MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
26
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κλασικό έργο

Ο Θάνατος του εμποράκου, του Άρθουρ Μίλλερ στο Θέατρο Εμπορικόν

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Το αριστούργημα του μεγάλου Αμερικανού συγγραφέα Άρθουρ Μίλλερ ανεβαίνει στο Θέατρο Εμπορικόν σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκεύα

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Monopoli Team

Ο Δημήτρης Καταλειφός στον εμβληματικό ρόλο του Γουίλυ Λόμαν, εβδομήντα χρόνια μετά από την πρώτη παρουσίαση του έργου, το 1949, στη Νέα Υόρκη.

Λίγα λόγια

Ο Θάνατος του εμποράκου είναι η ιστορία του Γουίλλυ Λόμαν, ενός ηλικιωμένου πωλητή, ενός περιοδεύοντος πλασιέ, που έφαγε τα πόδια του στο δρόμο και τώρα αισθάνεται ότι είναι άχρηστος. Πάντα υπήρχε κάτι το “ ασταθές ” στον χαρακτήρα του και τη δουλειά του. Αλλά ξαφνικά αυτή η “αστάθεια“ γίνεται καθολική και τον συντρίβει. Όταν ήταν νέος, φαινόταν ορμητικός, ευχαριστιόταν την συναναστροφή με τους άλλους ανθρώπους – το αστείο, το πείραγμα, τη δουλειά.

Στις αρχές των εξήντα του χρόνων, ο Γουίλλυ βλέπει τη δουλειά του να πηγαίνει χειρότερα από ποτέ. Το ζωηρό βήμα έφυγε και μαζί το χαμόγελο από το πρόσωπό του και η εγκάρδια ζεστασιά από την προσωπικότητά του. Είναι τελειωμένος. Η ζωή του στοίχειωσε και τον πρόλαβε. Ξαφνικά δεν είναι τίποτα. Κανένας δεν τον ξέρει πια.  Στήριξε όλη του την πορεία πάνω στην άποψη ότι αν οι άλλοι σε συμπαθούν, είναι σίγουρο ότι θα πετύχεις. Το να είσαι αρεστός, σου εξασφαλίζει την επιτυχία και μπορεί να σε κάνει σπουδαίο. Τις ίδιες ιδέες εμφύσησε και στους δυο γιους του και τώρα περιμένει απ’ αυτούς να εκπληρώσουν όλα όσα ο ίδιος δεν κατάφερε να κάνει στη ζωή του.

Στα όρια της νευρικής κατάπτωσης, αγωνίζεται να αποδείξει στον εαυτό του και στους άλλους πως είχε δίκιο, πως οι αρχές του και όλα όσα πίστευε στη ζωή του ήταν σωστά. Πασχίζοντας να συλλάβει την αιτία που τα πράγματα πήγαν στραβά, βυθίζεται  στο παρελθόν. Τα παιχνιδίσματα του νου – οι αναμνήσεις, οι φαντασιώσεις, η ονειροπόληση, οι παραισθήσεις –  προσφέρουν ένα απατηλό καταφύγιο από την σκληρή αλήθεια της πραγματικότητας που του είναι αβάσταχτη.

Ο Θάνατος του εμποράκου θεωρείται το κορυφαίο έργο του συγγραφέα και χάρισε στον Άρθουρ Μίλλερ το βραβείο Πούλιτζερ. Το Αμερικάνικο όνειρο, το κυνήγι του χρήματος, ο καταναλωτισμός και τα υλικά αγαθά, η οικογένεια και οι σχέσεις πατέρα- γιου, ο μύθος της  φυγής με στόχο τον γρήγορο πλουτισμό, είναι μερικά από τα θέματα που πραγματεύεται το έργο, καθιστώντας το συγκλονιστικά επίκαιρο στην εποχή μας.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Άρθουρ Μίλλερ
Μετάφραση: Γιώργος Σκεύας
Σκηνοθεσία: Γιώργος Σκεύας

Σκηνικά: Γιώργος Σκεύας, Άγγελος Καραβασίλης
Κοστούμια: Μαρία Κοντοδήμα, Εβελίνα Δαρζέντα
Μουσική: Σήμη Τσιλαλή
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Παίζουν: Δημήτρης Καταλειφός, Μαρία Καλλιμάνη, Γιώργος Νούσης, Γιώργος Ζιόβας, Χρήστος Ευθυμίου, Χαρά-Μάτα Γιαννάτου, Τάσος Λέκκας, Δημήτρης Αποστολόπουλος, Γιώργος Πατεράκης, Χρύσα Γκινίκη, Ιοκάστη-Αγαύη Παπανικολάου

Τιμές Εισιτηρίων: Από 15€
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 25/10 έως 5/04/2020
Πληροφορίες: Προπώληση στο www.viva.gr
Παραστάσεις: Τρίτη: 21:00, Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο : 21:00, Τετάρτη & Κυριακή : 20:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Γιάννης Σαβουιδάκης
Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Θεόφιλος sold: Η παράσταση της Όλιας Λαζαρίδου για τον σπουδαίο ζωγράφο στο Θέατρο Μίνι Πειραιώς 131
ΘΕΑΤΡΟ
2 Χρόνια Διακοπές: Ο μαγικός κόσμος του Ιουλίου Βερν ζωντανεύει από την Παιδική Σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου
Θεατρικά Νέα
Βουκεφάλας: Η νέα θεατρική κωμωδία του Αλέξανδρου Ρήγα έρχεται στο Θέατρο Γκλόρια
ΘΕΑΤΡΟ
Οδύσσεια: Μια παράσταση για όλη την οικογένεια από τον Θίασο Ηλία Καρελλά στο Θέατρο Κάππα
ΘΕΑΤΡΟ
Μέγαρο: Το National Theatre Live επιστρέφει με τις «Επικίνδυνες σχέσεις» του Λακλό
ΘΕΑΤΡΟ
Κοινός Λόγος: Η εναρκτήρια παράσταση του Θεάτρου του Νέου Κόσμου αναβιώνει σε νέα πολυμεσική εκδοχή
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Γιάννης Τσορτέκης συναντά την Έλενα Μαυρίδου για 2η χρονιά στη «Δεσποινίδα Τζούλια»
ΘΕΑΤΡΟ
Ο πειρασμός: Μια ανατρεπτική ανάγνωση της κωμωδίας του Γρηγορίου Ξενόπουλου στο Θέατρο Τζένη Καρέζη
ΘΕΑΤΡΟ
BLANCHE after: Ο Σταύρος Λίτινας σκηνοθετεί στο Arroyo το «μετά» της ηρωίδας του «Λεωφορείου ο Πόθος»
ΘΕΑΤΡΟ
Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας, από την ομάδα Ent(r)oma στη Σκηνή Brecht-2510
ΘΕΑΤΡΟ
Νικ δε Ντικ: Το νέο έργο του Σταυριανού Κιναλόπουλου για την τρανς εμπειρία στο Μικρό Γκλόρια
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Βασίλης Βηλαράς επιστρέφει με την «Εκδίκηση του Φώτη»