MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Ξένες πόρτες, του Μάνου Ελευθερίου στην Πειραιώς 260

Ένα αδημοσίευτο κείμενο του Μάνου Ελευθερίου που εμπιστεύτηκε στη Νένα Μεντή, πέντε χρόνια πριν φύγει από τη ζωή

Monopoli Team

Οι Ξένες πόρτες είναι ένα αδημοσίευτο κείμενο που ηχογράφησε και απομαγνητοφώνησε ο Μάνος Ελευθερίου και, πέντε χρόνια πριν φύγει από τη ζωή, το εμπιστεύτηκε στη Νένα Μεντή.

Λίγα λόγια για το έργο «Ξένες πόρτες»

Πρόκειται για ένα οδοιπορικό στη Σύρο από τις αρχές του 20ού αιώνα κι έπειτα, μέσα από τη διήγηση της γιαγιάς του Ευαγγελίας Διγενή. Στη σπαρακτική αυτή διήγηση ζωντανεύουν τα βασικά μοτίβα του έργου του μεγάλου ποιητή και στιχουργού, όπως η σκληρότητα της επαρχίας, η κοινωνική αδικία, η μελαγχολία και ο φόβος του θανάτου. Γι’ αυτό και την παράσταση διατρέχουν χαρακτηριστικές μελωδίες και ποιήματα που έχουν συνδεθεί με τον Μάνο Ελευθερίου και την ιδιαίτερη πατρίδα του. Οι Ξένες πόρτες, ένα κείμενο βαθιά προσωπικό για τον μεγάλο δημιουργό, εκφράζουν ίσως εντέλει το συλλογικό ασυνείδητο ενός ολόκληρου λαού.

Τη σκηνοθεσία, τη δραματουργική επεξεργασία και την πρωτότυπη μουσική της παράστασης υπογράφουν αντίστοιχα ο Μάνος Καρατζογιάννης, ο Θανάσης Νιάρχος και ο Γιώργος Ανδρέου, στενοί συνεργάτες του Μάνου Ελευθερίου όσο ήταν εν ζωή.

Μάνος Καρατζογιάννης

Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Μάνος Ελευθερίου
Σκηνοθεσία: Μάνος Καρατζογιάννης

Σκηνικά: Γιάννης Αρβανίτης
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Μουσική: Γιώργος Ανδρέου
Φωτισμοί: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου

Παίζουν: Νένα Μεντή

Τιμές Εισιτηρίων: Από 5€
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 11/07 έως 15/07/2019
Πληροφορίες: Προπώληση εισιτηρίων: Ταμεία Φεστιβάλ Αθηνών: Πανεπιστημίου 39 (στοά Πεσμαζόγλου) Τηλεφωνικό κέντρο: 210 8938112 (Δευτέρα έως Κυριακή 09:00-21:00) Ηλεκτρονική αγορά: greekfestival.gr και www.ticketmaster.gr Για ομαδικές αγορές (20+ άτομα): 2103222720 και [email protected] Εισιτήρια ΑμεΑ στο email : [email protected]
Παραστάσεις: Πέμπτη έως Δευτέρα στις 21:00
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b