MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
30
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΠΑΛΕΤΟ

Η Λίμνη των Κύκνων, από το Russian Ballet Theater στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά φιλοξενεί τη «Λίμνη των Κύκνων» του συνθέτη Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, από το Russian Ballet Theater για λίγες μόνο παραστάσεις.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Monopoli Team

Η ομάδα κλασικού χορού Russian Ballet Theater έρχεται, από τις 9 έως τις 20 Οκτωβρίου 2019, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και μας παρουσιάζει το διασημότερο μπαλέτο όλων των εποχών, τη γοητευτική «Λίμνη των Κύκνων». Το αριστούργημα του κορυφαίου συνθέτη Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, το όνομα του οποίου συνδέθηκε όσο κανένα με το χορό, χάρη στη συναισθηματική δύναμη και τη θεατρικότητα της μουσικής του.

«Η Λίμνω των Κύκνων»

Η Λίμνη των Κύκνων, η πιο συγκινητική ιστορία αγάπης του κλασικού χορού, είναι το μπαλέτο, το οποίο διαχρονικά συναρπάζει και συγκινεί το κοινό (παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 4 Μαρτίου του 1877 στο θέατρο Μπολσόι και έκτοτε δεν έχει σταματήσει να γοητεύει τον κόσμο). Συνδυάζει την μαγεία, το τραγικό και το ειδύλλιο, τον ρομαντισμό , την αγάπη και την εξαπάτηση με έναν μοναδικό τρόπο.

Την ίδια στιγμή αποτελεί την υπέρτατη πρόκληση στην καριέρα των χορευτών, αφού οι δεξιοτεχνικές ικανότητες και ο λυρισμός που απαιτούνται για την ολοκληρωμένη ερμηνεία του, είναι σχεδόν πάνω από τα ανθρώπινα όρια.

Ένα έργο μεγάλων ερμηνευτικών απαιτήσεων

Παράλληλα, πρόκειται για ένα αυτόνομο μουσικό έργο μεγάλων ερμηνευτικών απαιτήσεων, με αγαπημένες μελωδίες που αιχμαλωτίζουν και σαγηνεύουν τις αισθήσεις. Το κορυφαίο Russian Ballet Theater με τους διάσημους σολίστ διαπρέπει παγκοσμίως με τη συγκεκριμένη παράσταση.

Μια μοναδική ευκαιρία να δει το κοινό από κοντά το φημισμένο Russian Ballet Theater, μια από τις πιο αναγνωρίσιμες δυνάμεις του κλασικού χορού της Μόσχας, και να μεταφερθεί στο μαγικό παραμυθένιο κόσμο, όπου το καλό μάχεται με το κακό και η αγάπη με την προδοσία και την απόγνωση.

Λίγα λόγια για το Russian Ballet Theater

Η ομάδα κλασικού χορού Russian Ballet Theater ιδρύθηκε το 2000 και αμέσως  καθιερώθηκε ως ένα διαρκώς εξελισσόμενο συγκρότημα χορού. Υιοθετώντας τις παραδόσεις της κληρονομιάς του κλασικού μπαλέτου, περιλαμβάνει στο ρεπερτόριό του σχεδόν όλες τις παραστάσεις του χρυσού αιώνα του ρωσικού μπαλέτου όπως τα έργα «Λίμνη των κύκνων»,  «Η ωραία κοιμωμένη», «Καρυοθραύστης», «Ζιζέλ», «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», «Σταχτοπούτα», «Μπαγιαντέρα», «Δον Κιχώτης» κ.ά.

Από την εποχή της ίδρυσής της, περιόδευσε με μεγάλη επιτυχία σε πολλές χώρες του κόσμου: Γερμανία, ΗΠΑ, Ιταλία, Μάλτα, Καναδά, Μεξικό, Κίνα, Νοτιοαφρικανική Δημοκρατία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ολλανδία, Ιρλανδία, Πολωνία κ.ά.  ενώ συνεργάστηκε με επιφανείς καλλιτέχνες διαφόρων ομάδων μεταξύ των οποίων τα Θέατρα Μπολσόι, Μαρίνσκι, Στανισλάβσκι.

Το Δεκέμβρη του 2016 το Russian Ballet Theater  παρουσίασε με τεράστια επιτυχία τον «Καρυοθραύστη», στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά και αμέσως μετά ακολούθησαν «Η ωραία κοιμωμένη» και «Η Σταχτοπούτα» εξοικειώνοντας το ελληνικό κοινό με το αυθεντικό κλασικό μπαλέτο.

Δείτε εδώ το τρέιλερ της παράστασης:

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Μουσική: Pyotr Ilyich Tchaikovsky

Παίζουν: Russian Ballet Theater

Τιμές Εισιτηρίων: Διακεκριμένη: 30€- Φοιτητικό-Ανέργων: 25€ | Α’ Ζώνη: 25 € – Φοιτητικό-Ανέργων: 20€ | B’ Ζώνη: 20€ – Φοιτητικό-Ανέργων: 15 € | Γ’ Ζώνη: 15€ – Φοιτητικό-Ανέργων: 10€.
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 9 έως 20 Οκτωβρίου 2019
Πληροφορίες: Προπώληση εισιτηρίων: ταμείο Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά : 210 4143 310. Ώρες Ταμείου Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά: Τρίτη έως Παρασκευή: 10.00 – 14.00 και 18:00 – 21:00. Σάββατο: 16.00 – 21.00. Κυριακή: 16.00 – 20:00 | www.viva.gr | 2109213310
Παραστάσεις: 9/10, 10/10 στις 17.00 & 20.00, 14/10 στις 17.00 & 20.00 , 16/10 & 17/10 στις 17.00 & 20.00 | 11/10 & 18/10 στις 17.00 & 20.00 | 12/10 & 19/10 στις 15.00, 18.00 & 21.00 | 13/10, 20/10 στις 12.00, 17.00 & 20.00
Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/dance/dhmotiko-theatro-peiraia/h-limnh-twn-kuknwn/
Πληροφορίες Χώρου: Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Λεωφ. Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς. Τηλέφωνο: 21 0414 3310.
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
O βραβευμένος «Οιδίποδας» του Robert Icke επιστρέφει στη Στέγη
ΘΕΑΤΡΟ
“Ρούντυ”. Το σώμα που δεν υπάκουσε: Ένας μονόλογος για τη ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ στο θέατρο
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Willem Dafoe και ένα διεθνές καστ φέρνουν τον «Εχθρό του Λαού» στο SNF Nostos 2026
ΘΕΑΤΡΟ
Ραχοκοκκαλιά: Μια παράσταση χορού της Αγνής Παπαδέλη Ρωσσέτου στο ΦΙΑΤ
ΘΕΑΤΡΟ
Πουστάρα: Μια παράσταση στο Θέατρο Μαβίλη για το τι σημαίνει να είσαι γκέι άντρας στην Ελλάδα του σήμερα
ΘΕΑΤΡΟ
Η Ήρα Κατσούδα γιορτάζει με ένα «best of» καλοκαιρινό stand-up στην Ταράτσα του Λαμπέτη
ΘΕΑΤΡΟ
Hers: Η Ελιάν Ρουμιέ χορογραφεί την γυναικεία εμπειρία στο Bios
ΘΕΑΤΡΟ
Για την Πατρίδα: Μια παράσταση θεάτρου ντοκουμέντο από την ομάδα ΑΦΟΡΜΗ στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα
ΘΕΑΤΡΟ
Χάσαμε τη Θεία Στοπ: Η κωμωδία του Γιώργου Διαλεγμένου σε καλοκαιρινή περιοδεία
ΘΕΑΤΡΟ
«Ο Αλέκος βγήκε απ’ τον παράδεισο» στο Αίθριο του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος
ΘΕΑΤΡΟ
Sooshi Mango: Οι Ιταλο-Αυστραλοί κωμικοί που ξέρουν ακριβώς τι σημαίνει “ελληνική οικογένεια” έρχονται στην Ελλάδα
ΘΕΑΤΡΟ
“Here If You Need Me”: Ο stand-up comedian Kevin Bridges για πρώτη φορά στην Ελλάδα