MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
12
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Το Κόψε-Κόψε, του Θανάση Τριαρίδη στο Θέατρο Μπιπ

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Για πρώτη φορά  ανεβαίνει στη σκηνή, του θεάτρου ΜΠΙΠ, στην Κυψέλη, το αφηγηματικό κείμενο του Θανάση Τριαρίδη «Το κόψε-κόψε» ή «Όταν οι γκοτζίλες εξανθρωπίζονται»

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Monopoli Team

Έργο, που συμπυκνώνει,όλες εκείνες τις «ιερές» αφηγήσεις ανυπέρβλητης ανδρείας  και επιβολής του ανθρώπου στον συνάνθρωπό του, από ανάγκη να δικαιολογήσει τη βία, τον θάνατο, την αδικία και την ιστορία του.

Ο ηθοποιός Παναγιώτης Γεωργούλας στο σκηνοθετικό του ντεμπούτο γοητεύεται από το ρηξικέλευθο κείμενο του Τριαρίδη και  δημιουργεί, μια παράσταση διαδραστική, με επιρροές από τη multimedia εποχή, βάζοντας στο επίκεντρο τον καταγγελτικό λόγο του συγγραφέα, μέσα από την ερμηνευτική ματιά, δύο νέων και ταλαντούχων ηθοποιών: της Κέλλυς Νικηφόρου και της Μαρίτας Τζατζαδάκη.

Μετά το τέλος κάποιων παραστάσεων θα ακολουθεί κουβέντα με τον συγγραφέα Θανάση Τριαρίδη και εκλεκτούς καλεσμένους πάνω σε διάφορες θεματικές, μ’αφορμή το έργο. Σύντομα θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες και οι θεματικές των συζητήσεων.

Πρόγραμμα συζητήσεων με συντονιστή τον Θανάση Τριαρίδη

Μέσα στις έξι παραστάσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Θέατρο ΜΠΙΠ, θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την σκέψη και των ίδιων των συντελεστών καθώς θα πραγματοποιηθούν δύο συζητήσεις που θα συντονίσει ο συγγραφέας Θανάσης Τριαρίδης, με καλεσμένους, πάνω σε διαφορετικές θεματικές, αφορμισμένες πάντα από το έργο, και οι οποίες θα λάβουν χώρα στο Θέατρο μετά την παράσταση.

Η παράσταση ξεκινάει στις 19:00 και τελειώνει στις 20:00, λίγα λεπτά αργότερα, θα ξεκινήσουν και οι τρεις συζητήσεις.

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

Θέμα: «Μπορούμε να θίγουμε τα  “ιερά και όσια” του άλλου;». Μια συζήτηση με τον συγγραφέα και δημοσιογράφο Ηλία Μαγκλίνη και τον Θανάση Τριαρίδη.

Κυριακή 03 Νοεμβρίου 2019

Θέμα: «Υπάρχουν δίκαιοι ύμνοι;» Μια συζήτηση των νέων θεατρικών συγγραφέων Κατερίνας Λουκίδου και Μάνου Κουνουγάκη με τον Θανάση Τριαρίδη.

Απόσπασμα από το έργο:

«Σε γνωρίζω από τους οδηγούς που πατάνε σκυλιά στις εθνικές οδούς, από τους  μποντιμπιλντεράδες που δουλεύουνε πόρτα στα μαγαζιά, από τους εφήβους που χειροκροτάνε μέσα στο σινεμά την τελική σπαθιά, την τελική μπουνιά, την τελική πιστολιά που στέλνει τον κακό στην άβυσσο για πάντα.  Σε γνωρίζω από τα αγοράκια που ντύνονται λοκατζήδες τις απόκριες, από τα παιχνιδάδικα που πουλάνε αυτόματα οπλάκια, από τις μανάδες που γράφουν τα παιδιά τους στο καράτε, συναντιούνται στην αίθουσα αναμονής, «κι εσείς εδώ – κι εμείς εδώ» λένε, όλοι  εδώ, στο τρομοστάσιο.  Σε γνωρίζω από όσους φορούν κράνη, κουκούλες, καουμπόικα μαντήλια, από όσους έχουν κρατημένη θέση πάρκινγκ, από όσους έχουν κρατημένο βομβαρδιστικό, από όσους έχουν φόλα στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου.»

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Θανάσης Τριαρίδης

Κοστούμια: Παναγιώτης Γεωργούλας
Φωτισμοί: Παναγιώτης Γεωργούλας

Παίζουν: Κέλλυ Νικηφόρου, Μαρίτα Τζατζαδάκη

Διάρκεια: 55 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10 ευρώ/ μειωμένο 5 ευρώ, Προσφορά προπώλησης: 8 ευρώ μέσω της σελίδας στο facebook
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 6/10 έως 10/11/2019
Πληροφορίες: Τηλέφωνα κρατήσεων: 6988010741(10:00-14:00), 2130344074 (Μετά τις 17:00)
Παραστάσεις: Κυριακή στις 19:00
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Βρικόλακες, του Χένρικ Ίψεν για 3η χρονιά στο Θέατρο Radar
Θεατρικά Νέα
Μόμπι Ντικ: Η νέα παράσταση της πολυβραβευμένης Ομάδας GAFF στο Θέατρο Νέος Ακάδημος
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Βυσσινόκηπος: Η Κάτια Δανδουλάκη πρωταγωνιστεί στο κύκνειο άσμα του Τσέχωφ τη νέα σεζόν
ΘΕΑΤΡΟ
Μιλήστε Ελεύθερα: Μια καυστική κωμωδία σε σκηνοθεσία Μίλτου Νίκα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
ΘΕΑΤΡΟ
McNeal: Το θεατρικό φαινόμενο έρχεται στον Νέο Ακάδημο με τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη
ΘΕΑΤΡΟ
Μάρτυρας Κατηγορίας, της Άγκαθα Κρίστι για 4η σεζόν στο Θέατρο Χορν
ΘΕΑΤΡΟ
Να ξέρετε πως αυτό που ακούτε είναι σφύριγμα τρένου, του Θανάση Τριαρίδη για 4η χρονιά στο Θέατρο Olvio
ΘΕΑΤΡΟ
Οι Λέξεις των Άλλων, του Μάνου Θηραίου για 3ο χρόνο στο Θέατρο Άβατον
ΘΕΑΤΡΟ
Δικός σου, Φραντς: Η παράσταση του Αλέξανδρου Διαμαντή ξανά στην Γερμανόφωνη Ευαγγελική Εκκλησία
ΘΕΑΤΡΟ
Ρωγμές: Η σόλο χοροθεατρική περφόρμανς της Χριστίνας Κυριαζίδη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
ΘΕΑΤΡΟ
Τόσο Όσο: Η stand-up comedy των Φουντούλη-Σπηλιόπουλου στην Ταράτσα του Λαμπέτη
ΘΕΑΤΡΟ
Μια μικρή παρηγοριά: Πέντε διηγήματα του Ρέυμοντ Κάρβερ γίνονται παράσταση στο studio Μαυρομιχάλη