MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
PERFORMANCE

Η νέα ζωή (La Vita Nuova) του Ρομέο Καστελούτσι στην Πειραιώς 260

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, ο Ρομέο Καστελούτσι παρουσιάζει το νέο του εγχείρημα “La Vita Nuova” στην Πειραιώς 260.

Monopoli Team

Η νέα δημιουργία του κορυφαίου Ιταλού δημιουργού και αγαπημένου του Φεστιβάλ Αθηνών Ρομέο Καστελούτσι (Romeo Castellucci) πρωτοπαρουσιάστηκε στον παλιό εκθεσιακό χώρο αυτοκινήτων της Σιτροέν στις Βρυξέλλες και αντλεί έμπνευση από τη φιλοσοφική πραγματεία του Ερνστ Μπλοχ Το πνεύμα της ουτοπίας.

Στιγμιότυπο από την παράσταση του Ρομέο Καστελούτσι, φωτογραφία: Stephan Glagla

Στην Αθήνα το έργο του Καστελούτσι θα παρουσιαστεί από τις 6 έως τις 9 Ιουλίου στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου αλλά και του προγράμματος «Tempo Forte Italia- Eλλάδα 2019», μια πρωτοβουλία που διοργανώνει η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα, μαζί με πολιτιστικούς φορείς, ιδρύματα, μουσεία, καλλιτέχνες και φίλους του πολιτισμού από την Ελλάδα και την Ιταλία, με σκοπό να φέρει «περισσότερη Ιταλία στην Ελλάδα και περισσότερη Ελλάδα στην Ιταλία».

Η υπόθεση

Πέντε άντρες (τους ερμηνεύουν ερασιτέχνες ηθοποιοί αφρικανικής καταγωγής) συναντιούνται σ’ ένα μεγάλο, σκονισμένο πάρκινγκ. Είναι αδέλφια. Σκοπεύουν να ξεκινήσουν μαζί ένα ταξίδι προς μια καλύτερη ζωή. Νιώθουν αποκομμένοι από τον κόσμο, τις δουλειές τους, την πολιτική και την τέχνη. Δεν πιστεύουν πλέον στον σύγχρονο τρόπο ζωής. Η πραγματικότητα φαντάζει φτωχή και αδιάφορη. Δεν υπάρχει περιθώριο να ανακαλυφθεί εκ νέου μια Εδέμ. Eξεγείρονται απέναντι στη δικτατορία των συνηθειών, τον κορεσμό των εμπειριών, την ασφυξία και την απώλεια των αισθήσεων.

La Vita Nuova του Ρομεο Καστελούτσι, φωτογραφία: Stephan Glagla

Δεν κυνηγούν ούτε το κενό ούτε την πληρότητα. Αντιπαθούν τους καλλιτέχνες, γιατί μιλούν ακατάπαυστα αντί να πράττουν. Τι πρέπει να γίνει; Τα αδέλφια προτείνουν την «τέχνη του ζην» στη θέση του «ζην με τέχνη». Μια αίσθηση ότι κάτι φρέσκο γεννιέται πλανάται στον αέρα. Στέκονται ακίνητοι και αφουγκράζονται τη βιολογική πορεία των πραγμάτων αντί να στέκονται σε ουρές για να δουν εκθέσεις τέχνης. Και καταφεύγουν σε ό,τι υλικό έχουν εύκαιρο: στο εδώ και τώρα, στο πάρκινγκ με τα αμάξια και τη σκόνη. Τα σιωπηλά, ακίνητα αυτοκίνητα είναι ο σπόρος της υπόσχεσης για το μέλλον που τα αδέλφια, ως προφήτες μια νέας ζωής, καλούνται να φυτέψουν.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Κλαούντια Καστελούτσι
Σκηνοθεσία: Ρομεό Καστελούτσι


Παίζουν: S. Amisi Matala, A. Djire, S. Eyidi Dikongo, O. Kalambayi Mutshita, M. Thiongane. Μουσ.: S. Gibbons.

Διάρκεια: 50'
Τιμές Εισιτηρίων: 5 – 25 ευρώ
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 6 έως 9 Ιουλίου
Πληροφορίες: T.: 210 9282900
Παραστάσεις: Σάββατο στις 21;00, Κυριακή έως Τρίτη στις 21:00 και 23:00
Link Εισιτηρίων: greekfestival.gr και www.ticketmaster.gr
Πληροφορίες Χώρου: Πειραιώς 260, Πειραιώς 260, Καλλιθέα, T.: 210 9282900
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b