MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Weekend Agenda 2 – 4/8: Οι καλύτερες επιλογές για το Σαββατοκύριακο

Οι δικές μας επιλογές από κορυφαίες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 2 έως την Κυριακή 4 Αυγούστου 2019 και αξίζουν την προσοχή σας.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

Οι Νεφέλες του Αριστοφάνη στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Ο Δημήτρης Καραντζάς καταπιάνεται για πρώτη φορά με το αριστοφανικό έργο και με τη σύμπραξη πολύ σημαντικών ηθοποιών (Γιώργος Γάλλος, Νίκος Καραθάνος, Χρήστος Λούλης, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Θεοδώρα Τζήμου, Αινείας Τσαμάτης, Παναγιώτης Εξαρχέας, Πάνος Παπαδόπουλος, Γιάννης Κλίνης, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Έμιλυ Κολιανδρή, Ελίνα Ρίζου) χρίζει πρωταγωνίστριες της παράστασης τις ίδιες τις Νεφέλες, που έρχονται να κηρύξουν την αμφισβήτηση της παντοδυναμίας της λογικής και την επιστροφή σε μια χαμένη πνευματικότητα, σ’ ένα αέναο και επικίνδυνο παιχνίδι μεταμορφώσεων.
Διαβάστε περισσότερα εδώ. 
Παρασκευή 2/8 & Σάββατο 3/8, 21:00
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
Άνω Διάζωμα κανονικό 12 ευρώ, Κάτω Διάζωμα Ζώνη Α κανονικό 25 ευρώ, Ζώνη Β 45 ευρώ, Ζώνη V.I.P 70 ευρώ

ΘΕΑΤΡΟ

Οι Δαναΐδες του Ανδρέα Κάλβου στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

Στο μικρό θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, δίπλα στο αρχαίο τείχος της πόλεως, μερικά μέτρα από την θάλασσα, για πρώτη φορά το ποιητικό κείμενο του Ανδρέα Κάλβου αναζητάει να απελευθερωθεί το ίδιο και να εμπνεύσει ελευθερία. Ο ποιητής των Ωδών, έχοντας ο ίδιος αρετήν και τόλμην, γράφει και εκδίδει την τραγωδία αυτή το 1813, αναζητώντας μια άλλου τύπου ελευθερία, πιο προσωπική και εμείς θα έχουμε για πρώτη φορά την ευκαιρία να «μπούμε» στον κόσμο των «Δαναΐδων» στις 2 και 3 Αυγούστου.
Διαβάστε περισσότερα εδώ. 
Παρασκευή 2/8 & Σάββατο 3/8, 21:30
Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου
Μειωμένο: 10€, Κανονικό: 25€

ΈΚΘΕΣΗ

Τα παιχνίδια της ζωής: Έκθεση του Νίκου Στεφάνου στην Ύδρα

Μια αναδρομική έκθεση του Νίκου Στεφάνου, με μουσική βραδιά από τον Σταμάτη Κραουνάκη και την ομάδα του Σπείρα-Σπείρα στο λιμάνι της Ύδρας. Έργα του Νίκου Στεφάνου θα φιλοξενούνται στον χώρο του πρώην Hydra Workshop αλλά και στο λιμάνι του νησιού, όπου θα τοποθετηθούν τρεις κατασκευές του μεγάλης κλίμακας. Μια ημέρα πριν, την Παρασκευή 2 Αυγούστου, στις 21.30 ο Σταμάτης Κραουνάκης, με την ομάδα Σπείρα – Σπείρα, αφιερώνει στον φίλο του ζωγράφο μια μουσική βραδιά, με ελεύθερη είσοδο, στο λιμάνι.
Διαβάστε περισσότερα εδώ. 
Σάββατο 3/8, 21.00
Hydra Workshop, ‘Υδρα
Ελεύθερη είσοδος

ΣΙΝΕΜΑ

Η πτώση της Αμερικανικής αυτοκρατορίας

Σχεδόν 30 χρόνια μετά από την πρώτη μελέτη του πάνω στην κρίση της «Αμερικανικής αυτοκρατορίας» ο καναδός Ντενί Αρκάν επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος.

Ο 35άρης Πιερ-Πολ, ένας διανοούμενος με διδακτορικό στη φιλοσοφία που αναγκάζεται να εργαστεί ως κούριερ για να τα βγάλει πέρα, βρίσκεται τυχαία στο επίκεντρο  μίας ένοπλης ληστείας που στραβώνει άσχημα και έχει ως συνέπεια δύο νεκρούς και δύο τσάντες γεμάτες εκατομμύρια δολάρια πεταμένες μπροστά στα πόδια του.
Διαβάστε την κριτική της ταινίας εδώ.
Διαβάστε περισσότερα για τις πρεμιέρες της εβδομάδας εδώ.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b