MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Weekend Agenda: 5 top επιλογές για το Σαββατοκύριακο

Οι δικές μας επιλογές από κορυφαίες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 27 έως την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019 και αξίζουν την προσοχή σας.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

Europeana, της Ραφίκα Σαουίς στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Το Europeana, ένα πρωτότυπο έργο για τα εφηβικά όνειρα, αποκαλύπτει την ομορφιά, την τρυφερότητα και τις ανησυχίες της εφηβείας με τη συμμετοχή 60 νέων από διαφορετικές κοινότητες και χώρες. Επίκεντρο του έργου αποτελούν 150 καταγεγραμμένες αφηγήσεις ασυνόδευτων προσφυγόπουλων. Οι ελπίδες και τα όνειρα αυτών των μικρών σύγχρονων Οδυσσέων που διέσχισαν εμπόλεμες και αφιλόξενες περιοχές συνδέονται με το κλασικό θεατρικό έργο του Ερρίκου Ίψεν Ο μικρός Έγιολφ. Το έργο αποτελεί σύλληψη και σκηνοθεσία της βραβευμένης ηθοποιού, περφόρμερ και σκηνοθέτιδας Ραφίκας Σαουίς.
Παρασκευή 27/9 & Σάββατο 28/9, 20:30
Εναλλακτική Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής – ΚΠΙΣΝ
12, 15 ευρώ, Φοιτητικό, παιδικό: 8 ευρώ

Αλέξης Ακριθάκης

ΈΚΘΕΣΗ

Τσίκι-τσίκι: Έργα του Αλέξη Ακριθάκη στο Μουσείο Μπενάκη

25 χρόνια μετά τον θάνατο του αντισυμβατικού καλλιτέχνη, η έκθεση «τσίκι-τσίκι» επιχειρεί να αναδείξει τη βαθύτερη συνοχή του έργου του, επικεντρώνοντας στα σχέδια με τα οποία πρωτοεμφανίστηκε στην εικαστική σκηνή. Στην έκθεση παρουσιάζεται το μεγαλύτερο μέρος των «τσίκι-τσίκι», έργων φτιαγμένων με τη χαρακτηριστική γραφή του καλλιτέχνη με μελάνι σε χαρτί και μερικές φορές με τη προσθήκη χρωματιστής τέμπερας και σπάνια άλλων υλικών.
Διαβάστε περισσότερα εδώ. 
Παρασκευή 27/9 & Σάββατο 28/9, 10:00–18:00
Κυριακή 29/9, 10:00 – 16:00
Μουσείο Μπενάκη, Μουσείο Ελληνικού Πολιτισμού
€7, Μειωμένο εισιτήριο: €5

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Eric Burdon and The Animals στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Ο Eric Burdon, o θρύλος του ροκ, το είδωλο των ’60s, ο πρωτοπόρος της ψυχεδελικής σκηνής του San Francisco, ένας από τους σπουδαιότερους ήρωες του rock ‘n’ roll, θα βρεθεί στο Ηρώδειο, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, για να αποχαιρετήσει την Ευρώπη κάτω από την Ακρόπολη.
Διαβάστε περισσότερα εδώ. 
Παρασκευή 27/9,  21:00
Ηρώδειο
Από 30€ έως 75€

Ο Ara Malikian στο Θέατρο Παλλάς

Σε αυτή την περιοδεία ο Ara κάνει ένα ταξίδι μέσα από πολλά διαφορετικά μουσικά στυλ. Γνωστός για το εκλεκτικό ρεπερτόριό του, ο βιρτουόζος του βιολιού, Ara Malikian με την εκρηκτική ορχήστρα του, έρχεται στην Ελλάδα για να παρουσιάσει ανατρεπτικές ενορχηστρώσεις έργων, από τον Bowie στον Bach και από τη «Μισιρλού» στους Led Zeppelin και στον Paganini.
Παρασκευή 27/9 & Σάββατο 28/9, 21:00
Θέατρο Παλλάς
Από 15€ έως 60€

ΣΙΝΕΜΑ

Η ζωή του Τζον Φ. Ντόνοβαν

Ο Τζον Φ. Ντόνοβαν, σταρ του κινηματογράφου και της τηλεόρασης πεθαίνει αιφνιδιαστικά από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Ένας θαυμαστής του, ο 11χρονός ΡούπερτΤέρνερ είναι ο μόνος που γνωρίζει τι συνέβη στη ψυχή του Τζον, καθώς για πέντε χρόνια αλληλογραφούσαν κρυφά. Σχεδόν μια δεκαετία μετά ο Ρούπερτ έχει γίνει ένας ανερχόμενος ηθοποιός με αρκετή φήμη ώσπου αποφασίζει να γράψει ένα βιβλίο για την επικοινωνία του με τον Ντόνοβαν…
Διαβάστε την κριτική της ταινίας και δείτε πού παίζεται εδώ.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b