MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Deree: νέα ακαδημαϊκά προγράμματα που συνδέονται με την αγορά εργασίας

Σύγχρονο, καινοτόμο, πρωτοποριακό και ανταποκρινόμενο πλήρως στις ραγδαία μεταβαλλόμενες συνθήκες και ευκαιρίες της ελληνικής και παγκόσμιας αγοράς είναι το νέο πρόγραμμα σπουδών του Deree για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.

Monopoli Team | 04.09.2019

Οι διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες στο κοινωνικό, οικονομικό, πολιτικό, τεχνολογικό και πολιτιστικό περιβάλλον απαιτούν διαρκή επιμόρφωση και αξιώνουν μία εκπαίδευση που συνδυάζει το υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο και την έρευνα με τις πρακτικές εφαρμογές της γνώσης για μια ισχυρή σύνδεση με την αγορά εργασίας.

Το Deree – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος εμμένει στην ποιότητα και αφουγκραζόμενο τις ανάγκες της εποχής εντάσσει φέτος στο πρόγραμμά του νέα Major (προγράμματα για την απόκτηση πτυχίου Bachelor) και Minor (κύκλους σπουδών 6-7 μαθημάτων για την απόκτηση μίας υποειδίκευσης) προγράμματα.

Πιο αναλυτικά τα νέα ακαδημαϊκά προγράμματα του Deree είναι τα εξής:

Major προγράμματα σπουδών

1. Διεθνείς Σχέσεις & Ευρωπαϊκές Υποθέσεις (International Relations and European Affairs)

Ένα πρόγραμμα που έχει στόχο να διδάξει στους φοιτητές το θεωρητικό υπόβαθρο και τις πρακτικές εφαρμογές που αφορούν στον χώρο των διεθνών σχέσεων, καθώς και να τους προετοιμάσει για περαιτέρω κατανόηση των σύγχρονων προκλήσεων στο διεθνές πεδίο.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο, άκρως νευραλγικό, πρόγραμμα που υπάγεται στο School of Liberal Arts and Sciences, στο τμήμα Ιστορίας, Φιλοσοφίας και Αρχαίου Κόσμου. Οι φοιτητές μέσω αυτού κατανοούν επαρκώς τις κύριες θεωρητικές προσεγγίσεις στον τομέα των Διεθνών Σχέσεων, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και σχετικών πεδίων, μπορούν να συνεχίσουν με μεταπτυχιακές σπουδές (στη Διεθνή Πολιτική Οικονομία, στο Διεθνές Δίκαιο), να ακολουθήσουν Νομικές Σπουδές στις ΗΠΑ ή και να εργαστούν ως διπλωμάτες στον ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε ερευνητικά ινστιτούτα, ΜΚΟ, Δημοσιογραφικούς Οργανισμούς κ.ά.

Υπεύθυνη του προγράμματος Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων είναι η Ιωάννα Πατσιώτη, PhD, επικεφαλής του Τμήματος Ιστορίας, Φιλοσοφίας και Αρχαίου Κόσμου στο Deree.
Δείτε περισσότερα

2. Βιοϊατρικές Σπουδές (Biomedical Sciences- BSc BMS)

Το πρόγραμμα αυτό έχει σχεδιαστεί για να καλύψει πλήρως τις επαγγελματικές απαιτήσεις των φοιτητών, αλλά και την εισαγωγή τους σε ιατρικές σχολές στις ΗΠΑ. Πρόκειται για ένα καινοτόμο, διεπιστημονικό και προσανατολισμένο στην επαγγελματική σταδιοδρομία πρόγραμμα, καθώς οι κλάδοι της ιατρικής, της βιοϊατρικής έρευνας και της υγειονομικής περίθαλψης αποκτούν σήμερα όλο και μεγαλύτερη αλληλεξάρτηση και συνάφεια.

Οι φοιτητές μέσω αυτού αποκτούν γνώσεις και δεξιότητες για ένα μεγάλο εύρος εργασιών στον τομέα των Βιοϊατρικών Επιστημών και προετοιμάζονται ώστε να εισέλθουν στις αμερικανικές ιατρικές σχολές και στα μεταπτυχιακά προγράμματα σε τομείς που σχετίζονται με την υγεία.

Σημειώστε πως δίνεται η δυνατότητα προσαρμογής σπουδών ώστε ο φοιτητής να ακολουθήσει διαφορετικές κατευθύνσεις (Διαχείριση της Υγείας, Περιβαλλοντικές Μελέτες, Επικοινωνία και Πληροφορική), αλλά και η δυνατότητα για επαγγελματική εμπειρία μέσω της έρευνας και της πρακτικής άσκησης.

Επικεφαλής του προγράμματος είναι ο Υπεύθυνος Προγραμμάτων και Έρευνας Επιστημών Υγείας, Δρ. Θεοχάρης Θεοχαρίδης.
Δείτε περισσότερα 

3. Μηχανική (Engineering) – Διεθνές Πρόγραμμα Σπουδών ACG-Clarkson

Το πρόγραμμα Μηχανικής πραγματοποιείται σε συνεργασία με το έγκριτο πανεπιστήμιο Clarkson και συνδυάζει δεξιότητες από διαφορετικά επιστημονικά πεδία (Αεροναυτική Μηχανική, Βιομοριακή Επιστήμη, Μηχανική και Διοίκηση, Χημεία κ.ά.) με στόχο την καινοτομία και την επίλυση πολύπλοκων προβλημάτων.

Μαθητές με υψηλά προσόντα μπορούν να παρακολουθήσουν δύο χρόνια σπουδών στο Deree και να συνεχίσουν με άλλα δύο χρόνια στο πανεπιστήμιο Clarkson, γεγονός που καταλήγει στην απόκτηση ενός άκρως ανταγωνιστικού πτυχίου Bachelor.

Σημειώστε πως το Πανεπιστήμιο Clarkson είναι ένα από τα πιο έγκριτα ιδιωτικά ερευνητικά πανεπιστήμια των ΗΠΑ και κατατάσσεται στα 10 κορυφαία πανεπιστήμια αναφορικά με τις αποδοχές που λαμβάνουν στη διάρκεια της καριέρας τους οι απόφοιτοί του. Το πρόγραμμα παρέχει και ακαδημαϊκές υποτροφίες.
Δείτε περισσότερα

4. Logistics & Διαχείριση της Εφοδιαστικής Αλυσίδας (Logistics and Supply Chain Management)

Τα Logistics δε θα μπορούσαν να λείπουν από τα προγράμματα σπουδών του Deree, καθώς η διαχείριση των αποθεμάτων και των μεταφορών αποτελεί πλέον βασικό κομμάτι των επιχειρήσεων.
Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για φοιτητές που αρέσκονται στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες σχεδιασμού, λειτουργίας και βελτίωσης των δικτύων εφοδιασμού, καθώς και για όσους επιθυμούν να ακολουθήσουν μια καριέρα σε μια ποικιλία συναφών εταιρικών δομών και στοχεύει στην προώθηση μιας ευρείας, αναλυτικής και ιδιαίτερα ολοκληρωμένης μελέτης των επιχειρήσεων με εξειδίκευση στον τομέα της διαχείρισης της αλυσίδας εφοδιασμού.
Δείτε περισσότερα 

Minor/ Προγράμματα Υποειδίκευσης

Εξαιρετικά ενδιαφέροντα και καινοτόμα είναι τα νέα Minor προγράμματα τoυ Deree για την ακαδημαϊκή χρονιά 2019-2020.

1. Μουσική και Μουσικό Θέατρο (Music and Musical Theatre)

Ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε φοιτητές με καλλιτεχνικές ανησυχίες και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το The Frances Rich School of Fine and Performing Arts. Μέσω έξι μαθημάτων από τον χώρο της Μουσικής, του Χορού και του Θεάτρου, αλλά και μέσω της δημιουργικής σύμπραξης των Τεχνών αυτών, οι φοιτητές ενισχύουν τις δεξιότητές τους και αποκτούν τα κατάλληλα εφόδια για μία καλλιτεχνική καριέρα.

2. Financial Markets Trading

Πιο τεχνοκρατικό, το πρόγραμμα Financial Markets Trading δημιουργεί φοιτητές πρωτοπόρους στα χρηματοοικονομικά, μέσα από εκπαίδευση σε συναλλαγές που λαμβάνουν χώρα σε πραγματικό χρόνο στην άρτια εξοπλισμένη τεχνολογικά Αίθουσα Προσομοίωσης Χρηματοοικονομικών Συναλλαγών (το ΑCG Simulated Trading Room είναι πιστό αντίγραφο των dealing rooms των τραπεζών) από καθηγητές με μεγάλη εμπειρία με τη χρήση εργαλείων της αγοράς, όπως τα συστήματα συναλλαγών του Reuters και του Bloomberg.

3. Gaming Technologies

Εξαιρετικά σύγχρονο και πρωτοποριακό είναι το πρόγραμμα Gaming Technologies που απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν τις σπουδές τους με τεχνικές γνώσεις και έχουν ένα ειδικό ενδιαφέρον για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη (development) παιχνιδιών.

Σπουδές στο εξωτερικό και υποτροφίες

Πρόγραμμα Study Abroad

To Deree – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές να σπουδάσουν για κάποιο διάστημα σε κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού, στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ασία, με δίδακτρα του Deree ή/και υποτροφία. Στο πρόγραμμα Study Abroad μπορούν να πάρουν μέρος φοιτητές από όλα τα majors και τα minors, ενώ το Deree έχει δημιουργήσει συνεργασίες με περισσότερα από 65 πανεπιστήμια παγκοσμίως, πολλά από αυτά διεθνούς φήμης.
Δείτε την πλήρη λίστα με τα συνεργαζόμενα με το Deree πανεπιστήμια. Σχετικά με το Study Abroad

Πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών

Το πρόγραμμα παράλληλων σπουδών δίνει τη δυνατότητα σε φοιτητές και φοιτήτριες δημόσιων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων (ΑΕΙ και ΑΤΕΙ) να σπουδάσουν παράλληλα στο Deree είτε για ένα ακόμη πλήρες πτυχίο, είτε για μία υποειδίκευση (minor). Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών εδώ

Πρόγραμμα υποτροφιών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Από το 2014, με την υποστήριξη του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, προσφέρονται υποτροφίες και σε φοιτητές και φοιτήτριες ΑΕΙ με υψηλές ακαδημαϊκές επιδόσεις που θέλουν να ακολουθήσουν μία υποειδίκευση στο Deree και να δώσουν πρόσθετη αξία στο ελληνικό πτυχίο τους.
Δείτε περισσότερα σχετικά με τις υποτροφίες του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Περισσότερα από Εταιρικές Δράσεις
VIMA_WEB3b