MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Παιδική παράσταση

Ο Μορμόλης, από τη Συντεχνία του Γέλιου στο Σύγχρονο Θέατρο

Η παράσταση «Ο Μορμόλης» του Rainer Hachfeld επιστρέφει για 2η χρονιά στο Σύγχρονο Θέατρο, από τις 6 Οκτωβρίου 2019, σε σκηνοθεσία των Γιώργο Παλούμπη & Βασίλη Κουκαλάνι.

Monopoli Team

Η Συντεχνία του Γέλιου επιστρέφει για δεύτερη χρονιά με την επετειακή παράσταση του «Μορμόλη». Η παράσταση συνεχίζει και φέτος στο Σύγχρονο Θέατρο, από τις 6 Οκτωβρίου 2019, σε σκηνοθεσία των Γιώργο Παλούμπη και Βασίλη Κουκαλάνι.

Επέτειος 45 χρόνων από την πρώτη πρεμιέρα στην Ελλάδα

Φέτος η παράσταση ανεβαίνει στην επέτειο των 45 χρόνια από την πρώτη παράσταση του θιάσου της Ξένιας Καλογεροπούλου, ακριβώς 10 μέρες μετά τα γεγονότα του Πολυτεχνείου στις 30 Νοεμβρίου του 1973.

Ποιός είναι «Ο Μορμόλης»;

«Ο Μορμόλης» είναι ο φανταστικός φίλος των παιδιών, που ξεφωνίζει ελεύθερα αυτά που δεν τολμούν να πουν οι μικροί στους μεγάλους. Οι μεγάλοι δεν μπορούν να καταλάβουν τι είναι αυτό το μυστηριώδες και ανατρεπτικό «ξύλινο κουτί».

Τον Μορμόλη δεν μπορείς να τον συλλάβεις, να τον τιμωρήσεις, να τον καταστρέψεις, είναι άτρωτος … γιατί είναι η φαντασία των παιδιών και μπορεί να γίνεται ό,τι θέλουν τα παιδιά: παπούτσι, καπέλο, ποτήρι ή μπουρί της σόμπας. Αν κόψεις έναν Μορμόλη στα δυο έχεις δυο Μορμόληδες κι αν τον έκοβες στα τρία, τρεις.

Λίγα λόγια για το έργο

Η ιστορία που επέδρασε καθοριστικά στις γενιές παιδιών της μεταπολίτευσης και έθεσε το σημείο εκκίνησης νέων παιδαγωγικών προσεγγίσεων παγκοσμίως.

«Ο Μορμόλης» γράφτηκε από τον Rainer Hachfeld, αδελφό του Volker Ludwig, ο οποίος είχε γράψει τα τραγούδια. Το έργο ανέβηκε το 1969 στο θέατρο Grips, λεγόταν «Mugnog Kinder» και είναι η αφετηρία του είδους θεάτρου του Grips του Βερολίνου και του υλικού της Συντεχνίας του Γέλιου. Χωρίς τον Μορμόλη δε θα υπήρχε ο Νουριάν, η Τζέλα και ο Κόρνας, η Φρέτα κι ο Γυαλάκιας, ο Βάσος κ η Βιβή.

*Οργάνωση παραστάσεων για σχολεία: Θάλεια Αντώνογλου, Μαρία Φραγκούλη
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2106644250, 6978068699, 6943236032.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Μετάφραση: Παναγιώτης Σκούφης
Σκηνοθεσία: Γιώργος Παλούμπης & Βασίλης Κουκαλάνι

Σκηνικά: Αριστοτέλης Καρανάνος & Αλεξάνδρα Σιάφκου
Κοστούμια: Αριστοτέλης Καρανάνος & Αλεξάνδρα Σιάφκου
Μουσική: Κώστας Νικολόπουλος | Το τραγούδι «Ραπ του Ρίκι» έγραψε ο Θέμος Σκανδάμης | Τραγούδια του Γιάννη Σπανού
Φωτισμοί: Γιώργος Αγιανίτης
Χορογραφία: Μαργαρίτα Τρίκκα

Παίζουν: Βασιλική Διαλυνά, Βάσια Λακουμέντα, Γιώργος Τζαβάρας, Μικές Γλύκας, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος, Αντώνης Χρήστου, Φώτης Λαζάρου, Αλέξανδρος Βαμβούκος

Διάρκεια: 90΄με διάλειμμα
Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 10 € | ΑμεΑ και συνοδών, ανέργων, φοιτητικά, άνω των 65: 6 € | Ομαδικά άνω των 25 ατόμων: 6 €
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 6 Οκτωβρίου 2019 έως 12 Απριλίου 2020
Πληροφορίες: Προπώληση: viva.gr
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 11:30
Διασκευή: Παναγιώτης Σκούφης
Βοηθός Σκηνοθετη: Παναγιώτα Παπαδημητρίου & Κατερίνα Αδαμάρα
Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/sighrono-theatro/o-mormolis/
Πληροφορίες Χώρου: Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας, Ευμολπιδών 45, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0346 4380 | http://sychronotheatro.gr/ | Email: [email protected]
Φωτογραφίες: Νάντια Παναγοπούλου & Νίκος Πανταζάρας
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b