΡΟ
Το Μαύρο Κουτί: Η μαύρη κωμωδία του Γιώργου Ηλιόπουλου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
ΘΕΑΤΡΟ
Carmen: Μια σύγχρονη neoclassic προσέγγιση από το Balletto di Milano στο Christmas Theater
ΘΕΑΤΡΟ
Caveman: Η κωμωδία με τον Σωτήρη Καλυβάτση για νέες παραστάσεις στο Θέατρο Αργώ