MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
13
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Όπερα

Η πριγκίπισσα της Σάσσωνος, στην Εναλλακτική Σκηνή ΕΛΣ

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η θρυλική κωμική οπερέτα ολοκληρώνει τον τρίτο κύκλο των Ημερών Μουσικού Θεάτρου 2019 της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
author-image Monopoli Team

Η θρυλική κωμική οπερέτα Η πριγκίπισσα της Σάσσωνος (1915) του Σπυρίδωνος-Φιλίσκου Σαμάρα, η δεύτερη από τις τρεις οπερέτες ενός από τους σημαντικότερους συνθέτες της Επτανησιακής σχολής, ολοκληρώνει τον τρίτο κύκλο των Ημερών Μουσικού Θεάτρου 2019 της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Πρόκειται για ένα αριστουργηματικό έργο το οποίο αποτυπώνει τις εντάσεις μιας ταραγμένης εποχής, κατά την οποία συντελέστηκε η εδαφική εξάπλωση της Ελλάδας.

Υπό την έμπειρη σκηνοθετική καθοδήγηση του Βίκτωρα Αρδίττη, το έργο βρίσκει ξανά τον δρόμο της σκηνής σε μια εντυπωσιακή παράσταση που αναμετράται με την πολιτική αλλά και την ψυχαγωγική διάσταση του σπουδαίου αυτού έργου. Η πρώτη πλήρης σκηνική αναβίωσή του μετά από 62 χρόνια έρχεται στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τρεις παραστάσεις, στις 9, 12 και 14 Ιουνίου 2019.

Η Πριγκίπισσα της Σάσσωνος (ή Σασσών, όπως αναγράφεται στα προγράμματα και τον τύπο της εποχής) παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Δημοτικό Θέατρο στις 21 Ιανουαρίου 1915 και για πρώτη φορά από την Εθνική Λυρική Σκηνή για 39 παραστάσεις στο Θέατρο Παρκ της λεωφόρου Αλεξάνδρας, στις 12 Ιουλίου 1957.

Στην παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο τους βασικούς ρόλους ερμήνευσαν οι Μελπομένη Κολυβά, Έλσα Ένκελ, Ολυμπία Δαμάσκου, Μιχάλης Βλαχόπουλος, Γιάννης Παπαϊωάννου, Γεώργιος Καμβύσης, Τάκης Χατζηχρήστος. Ο γυναικείος σύλλογος Πρόοδος υπό την αιγίδα και χορηγία της πριγκίπισσας Αλίκης προετοίμασε τα κοστούμια, ενώ τα σκηνικά σχεδίασε ο σπουδαίος σκηνογράφος Πάνος Αραβαντινός. Την ορχήστρα διηύθυνε ο ίδιος ο συνθέτης.

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Η πριγκίπισσα Ντόλλυ, μια ιδιόρρυθμη πάμπλουτη Αμερικανίδα, έχει μετατρέψει το νησί Σάσσων σε επίγειο παράδεισο. Ωστόσο, το μυαλό της βρίσκεται μονίμως σε ερωτικές υποθέσεις, οδηγώντας έτσι τους κατοίκους σε εκδηλώσεις μεγάλης δυσαρέσκειας. Τι θα γίνει όμως όταν το νησί θα δεχθεί επίθεση από τη γειτονική χώρα; Η θεματολογία του έργου έδωσε την αφορμή στον συνθέτη να χρησιμοποιήσει ελληνικά μοτίβα, με αποτέλεσμα να έχουμε μια αρμονική συνύπαρξη του κοσμοπολίτικου στοιχείου (βαλς / τανγκό) με το εθνικό.

Η παράσταση «Η Πριγκίπισσα της Σάσσωνος» ανήκει στην ενότητα του προγραμματισμού της Εναλλακτικής Σκηνής ΕΛΣ με τον τίτλο «Ημέρες Μουσικού Θεάτρου» που εντάσσεται στην Πράξη «Φεστιβαλικές Εκδηλώσεις Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ» (MIS 5004053) με κωδικό 2017ΕΠΑ08510107 (Άξονας 06 του Ε.Π. «ΑΤΤΙΚΗ») και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Βίκτωρ Αρδίττης

Σκηνικά: Αντώνης Δαγκλίδης
Κοστούμια: Αλεξία Θεοδωράκη
Μουσική Διεύθυνση: Μιχάλης Παπαπέτρου
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Χορογραφία: Ίρις Νικολάου

Παίζουν: Ντόλλυ: Άννα Στυλιανάκη, Μπέττυ: Χρύσα Μαλιαμάνη, Καπετάν Βάγγος: Χρήστος Κεχρής, Πέτρος: Νίκος Κοτενίδης, Παρασκευάς: Γιάννης Φίλιας, Μις Σαμπούκω: Ελένη Μπαρκαγιάννη, Σινιόρ Σιροπέτη: Δημήτρης Σιγαλός, Δον Αλόντζο: Βαγγέλης Μανιάτης, Φον Κράπφεν: Νίκος Καραγκιαούρης

Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό: €15, €20, Φοιτητικό, παιδικό: €10
Διάρκεια Παραστάσεων: 9, 12, 14 Ιουνίου 2019
Πληροφορίες: Προπώληση: Ταμεία Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Καθημερινά 09.00-21.00), Τηλ.: 213 088 5700, Ομαδικές πωλήσεις: 213 088 5742, www.nationalopera.gr ,Καταστήματα PUBLIC, http://tickets.public.gr, www.ticketservices.gr ,Εκδοτήρια Ticket Services, Πανεπιστημίου 39, εντός Στοάς Πεσμαζόγλου
Παραστάσεις: 9, 12, 14 Ιουνίου 2019 στις 20.30
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Οι Δίκαιοι: Το πολιτικό-φιλοσοφικό αριστούργημα του Καμύ ζωντανεύει από τον Γιάννη Κακλέα στο Θέατρο Αποθήκη
ΘΕΑΤΡΟ
Οι Πέρσες, σε σκηνοθεσία Φαίδωνα Καστρή, για 2η σεζόν στο θέατρο Φούρνος
ΘΕΑΤΡΟ
«Μάκμπεθ: 16 καρέ τραβηγμένα από τον Πρόσπερο»: Θέατρο, performance και ανοιχτή πρόβα στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού
ΘΕΑΤΡΟ
Θύρα Μηδέν: Ο Βέβηλος φέρνει τη ραπ στο Θέατρο Βέμπο σε μια παράσταση για την οπαδική βία
ΘΕΑΤΡΟ
Θέλω να σου κρατάω το χέρι, του Τάσου Ιορδανίδη για 6ο χρόνο στο Θέατρο Άλφα
Θεατρικά Νέα
Η «αθανασία» της Νεφέλης Μαϊστράλη επιστρέφει – Αυτή τη σεζόν στο Σύγχρονο Θέατρο
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Τέλειος Φόνος: To αστυνομικό θρίλερ του Φρέντερικ Νοτ για 2η σεζόν στο Θέατρο Eliart
ΘΕΑΤΡΟ
Ο πατέρας μου, του Φλοριάν Ζελλέρ για 2η χρονιά στο Θέατρο Στοά
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Καραφλομπέκατσος, της Λένας Κιτσοπούλου για 2η χρονιά στο Θέατρο Olvio
ΘΕΑΤΡΟ
Ομόνοια — μια μυθοπλασία: Η νέα παραγωγή του Εθνικού σε σκηνοθεσία Ανέστη Αζά – Πρόδρομου Τσινικόρη στο Δίπυλον
ΘΕΑΤΡΟ
Η ομάδα Contratiempo φέρνει ξανά τον «Έμπορο της Βενετίας» στο Θέατρο 104
ΘΕΑΤΡΟ
Βαβέλ: Νέο έργο από την ομάδα blindspot και τη Γιώτα Αργυροπούλου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά