MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Weekend Agenda 19 – 21/7: Οι 5 καλύτερες επιλογές για το Σαββατοκύριακο

Οι δικές μας επιλογές από κορυφαίες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 19 έως την Κυριακή 21 Ιουλίου 2019 και αξίζουν την προσοχή σας.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

Ιφιγένεια η εν Αυλίδι, του Ευριπίδη στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Η τραγωδία «Ιφιγένεια η εν Αυλίδι» του Ευριπίδη, η μεγάλη καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού  Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, μετά το δυναμικό της ξεκίνημα από τη Θεσσαλονίκη, έρχεται στο Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2019. Η παράσταση, σε νέα μετάφραση  Παντελή Μπουκάλα και σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού, θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου και στη συνέχεια σε αρχαία θέατρα σε όλη την Ελλάδα.
Διαβάστε περισσότερα εδώ. 
Παρασκευή 19/7, Σάββατο 20/7, 21:00
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
Από 8€ έως 45€

ΘΕΑΤΡΟ

Δάφνις και Χλόη, του Λόγγου στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

Από τις πιο διάσημες και αρχετυπικές ιστορίες αγάπης όλων των εποχών, το βουκολικό ειδύλλιο Δάφνις και Χλόη αποτελεί ένα από τα πρώτα μυθιστορήματα που γράφτηκαν ποτέ και το μοναδικό σωζόμενο έργο του Λέσβιου συγγραφέα Λόγγου, για τη ζωή του οποίου γνωρίζουμε ελάχιστα. Κυριαρχεί η εξιδανικευμένη και γεμάτη ευαισθησία περιγραφή της φύσης της Λέσβου και η εναλλαγή των τεσσάρων εποχών ενώ κάθε εποχή του χρόνου συμπίπτει και με ένα διαφορετικό κεφάλαιο στον έρωτα των δύο νέων αντικατοπτρίζοντας τις δικές τους ψυχικές εναλλαγές. Αυτός ο έρωτας αποδεικνύεται εντέλει ένα ταξίδι προς την αυτογνωσία.
Διαβάστε περισσότερα εδώ. 
Παρασκευή 19/7, Σάββατο 20/7, 21:30
Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου
Από 10€

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ

25ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Το φετινό 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας έχει ως θεματική τον Χρόνο και συμπυκνώνει σε ένα δεκαήμερο μεγάλα ονόματα του σύγχρονου χορού και νέες καλλιτεχνικές εκφράσεις, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Λίντας Καπετανέα.
Στο φετινό, 25ο Φεστιβάλ, δεκαέξι ξένοι δημιουργοί, εκ των οποίων οι οκτώ εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σημαντικοί Έλληνες ερμηνευτές, μεγάλοι δάσκαλοι του χορού, παραστάσεις χορού που συνδυάζουν διαφορετικά είδη –από σύγχρονα ακροβατικά μέχρι hip hop και kathak– και ένα εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, θα καταστήσουν την Καλαμάτα διεθνές σημείο αναφοράς του σύγχρονου χορού για το δεκαήμερο 19-28 Ιουλίου.
Παρασκευή 19/7, Σάββατο 20/7, Κυριακή 21/7
Διαβάστε περισσότερα για τα εισιτήρια και το πρόγραμμα εδώ. 

ΈΚΘΕΣΗ

In/Finito, του Κώστα Ορδόλη

Ο Κώστας Ορδόλης φωτογράφισε 6 χορογραφίες του Fondazione Nazionale della Danza / Aterballetto που φιλοξενήθηκαν στην Αρχαία Αγορά στις 11 Ιουλίου.
Έξι χορογραφίες από ισάριθμους νέους χορογράφους αντιδιαστέλλουν το σώμα που χορεύει –μια κίνηση εξ ορισμού εφήμερη– με τη φωτογραφική αναπαράστασή του, η οποία συλλαμβάνει μια στιγμή στον χρόνο και τη διατηρεί για πάντα. Η ιδέα για το συγκεκριμένο εγχείρημα γεννήθηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Fotografia Europea 2018 που γίνεται κάθε χρόνο στο Reggio Emilia, από το Εθνικό Ίδρυμα Χορού Aterballetto. Οι χορογραφίες μεταμορφώνουν τον χώρο στον οποίο φιλοξενούνται και την πρόσληψή του από τους θεατές. Συγχρόνως, ένας φωτογράφος τις απαθανατίζει σε φωτογραφίες, που κατόπιν θα εκτεθούν με στόχο να διαγράψουν τον δικό τους κύκλο ζωής.
Παρασκευή 19/7, 13:00 – 17:00
Ιταλικό Ινστιτούτο, Πατησίων 47, Αθήνα
Είσοδος ελεύθερη

ΣΙΝΕΜΑ

Οι νεκροί δεν πεθαίνουν

Για δεύτερη φορά ο Τζάρμους καταπιάνεται με το genre του τρόμου. Μετά από τα βαμπίρ του «Μόνο οι εραστές μένουν ζωντανοί» σειρά έχουν τα ζόμπι που βγαίνουν από τους τάφους τους για να μας πείσουν πως… οι νεκροί δεν πεθαίνουν.
Διαβάστε την κριτική της ταινίας εδώ.
Διαβάστε περισσότερα για τις πρεμιέρες της εβδομάδας εδώ.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b