MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΔΡΑΜΑ

Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα, από την ομάδα Mariposa στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον

Το αριστούργημα του Federico Garcia Lorca «Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» επιστρέφει, από τις 4 Οκτωβρίου 2019, στον Τεχνοχώρο «Εργοτάξιον», σε σκηνοθεσία Έφης Μεράβογλου.

| Φωτογραφίες: Νικολέττα Γιαννούλη
Monopoli Team

Η θεατρική ομάδα Mariposa παρουσιάζει, για 2ο χρόνο παραστάσεων, το αριστούργημα του Federico Garcia Lorca, «Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα», σε σκηνοθεσία Έφης Μεράβογλου, από 4 Οκτωβρίου 2019 στον Τεχνοχώρο «Εργοτάξιον».

Η τριλογία της «Ισπανικής Υπαίθρου»

«Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» αποτελεί το τελευταίο έργο του Ισπανού συγγραφέα, το οποίο γράφτηκε το 1936 και παραστάθηκε για πρώτη φορά το 1945. Μαζί με τα έργα «Γέρμα» και «Ματωμένος Γάμος» εντάσσεται στην τραγική λαϊκή τριλογία της «Ισπανικής Υπαίθρου» του συγγραφέα.

«Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα»: Λίγα λόγια για το έργο

Το έργο περιγράφει τα γεγονότα κατά την περίοδο πένθους σε ένα σπίτι στην Ανδαλουσία, όπου η 60χρονη Μπερνάρντα Άλμπα κατέχει τον απόλυτο έλεγχο πάνω στις κόρες της: Ανγκούστιας, Μαγκνταλένα, Αμέλια, Μαρτίριο και Αδέλα. Στο σπίτι ζουν επίσης η Πόνθια, η οικονόμος, κι η Μαρία Χοσέφα, μητέρα της Μπερνάρντα. Στο έργο δεν εμφανίζεται επί σκηνής κανένας ανδρικός χαρακτήρας. Ακόμα κι ο Πέπε Ρομάνο, το αντικείμενο του πόθου για τις κόρες της Μπερνάρντα και μνηστήρας της Ανγκούστιας, δεν εμφανίζεται ποτέ.

Το έργο επικεντρώνεται στα ζητήματα της καταπίεσης, του συμβιβασμού και του πάθους και την επιρροή των ανδρών στις γυναίκες. Η τυραννία της Μπερνάρντα απέναντι στις κόρες της προμηνύει τη φύση του φασιστικού καθεστώτος του Φράνκο στην Ισπανία, λίγο αφού τελειώσει το έργο του ο Λόρκα.

Υπόθεση του έργου

Μετά το θάνατο του δεύτερου συζύγου της, η Μπερνάρντα Άλμπα γίνεται τυραννική με τις πέντε κόρες της, που σπάνια είχαν οποιαδήποτε επαφή με το άλλο φύλο. Επιβάλλει πένθος 8 χρόνων και τον εγκλεισμό τους μες στο σπίτι, καθώς η ανώτερη τάξη τους δεν τους επιτρέπει να «ανακατεύονται» με τους απλούς χωρικούς.

Η Ανγκούστιας, η μεγαλύτερη κόρη της Μπερνάρντα από τον πρώτο της γάμο, κληρονομεί την περιουσία του πατέρα της κι έτσι προσελκύει το ενδιαφέρον ενός μνηστήρα, του Πέπε Ρομάνο. Τον Πέπε όμως ποθούν κι η Αδέλα, η μικρότερη κόρη, που αρνείται να υποταχθεί στη μητέρα της και συνάπτει ερωτική σχέση μαζί του, αλλά κι η Μαρτίριο, που τη ζηλεύει για κάτι που η ίδια δεν μπορεί να αποκτήσει, λόγω του παρουσιαστικού της.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Federico Garcia Lorca
Σκηνοθεσία: Έφη Μεράβογλου

Σκηνικά: Ομάδα Mariposa
Κοστούμια: Ομάδα Mariposa
Μουσική: Έφη Μεράβογλου

Παίζουν: Μυγδαλιά Ανδρέου (Μπερνάρντα), Κωνσταντίνα Βάρδα (Μαρτίριο), Αριστέα Ανύση (Δούλα), Χριστίνα Μούζη (Μαγκνταλένα), Σωτηρία Χρυσικοπούλου (Ανγκούστιας), Έφη Μεράβογλου (Πόνθια), Σόνια Πούλη (Μαρία Χοσέφα), Αναστασία Ραβάνη (Αμέλια), Ανδριάνα Σταυριδοπούλου (Αδέλα).

Τιμές Εισιτηρίων: 10 ευρώ (κανονικό) | 5 ευρώ (μειωμένο & ομαδικό για γκρουπ άνω των 8 ατόμων)
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 4 Οκτωβρίου 2019 έως 20 Δεκεμβρίου 2019
Παραστάσεις: Κάθε Παρασκευή στις 21:15
Πληροφορίες Χώρου: Τεχνοχώρος «Εργοτάξιον»: Διογένους 1, Άγιος Δημήτριος (δίπλα στο μετρό της Δάφνης) | Πληροφορίες: 6983930220
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Σιρόκος: Η νέα παράσταση των 4Frontal ρίχνει το βλέμμα στο προσφυγικό
Θεατρικά Νέα
Κάρμεν: Η ιστορική σκηνοθεσία του 1875 αναβιώνει στην Εθνική Λυρική Σκηνή
ΘΕΑΤΡΟ
ΚΟΜΜΑ: Mια performance σωματικού θεάτρου στο θέατρο Αλκμήνη
ΘΕΑΤΡΟ
Η Γραμμή Σκιάς, του Τζόζεφ Κόνραντ για 2ο χρόνο στο Rabbithole
Θεατρικά Νέα
Ο Σώζων Εαυτόν Σωθήτω: Η κωμωδία του Ντε Φιλίππο σε καλοκαιρινή περιοδεία
ΘΕΑΤΡΟ
Το Μαύρο Κουτί: Η μαύρη κωμωδία του Γιώργου Ηλιόπουλου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
ΘΕΑΤΡΟ
Carmen: Μια σύγχρονη neoclassic προσέγγιση από το Balletto di Milano στο Christmas Theater
ΘΕΑΤΡΟ
Caveman: Η κωμωδία με τον Σωτήρη Καλυβάτση για νέες παραστάσεις στο Θέατρο Αργώ
Θεατρικά Νέα
Τέλος του Παιχνιδιού: Νέος κύκλος παραστάσεων τον Μάιο στο Θέατρο Ιλίσια
ΘΕΑΤΡΟ
Διψάει τις Νύχτες, του Ηλία Μαγκλίνη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
ΘΕΑΤΡΟ
Toxicity, για 2η χρονιά στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα
ΘΕΑΤΡΟ
Μπουμπουλίνας 18: Η συγκλονιστική ιστορία της Κίττυς Αρσένη ζωντανεύει ξανά στο Θέατρο του Νέου Κόσμου