MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
08
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΔΡΑΜΑ

Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα, από την ομάδα Mariposa στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Το αριστούργημα του Federico Garcia Lorca «Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» επιστρέφει, από τις 4 Οκτωβρίου 2019, στον Τεχνοχώρο «Εργοτάξιον», σε σκηνοθεσία Έφης Μεράβογλου.

| Φωτογραφίες: Νικολέττα Γιαννούλη

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
author-image Monopoli Team

Η θεατρική ομάδα Mariposa παρουσιάζει, για 2ο χρόνο παραστάσεων, το αριστούργημα του Federico Garcia Lorca, «Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα», σε σκηνοθεσία Έφης Μεράβογλου, από 4 Οκτωβρίου 2019 στον Τεχνοχώρο «Εργοτάξιον».

Η τριλογία της «Ισπανικής Υπαίθρου»

«Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» αποτελεί το τελευταίο έργο του Ισπανού συγγραφέα, το οποίο γράφτηκε το 1936 και παραστάθηκε για πρώτη φορά το 1945. Μαζί με τα έργα «Γέρμα» και «Ματωμένος Γάμος» εντάσσεται στην τραγική λαϊκή τριλογία της «Ισπανικής Υπαίθρου» του συγγραφέα.

«Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα»: Λίγα λόγια για το έργο

Το έργο περιγράφει τα γεγονότα κατά την περίοδο πένθους σε ένα σπίτι στην Ανδαλουσία, όπου η 60χρονη Μπερνάρντα Άλμπα κατέχει τον απόλυτο έλεγχο πάνω στις κόρες της: Ανγκούστιας, Μαγκνταλένα, Αμέλια, Μαρτίριο και Αδέλα. Στο σπίτι ζουν επίσης η Πόνθια, η οικονόμος, κι η Μαρία Χοσέφα, μητέρα της Μπερνάρντα. Στο έργο δεν εμφανίζεται επί σκηνής κανένας ανδρικός χαρακτήρας. Ακόμα κι ο Πέπε Ρομάνο, το αντικείμενο του πόθου για τις κόρες της Μπερνάρντα και μνηστήρας της Ανγκούστιας, δεν εμφανίζεται ποτέ.

Το έργο επικεντρώνεται στα ζητήματα της καταπίεσης, του συμβιβασμού και του πάθους και την επιρροή των ανδρών στις γυναίκες. Η τυραννία της Μπερνάρντα απέναντι στις κόρες της προμηνύει τη φύση του φασιστικού καθεστώτος του Φράνκο στην Ισπανία, λίγο αφού τελειώσει το έργο του ο Λόρκα.

Υπόθεση του έργου

Μετά το θάνατο του δεύτερου συζύγου της, η Μπερνάρντα Άλμπα γίνεται τυραννική με τις πέντε κόρες της, που σπάνια είχαν οποιαδήποτε επαφή με το άλλο φύλο. Επιβάλλει πένθος 8 χρόνων και τον εγκλεισμό τους μες στο σπίτι, καθώς η ανώτερη τάξη τους δεν τους επιτρέπει να «ανακατεύονται» με τους απλούς χωρικούς.

Η Ανγκούστιας, η μεγαλύτερη κόρη της Μπερνάρντα από τον πρώτο της γάμο, κληρονομεί την περιουσία του πατέρα της κι έτσι προσελκύει το ενδιαφέρον ενός μνηστήρα, του Πέπε Ρομάνο. Τον Πέπε όμως ποθούν κι η Αδέλα, η μικρότερη κόρη, που αρνείται να υποταχθεί στη μητέρα της και συνάπτει ερωτική σχέση μαζί του, αλλά κι η Μαρτίριο, που τη ζηλεύει για κάτι που η ίδια δεν μπορεί να αποκτήσει, λόγω του παρουσιαστικού της.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Federico Garcia Lorca
Σκηνοθεσία: Έφη Μεράβογλου

Σκηνικά: Ομάδα Mariposa
Κοστούμια: Ομάδα Mariposa
Μουσική: Έφη Μεράβογλου

Παίζουν: Μυγδαλιά Ανδρέου (Μπερνάρντα), Κωνσταντίνα Βάρδα (Μαρτίριο), Αριστέα Ανύση (Δούλα), Χριστίνα Μούζη (Μαγκνταλένα), Σωτηρία Χρυσικοπούλου (Ανγκούστιας), Έφη Μεράβογλου (Πόνθια), Σόνια Πούλη (Μαρία Χοσέφα), Αναστασία Ραβάνη (Αμέλια), Ανδριάνα Σταυριδοπούλου (Αδέλα).

Τιμές Εισιτηρίων: 10 ευρώ (κανονικό) | 5 ευρώ (μειωμένο & ομαδικό για γκρουπ άνω των 8 ατόμων)
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 4 Οκτωβρίου 2019 έως 20 Δεκεμβρίου 2019
Παραστάσεις: Κάθε Παρασκευή στις 21:15
Πληροφορίες Χώρου: Τεχνοχώρος «Εργοτάξιον»: Διογένους 1, Άγιος Δημήτριος (δίπλα στο μετρό της Δάφνης) | Πληροφορίες: 6983930220
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Μην Κλαις: Μια μουσικοθεατρική παράσταση με έργα του Ηλία Ανδριόπουλου στο Θέατρο ΕΛΕΡ
ΘΕΑΤΡΟ
Τα Σπίτια Αλλάζουν Θέση τη Νύχτα, σε σκηνοθεσία Νοεμής Βασιλειάδου στο Θέατρο Χώρος
ΘΕΑΤΡΟ
«Ο θάνατος του Ιβάν Ιλίτς» με την Όλια Λαζαρίδου: Νέος κύκλος παραστάσεων στην Οικία Ιλίτς
ΘΕΑΤΡΟ
O «Συρανό» με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο ζωντανεύει ξανά στο Ακροπόλ
ΘΕΑΤΡΟ
Πόσα τσιγάρα έχω καπνίσει από τότε που έφυγες: Για 2η χρονιά στο Θέατρο του Νέου Κόσμου με τη Μαργαρίτα Παπαγιάννη
ΘΕΑΤΡΟ
20 Βήματα Μπροστά: Το παγκόσμιο bestseller του Χόρχε Μπουκάι με νέες παραστάσεις στον «Ελληνικό Κόσμο»
ΘΕΑΤΡΟ
Η προσευχή της θάλασσας: Μια θεατρική performance για την προσφυγιά στο Θέατρο Μπέλλος
ΘΕΑΤΡΟ
Η Ιδέα της Χρονιάς!: Η βραβευμένη κωμωδία σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη στο Θέατρο Βρετάνια
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Νόμος του Hooke: Η urban πολιτική κωμωδία επιστρέφει στη Σκηνή Μπέκετ
ΘΕΑΤΡΟ
Αγριόχορτο, του Γιάννη Σκαραγκά στο Θέατρο Arroyo
ΘΕΑΤΡΟ
Μέσα στο Μυαλό σου – Part 3: Το τελευταίο κεφάλαιο της διαδραστικής εμπειρίας ψυχολογίας έρχεται στο Θέατρο Αλίκη
ΘΕΑΤΡΟ
Εσύ και τα σύννεφά σου, από την ομάδα ΒίΔα για 2ο χρόνο στο Θέατρο ΜΕΤΣ