MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Sonar: Το διάσημο φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής για πρώτη φορά στην Αθήνα

Tο Sónar Athens, η ελληνική εκδοχή του πρωτοποριακού, διεθνούς φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής και digital arts, με έδρα της τη Βαρκελώνη, έρχεται για το διήμερο 11 & 12 Οκτωβρίου στο Gazi Music Hall και το Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι.

HAAi
author-image Μαρία Μαρκουλή

Από τότε που ο συναυλιακός τουρισμός μπήκε στο χάρτη – εδώ και χρόνια δηλαδή – το φεστιβάλ Sonar πρωταγωνιστεί στις μετακινήσεις πληθυσμών. Με προορισμό την Βαρκελώνη ορδές μουσικόφιλων μετακινούνταν για να ζήσουν εμπειρίες μουσικής, τέχνης, τεχνολογίας. Και τώρα το Sonar… ανταποδίδει τις επισκέψεις. Όλα αυτά τα χρόνια, από το 1994 που ξεκίνησε, παρουσιάζοντας με συνέπεια νέα ονόματα, πρωτοποριακά λάιβ αλλά και καταξιωμένους καλλιτέχνες, απέκτησε κοινό που αγκάλιασε τις μέρες και τις νύχτες του.

Ετσι το Sonar μεγάλωσε, επεκτάθηκε, έστησε τη σκηνή του εδώ κι εκεί. Από το Μπουένος Άιρες ως το Χονγκ Κονγκ και από την Σεούλ ως το ΡεΪκγιαβίκ. Φέτος το διάσημο brand φτάνει και στην Ελλάδα. Το πρώτο Athens Sonar διήμερο «έκλεισε» για τις 11 και 12 Οκτωβρίου.

Μετά το (Unite with) Tomorrowland, το άλλο διάσημο φεστιβάλ με όνομα / της dance, progressive σκηνής που έγινε και αυτό για πρώτη φορά φέτος τον Ιούλιο στην Αθήνα –  έρχεται Sonar. Με στοίχημά του να κερδίσει τον δικό του χώρο του στην πίστα των πολλών φεστιβάλ / συναυλιών/ εκδηλώσεων μεγάλων -μικρών – μεσαίων που έγιναν φέτος και προγραμματίζονται για την επόμενη χρονιά. Πρόγραμμα φουλ. Και όποιος αντέξει.

Στις διαφορετικές σκηνές μέσα στο διήμερο και με τα χρώματα του Sonar θα εμφανιστούν ανάμεσα σε άλλους:

  • Οι πιστοί μας UNKLE με τον James Lavelle που επιστρέφουν στα μέρη μας. Είναι σε περιοδεία, έχουν νέο άλμπουμ (The Road: Part II/Lost Highway) θα περάσουν και από εδώ. Το Sonar τους κρατάει θέση.
  • Όπως και για τον Tim Hecker με τους πειραματισμούς του, την καθηλωτική μουσική ευεξία του και τις δημιουργίες υψηλής αισθητικής. Τα ταξίδια του από το Τόκυο ως την Ισλανδία καταγράφονται ως εμπνεύσεις στις μουσικές του.
  • Ο Jon Hopkins – ναι! – ο Jon Hopkins θα είναι εδώ με τα Immunity και πιο πρόσφατα το Singularity αλμπουμ του (πέρσι υποψήφιο για Γκράμι).
  • Ο Paul Kalkbrenner μεταφέρει ξανά μετά από πολύ καιρό στα μέρη μας, την μοναδική μουσική του εμπειρία – η Βερολινέζικη techno ιστορία στις κονσόλες του – και με το Parts of Life, νέο έργο. Παρών στα μεγάλα φεστιβάλ, παραγωγικός και σταθερός στη βρετανική του techno ομάδα o Alan Fitzpatrick – τώρα και στο Sonar Athens.
  • DJ KOZE με ένα από τα πιο αξιοπρόσεκτα περσινά άλμπουμ στις αποσκευές του (το Knock Knock), ευρηματικό και πολύχρωμο, κέρδισε συμπάθειες και φήμη και έξω από τις αυστηρά ηλεκτρονικές πιάτσες.
  • Ο Ιταλός Enrico Sangiuliano, παραγωγός και περφόρμερ από τα 90s, σταθερός στα μουσικά ραντεβού του (βλέπε ADE / Άμστερνταμ) αλλά και στα Sonar Βαρκελώνης και όχι μόνο. Η Ιταλίδα επίσης Caterina Barbieri πειραματίζεται, εξελλισσεται και εμβαθύνει συνεχώς στον ήχο της – αξιζουν της προσοχής μας.
  • «Ψαχνό» θα έχει και το σετ της HAAi. Που οι μουσικές της αναζητήσεις φτάνουν σε ψυχεδελικά Αφρικάνικα beats και funk made στην Τουρκία καθώς ανακατεύει επιρροές και αρώματα στην μουσικής της. Κάπως έτσι και με ήχους από το Μαρακές, αεροδρόμια, τρένα, φωνές, πειραματίστηκε και ηχογραφησε και το It’ s something we can all learn from.
  • Ανάλογα εξωτική θα είναι και η εμπειρία από τους Παριζιάνους Acid Arab – μουσική της Ανατολής σε ένα ηλεκτρονικό χαρμάνι East meets West, η δική τους πρόταση.
  • Η Anna από την Βραζιλία, με την κυκλοφορία του Hidden Beauties μαζί της, αλλά και το Forever Ravers (Anna & Kittin) έχει ό,τι χρειάζεται για να «ανάψουν» το dancefloor στο Γκάζι.
  • Από τους πιο συζητημένους DJs/παραγωγoύς ο Boys Noize (γνωστός και ως Alex Ridha) με πλούσιο βιογραφικό και remixes για Daft Punk, Depeche Mode, David Lynch και συνεργασίες μεταξύ άλλων με Mark Ronson, Snoop Dogg, ASAP Rocky, Jarvis Cocker. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα παρουσιάσει στην Αθήνα.
  • Oπως και οι Βρετανοί Foreign Beggars με μεγάλα βήματα από το underground hip hop, ως dubstep / ηλεκτρονικές/ πολύ-συλλεκτικές διαστάσεις.
  • Σημειώστε και Modeselektor που ενώνουν τάσεις, σχολές και στιλ κάτω τώρα από την ομπρέλα – και αυτοί – του Sonar. Ονόματα για να προσέξει κανείς η Or:la από την Ιρλανδία. Ο Αμερικανός (από το Ντιτρόίτ) Shigeto (αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον) και άλλοι που θα συναντήσουν παραγωγούς και πρότζεκτ από την εγχώρια σκηνή όπως τον Blakaut, τον Cj Jeff, τις Her with Fo b2b Vrgn, τους Lip Forensics, Roni Iron, Opioid Slot Machine και άλλους.

Όλο το πρόγραμμα του Sonar εδώ. 

Έτσι, τις δυο μέρες, Παρασκευή 11 και Σάββατο 12 Οκτωβρίου, το Sonar κάνει την πρεμιέρα του στην Αθήνα, μεταφέροντας για πρώτη φορά εδώ το vibe του Φεστιβάλ που ξεκίνησε από τη Βαρκελώνη και έγινε διάσημο παντού! Επόμενη άφιξη… Primavera;

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Sónar Athens

11 και 12 Οκτωβρίου 2019
Gazi Music Hall, Αμαξοστάσιο ΟΣΥ
Mονοήμερα εισιτήρια: 42€
Διήμερα εισιτήρια: 78 ευρω
VIP Διήμερα εισιτήρια: 130 ευρώ (πολύ περιορισμένος αριθμός)
Προπώληση εισιτηρίων στο www.viva.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b