MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΔΡΑΜΑ

Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα, από την ομάδα Mariposa στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον

Το αριστούργημα του Federico Garcia Lorca «Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» επιστρέφει, από τις 4 Οκτωβρίου 2019, στον Τεχνοχώρο «Εργοτάξιον», σε σκηνοθεσία Έφης Μεράβογλου.

| Φωτογραφίες: Νικολέττα Γιαννούλη
Monopoli Team

Η θεατρική ομάδα Mariposa παρουσιάζει, για 2ο χρόνο παραστάσεων, το αριστούργημα του Federico Garcia Lorca, «Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα», σε σκηνοθεσία Έφης Μεράβογλου, από 4 Οκτωβρίου 2019 στον Τεχνοχώρο «Εργοτάξιον».

Η τριλογία της «Ισπανικής Υπαίθρου»

«Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» αποτελεί το τελευταίο έργο του Ισπανού συγγραφέα, το οποίο γράφτηκε το 1936 και παραστάθηκε για πρώτη φορά το 1945. Μαζί με τα έργα «Γέρμα» και «Ματωμένος Γάμος» εντάσσεται στην τραγική λαϊκή τριλογία της «Ισπανικής Υπαίθρου» του συγγραφέα.

«Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα»: Λίγα λόγια για το έργο

Το έργο περιγράφει τα γεγονότα κατά την περίοδο πένθους σε ένα σπίτι στην Ανδαλουσία, όπου η 60χρονη Μπερνάρντα Άλμπα κατέχει τον απόλυτο έλεγχο πάνω στις κόρες της: Ανγκούστιας, Μαγκνταλένα, Αμέλια, Μαρτίριο και Αδέλα. Στο σπίτι ζουν επίσης η Πόνθια, η οικονόμος, κι η Μαρία Χοσέφα, μητέρα της Μπερνάρντα. Στο έργο δεν εμφανίζεται επί σκηνής κανένας ανδρικός χαρακτήρας. Ακόμα κι ο Πέπε Ρομάνο, το αντικείμενο του πόθου για τις κόρες της Μπερνάρντα και μνηστήρας της Ανγκούστιας, δεν εμφανίζεται ποτέ.

Το έργο επικεντρώνεται στα ζητήματα της καταπίεσης, του συμβιβασμού και του πάθους και την επιρροή των ανδρών στις γυναίκες. Η τυραννία της Μπερνάρντα απέναντι στις κόρες της προμηνύει τη φύση του φασιστικού καθεστώτος του Φράνκο στην Ισπανία, λίγο αφού τελειώσει το έργο του ο Λόρκα.

Υπόθεση του έργου

Μετά το θάνατο του δεύτερου συζύγου της, η Μπερνάρντα Άλμπα γίνεται τυραννική με τις πέντε κόρες της, που σπάνια είχαν οποιαδήποτε επαφή με το άλλο φύλο. Επιβάλλει πένθος 8 χρόνων και τον εγκλεισμό τους μες στο σπίτι, καθώς η ανώτερη τάξη τους δεν τους επιτρέπει να «ανακατεύονται» με τους απλούς χωρικούς.

Η Ανγκούστιας, η μεγαλύτερη κόρη της Μπερνάρντα από τον πρώτο της γάμο, κληρονομεί την περιουσία του πατέρα της κι έτσι προσελκύει το ενδιαφέρον ενός μνηστήρα, του Πέπε Ρομάνο. Τον Πέπε όμως ποθούν κι η Αδέλα, η μικρότερη κόρη, που αρνείται να υποταχθεί στη μητέρα της και συνάπτει ερωτική σχέση μαζί του, αλλά κι η Μαρτίριο, που τη ζηλεύει για κάτι που η ίδια δεν μπορεί να αποκτήσει, λόγω του παρουσιαστικού της.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Federico Garcia Lorca
Σκηνοθεσία: Έφη Μεράβογλου

Σκηνικά: Ομάδα Mariposa
Κοστούμια: Ομάδα Mariposa
Μουσική: Έφη Μεράβογλου

Παίζουν: Μυγδαλιά Ανδρέου (Μπερνάρντα), Κωνσταντίνα Βάρδα (Μαρτίριο), Αριστέα Ανύση (Δούλα), Χριστίνα Μούζη (Μαγκνταλένα), Σωτηρία Χρυσικοπούλου (Ανγκούστιας), Έφη Μεράβογλου (Πόνθια), Σόνια Πούλη (Μαρία Χοσέφα), Αναστασία Ραβάνη (Αμέλια), Ανδριάνα Σταυριδοπούλου (Αδέλα).

Τιμές Εισιτηρίων: 10 ευρώ (κανονικό) | 5 ευρώ (μειωμένο & ομαδικό για γκρουπ άνω των 8 ατόμων)
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 4 Οκτωβρίου 2019 έως 20 Δεκεμβρίου 2019
Παραστάσεις: Κάθε Παρασκευή στις 21:15
Πληροφορίες Χώρου: Τεχνοχώρος «Εργοτάξιον»: Διογένους 1, Άγιος Δημήτριος (δίπλα στο μετρό της Δάφνης) | Πληροφορίες: 6983930220
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b