MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
21
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΔΡΑΜΑ

Περιμένοντας τον Γκοντό, από τη Θεατρική Ομάδα Κωφών Τρελά Χρώματα στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών

H Θεατρική Ομάδα Κωφών «Τρελά Χρώματα» παρουσιάζει το έργο του Samuel Beckett, στο Αuditorium Theo Angelopoulos του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος

Monopoli Team

Πρόκειται για την ένατη παραγωγή της ομάδας, που από την ίδρυσή της το 2009 έχει καταφέρει να αναδείξει νέους κώδικες στην υποκριτική έκφραση και τη θεατρική φόρμα, αξιοποιώντας με ανανεωτική ματιά την νοηματική γλώσσα, παράλληλα με την φωνητική ερμηνεία, τις αρχές του αυτοσχεδιασμού και τις τεχνικές του σωματικού θεάτρου.

Στην παράσταση «Περιμένοντας τον Γκοντό» συμμετέχουν κωφοί ηθοποιοί που χρησιμοποιούν τη γλώσσα του σώματος και τη Νοηματική Γλώσσα, με ταυτόχρονη ερμηνεία ομιλούντων ηθοποιών για να μας μεταφέρουν σε έναν κόσμο αβέβαιο και αμφίρροπο. Οι ήρωες προσπαθούν να εκλογικεύσουν την πραγματικότητα, στην οποία οι κωμικές καταστάσεις συνυπάρχουν με το τραγικό νόημα της ανθρώπινης ύπαρξης.

Στην σκηνική δράση χρησιμοποιούνται διαφορετικές μορφές τέχνης,  όπως το σωματικό θέατρο, το Body Music και το Visual Vernacular, το οποίο περιέχει στοιχεία ποίησης, παντομίμας και νοηματικής γλώσσας.

Τα δυαδικά ζευγάρια των χαρακτήρων του Μπέκετ συνδιαλέγονται επί σκηνής, αναδεικνύοντας τις διαφορετικές προεκτάσεις των ανθρωπίνων σχέσεων που έχουν ως μοτίβα την εξουσία και την καταπίεση. Οι εκδοχές των ζευγαριών εναλλάσσονται και παρουσιάζουν διαφορετικά μοτίβα όπως, ακούοντας-κωφός, κωφός-κωφός και ακούοντας-ακούοντας, εικονοποιώντας μέσω αυτών των εναλλαγών μια νέα κοινωνική διάσταση του έργου.

 Λίγα λόγια για τη Θεατρική Ομάδα Κωφών

H Θεατρική Ομάδα Κωφών δημιουργήθηκε το 2009 και αποτελείται από κωφά -βαρήκοα άτομα. Μέσα από μια επταετή συστηματική ενασχόληση με την θεατρική δράση, η Ομάδα  είχε την τιμή να συνεργαστεί με σημαντικούς πολιτιστικούς φορείς. Ενδεικτικά, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, την Αρχαία Ολυμπία, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ρούμελης, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (Κ.Θ.Β.Ε), τον Πολιτιστικό Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς, την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος, την Ένωση Κωφών Ελλάδος κ.α. Για την  θεατρική περίοδο 2017-18 επιχορηγήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού.

*Με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Σάμουελ Μπέκετ
Μετάφραση: Αλεξάνδρα Παπαθανασοπούλου
Σκηνοθεσία: Έλλη Μερκούρη

Σκηνικά: Γεωργία Μπούρδα
Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα
Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου
Χορογραφία: Όλγα Γερογιαννάκη

Παίζουν: Όλγα Δαλέκου, Έλλη Μερκούρη, Μαρία Ρίκκου, Τσαμπίκα Φεσάκη || Συμμετέχει η διερμηνέας Μυρτώ Γκανούρη

Διάρκεια: 1 ώρα και 30 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος :12 ευρώ, Ειδική Τιμή ΑΜΕΑ, μειωμένο:10 ευρώ, Ατέλειες, Άνεργοι: 5 ευρώ
Παραστάσεις: Πέμπτη στις 20:00
Φωτογραφίες: Κάσσυ Χρυσάκη
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Αγγελία Θανάτου, του Heiner Müller στο Τζάμια Κρύσταλλα
ΘΕΑΤΡΟ
Νοχαβελάνδη: Ένα western δωματίου του Γιάννη Αποσκίτη στο Θέατρο 104
ΘΕΑΤΡΟ
Ολική Άμεση Συλλογική Επικείμενη Επίγεια Σωτηρία: Το ανατρεπτικό έργο του Tim Crouch για πρώτη φορά στην Ελλάδα
ΘΕΑΤΡΟ
Το Όνειρο ενός Γελοίου στο Θέατρο NOUS
ΘΕΑΤΡΟ
Το Συμπόσιο του Πλάτωνα σε σκηνοθεσία Άννας Κοκκίνου στο Θέατρο Σφενδόνη
ΘΕΑΤΡΟ
Πιτσιμπούργκο, της Σώτης Τριανταφύλλου στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
ΘΕΑΤΡΟ
Η ληστεία της συμφοράς για 2η σεζόν στο θέατρο Λαμπέτη
ΘΕΑΤΡΟ
Το καταραμένο παιδί, του Honoré de Balzac στο Θέατρο Arroyo
ΘΕΑΤΡΟ
Η Ράβδος, του Μαρκ Ρέιβενχιλ για 3η χρονιά στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων
ΘΕΑΤΡΟ
Μπλε Υγρό, της Βίβιαν Στεργίου στον Χώρο Τεχνών Κ4
Θεατρικά Νέα
National Theatre Live: Το Inter Alia με τη Rosamund Pike στο Μέγαρο Μουσικής
ΘΕΑΤΡΟ
Το Συνέδριο για το Ιράν, του Ivan Vyrypaev για 2ο χρόνο στο ΠΛΥΦΑ