MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Όπερα

Τραβιάτα, του Τζουζέπε Βέρντι, στο Ηρώδειο

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Δεύτερη καλοκαιρινή παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για το 2019 είναι η δημοφιλέστατη Τραβιάτα του Τζουζέππε Βέρντι, η οποία παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Ηρώδειο.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Monopoli Team

Ο άτυχος έρωτας της «Κυρίας με τις καμέλιες» για τον Αλφρέντο Ζερμόν, όπως τον εμπνεύστηκε και τον μελοποίησε ο Τζουζέππε Βέρντι μέσα από μελωδίες μοναδικής δύναμης, οι οποίες γράφονται ανεξίτηλα στο μυαλό και στην καρδιά, θα ζωντανέψει σε μια νέα παραγωγή σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ρήγου.

Η Τραβιάτα θα αποτελέσει το οπερατικό ντεμπούτο του σκηνοθέτη, χορογράφου και διευθυντή του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Κωνσταντίνου Ρήγου, ο οποίος στην πολυετή πορεία του, εκτός από τη χορογραφική του δραστηριότητα, έχει σκηνοθετήσει με μεγάλη επιτυχία από θεατρικές παραστάσεις μεγάλης κλίμακας όπως Bossa Nova, Τιτανικός, Κόκκινα Φανάρια και Άνεμος (στο Εθνικό Θέατρο), Ρωμαίος και Ιουλιέττα, έως μεγάλες παραγωγές μιούζικαλ, όπως Καμπαρέ, Rocky Horror Show, Ερωτόκριτος κ.ά.

Ο Ρήγος θα επιχειρήσει ένα ταξίδι στον χρόνο, ξεκινώντας από την παριζιάνικη κατοικία της Βιολέττας Βαλερύ του 18ου αιώνα και φθάνοντας στον σκληρό σημερινό κόσμο, στον οποίο θα διαδραματίζεται το τραγικό τέλος της ιστορίας. Ακολουθώντας το πνεύμα της συγκλονιστικής μουσικής του Βέρντι, η σκηνοθεσία θα εστιάσει στην υποκρισία των σχέσεων, την κυρίαρχη ηθική του τότε και του σήμερα, τις κοινωνικές αγκυλώσεις, αλλά και στον δραματικό έρωτα της ηρωίδας. Ένα ψυχογράφημα της Βιολέττας Βαλερύ, από την αυγή του έρωτα έως το σκοτάδι του θανάτου.

Είκοσι ένα χρόνια μετά την εμβληματική του χορογραφία πάνω στην Κυρία με τις καμέλιες στο Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας και στο Θέατρο Αμόρε, ο Κωνσταντίνος Ρήγος ξανασυναντά τη «διάσημη εταίρα της παριζιάνικης κοινωνίας», με την οποία σχετίστηκε ο Αλέξανδρος Δουμάς υιός και για την οποία έγραψε το θεατρικό του έργο, στην οπερατική της εκδοχή.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Τζουζέππε Βέρντι
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Ρήγος

Σκηνικά: Κωνσταντίνος Ρήγος
Μουσική Διεύθυνση: Λουκάς Καρυτινός
Χορογραφία: Κωνσταντίνος Ρήγος


Τιμές Εισιτηρίων: 15 – 100 ευρώ
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 27 Ιουλίου έως 31 Ιουλίου 2019
Παραστάσεις: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Σάββατο & Κυριακή στις 21.00
Πληροφορίες Χώρου: Ηρώδειο
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Ο Τάκης Ζαχαράτος μεταμορφώνεται σε «Δεσποινίς Μαργαρίτα» στο Πτι Παλαί
ΘΕΑΤΡΟ
Το Κρατικό Balletto di Milano με την Carmen στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά
ΘΕΑΤΡΟ
Η Λυσιστράτη, σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Κραουνάκη, για μια μοναδική παράσταση στον Λυκαβηττό
ΘΕΑΤΡΟ
Seppuku. The Funeral of Mishima or the Pleasure of Dying, της Angélica Liddell στην Πειραιώς 260
Θεατρικά Νέα
Sleeping Fires: Ο Κουρό Τανίνο για πρώτη φορά στην Ελλάδα – Μια αισθητηριακή εμπειρία στην Πειραιώς 260
Θεατρικά Νέα
Εθνικό: «Η Γυναίκα της Ζάκυθος» σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη σε καλοκαιρινή περιοδεία
ΘΕΑΤΡΟ
Ίων: Ο Θωμάς Μοσχόπουλος σκηνοθετεί στην Επίδαυρο το ανατρεπτικό έργο του Ευριπίδη
Θεατρικά Νέα
Μένγκελε, του Θανάση Τριαρίδη για δεύτερη χρονιά στο ΠΛΥΦΑ
Θεατρικά Νέα
Εκάβη: Ο Στάθης Λιβαθινός φωτίζει τον Ευριπίδη μέσα από την «Πολιτεία» του Πλάτωνα στο Ηρώδειο
Θεατρικά Νέα
«Η Τελευταία Έξοδος – Ρίτα Χέιγουορθ» του Στίβεν Κινγκ για 2η χρονιά στο Θέατρο Άνεσις
ΘΕΑΤΡΟ
Πετάει Πετάει: Η κλασική φάρσα του Marc Camoletti στο Θερινό Θέατρο Αλέα
ΘΕΑΤΡΟ
Badke(remix): Οι Παλαιστίνιοι Αμίρ Σάμπρα και Ατά Χατάμπ χορογραφούν την αντίσταση στην Πειραιώς 260