MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΙΑΛΕΞΗ

«Ο Εαυτός στη Λογοτεχνία»: Διάλεξη με τον συγγραφέα & σεναριογράφο Ian McEwan, με ελεύθερη είσοδο

Για τον «Eαυτό στη Λογοτεχνία» θα μιλήσει ο δημοφιλής Βρετανός συγγραφέας Ian McEwan, την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019, στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος.

Monopoli Team

Την Τρίτη 1 Οκτωβρίου, ο βραβευμένος με Booker, Βρετανός συγγραφέας και σεναριογράφος Ian McEwan θα συναντήσει το αθηναϊκό κοινό σε μία διάλεξη με θέμα «Ο Εαυτός στη Λογοτεχνία», στο πλαίσιο της σειράς διαλέξεων Kimon Friar που διοργανώνει κάθε χρόνο  το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος σε συνεργασία με το Ίδρυμα Αττική Παράδοση.

Η φετινή διάλεξη θα δοθεί στο campus του Κολλεγίου στην Αγία Παρασκευή.

Σχετικά με τον Ian McEwan

Ο συγγραφέας γεννήθηκε το 1948 και ζει στο Gloucestershire της Αγγλίας. Το έργο του περιλαμβάνει διηγήματα και μυθιστορήματα, σενάρια για τη μεγάλη οθόνη, καθώς και λιμπρέτο για μία όπερα. Η πρώτη του δουλειά, η συλλογή First Love, Last Rites, το 1975, κέρδισε το βραβείο Somerset Maugham. Ανάμεσα στα έργα του συγκαταλέγονται τα: Χαμένο παιδί, που τιμήθηκε με το Whitbread Novel of the Year Award, Τσιμεντόκηπος, Έμμονη Αγάπη, Άμστερνταμ (βραβείο Booker 1998), Εξιλέωση, Σάββατο, Ηλιακός, Επιχείρηση Ζάχαρη, κ.ά. Τα μυθιστορήματά του Στην Ακτή και Νόμος περί τέκνων έχουν μεταφερθεί στον κινηματογράφο σε διασκευή του ίδιου. Το τελευταίο του έργο Machines Like Me, ένα μυθιστόρημα για την τεχνητή νοημοσύνη, πρόκειται να κυκλοφορήσει στα ελληνικά με τον τίτλο Μηχανές σαν κι εμένα.

Σχετικά με την ετήσια σειρά διαλέξεων Kimon Friar

Η σειρά διαλέξεων του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Ελληνοαμερικανού ποιητή και μεταφραστή Kimon Friar, ο οποίος –με το έργο του– συνέβαλε σημαντικά στην αναγνώριση της ελληνικής λογοτεχνίας διεθνώς. Ο Kimon Friar κληροδότησε ένα μεγάλο μέρος του αρχείου του στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, υλικό το οποίο φυλάσσεται στη βιβλιοθήκη του Κολλεγίου στην Αγία Παρασκευή.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διάλεξη του Ian MacEwan μπορείτε να βρείτε εδώ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

«Ο Εαυτός στη Λογοτεχνία»
Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019, ώρα έναρξης: 19:00
Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, Γραβιάς 6, Αγ. Παρασκευή
Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα.
Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b