MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΘΕΣΗ

Η Ώρα της Ελλάδας: Έκθεση αρχειακού υλικού για τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση

Η Ελληνοαμερικάνικη Ένωση, με αφορμή τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, παρουσιάζει, από τις 24 Οκτωβρίου 2019, την έκθεση με τίτλο «Η Ώρα της Ελλάδας». Μια διαφορετική ματιά στα γεγονότα του Β΄Π.Π., μέσα από ένα σπάνιο αρχειακό υλικό που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Monopoli Team

Με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, το Hellenic American University/Hellenic American College και το Greek America Foundation σε συνεργασία με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους παρουσιάζουν την έκθεση αρχειακού υλικού, με τίτλο «Η Ώρα της Ελλάδας», η οποία θα πραγματοποιηθεί στη γκαλερί Κέννεντυ της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης και θα έχει διάρκεια από τις 24 Οκτωβρίου 2019  έως τις 20 Δεκεμβρίου 2019.

«Η Ώρα της Ελλάδας»: Το αρχειακό υλικό της έκθεσης

Το αρχειακό υλικό της έκθεσης προέρχεται από την συλλογή του oμογενούς Gregory Pappas εμπλουτισμένο με υλικό από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους.

Για πρώτη φορά  στην Ελλάδα, παρουσιάζονται εφημερίδες, περιοδικά, γελοιογραφίες, φωτογραφίες κι άλλο υλικό, που αναδεικνύουν πώς ολόκληρο το αμερικανικό έθνος σαγηνεύτηκε και εμπνεύστηκε από τον λαό της Ελλάδας κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

*Την επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει η Λουΐζα Καραπιδάκη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

«Η Ώρα της Ελλάδας»
24 Οκτωβρίου 2019 έως 20 Δεκεμβρίου 2019
Γκαλερί Κέννεντυ & Χατζηκυριάκος-Γκίκας, Ελληνοαμερικάνικη Ένωση, Μασσαλίας 22, Αθήνα.
Πληροφορίες: 210 3680952 | www.haec.gr

 

 

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b