MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
14
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΕΜΙΝΑΡΙA

Σεμινάρια ηθοποιίας από το Odin Teatret, στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα

Συμπληρώνοντας 10 χρόνια από τη σύστασή της, η πολυδραστική ομάδα τέχνης Fabrica Athens, σε συνεργασία με τον Ντόναλντ Κιττ του Odin Teatret, διοργανώνει ένα τετραήμερο σεμινάριο για ηθοποιούς και performers

Monopoli Team

Ένα χρήσιμο σεμινάριο πάνω στην τέχνη της ηθοποιίας και του performance διεξάγουν ένα τετραήμερο σεμινάριο με τίτλο “Sticks & Stones – a Process in Search of Hidden Meanings“. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου, με εισηγητές τους Ντόναλντ Κιττ (Odin Teatret) και Φάνης Κατέχος (Fabrica Athens).

Fabrica Athens

Η Πολυδραστική Ομάδα Τέχνης Fabrica Athens συμπληρώνει 10 χρόνια ζωής και μπαίνει στη νέα της δεκαετία με καινούργια καλλιτεχνικά και εκπαιδευτικά project. Πρώτη δράση, η σύμπραξη με τον Ντόναλντ Κιττ του θρυλικού Odin Teatret, για ένα τετραήμερο σεμινάριο για ηθοποιούς και performer, που έχει ως αντικείμενο την ανάπτυξη της αυτονομίας του ηθοποιού και την δημιουργία προσωπικών υποκριτικών εργαλείων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ντόναλντ Κιττ έρχεται στην Ελλάδα, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Odin Teatret, προκειμένου να παραβρεθεί στους Δελφούς για το τιμητικό αφιέρωμα στον Εουτζένιο Μπάρμπα. Το σεμινάριο στη Fabrica Athens προηγείται του αφιερωματικού τετραήμερου στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Δελφών, όπου θα το Odin θα συμμετάσχει με εργαστήρια, παραστάσεις και συζητήσεις.

Βρείτε τους στη σελίδα τους στο Facebook.

Το Odin Teatret και ο Donald Kitt

Το Θέατρο Οντίν είναι ένας από τους πιο σπουδαιότερους και παλαιότερους θεατρικούς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο, που ιδρύθηκε το 1964 από τον Eουτζένιο Μπάρμπα. Με έδρα το Χόλστεμπρο της Δανίας και έχοντας πάρει το όνομά του από τον ομώνυμο θεό της σκανδιναβικής μυθολογίας, το Οντίν έμελε να γίνει ένας από τους πιο επιδραστικούς θιάσους, που αναμόρφωσαν το παγκόσμιο θέατρο και το έφεραν σε μεγαλύτερη επαφή με την κοινωνία. Ο Εουτζένιο Μπάρμπ είναι ο θεμελιωτής της Θεατρικής Ανθρωπολογίας και από το 1979 έχει ιδρύσει την ISTA (International School of Theatre Anthropology).

Ο Ντόναλντ Κιττ είναι ένας από τους βασικούς ηθοποιούς του Οντίν. Γεννημένος στον Καναδά, ο Κιττ χάραξε εκεί τη δική του θεατρική πορεία στη χώρα του και αργότερα στην Ιταλία, όπου ταξίδεψε για να αναπτύξει τα εργαλεία του ως performer. Οι διαρκείς θεατρικές του αναζητήσεις, τον οδήγησαν να σπουδάσει τον παραδοσιακό χορό Topeng στο Μπαλί, υπό την καθοδήγηση του φημισμένου δασκάλου I Made Djimat. Από το 1996 που έγινε μέλος του Οντίν, ο Κιττ διανύει μία λαμπρή πορεία όχι μόνο ως ηθοποιός του θιάσου, αλλά και ως σκηνοθέτης και δάσκαλος νέων ηθοποιών. Δουλεύει σταθερά με ομάδες performer με ξυλοπόδαρα, με τη μέθοδο του «θεάτρου της ανταλλαγής», μία μέθοδο που ανέπτυξε το Θεάτρο Οντίν, όπου οι δρώντες ηθοποιοί «ανταλλάσσουν» το υλικό που δημιουργούν από ποιήματα και μονολόγους, παραδοσιακά τραγούδια και χορούς, ακροβατικά κ.α.

Το σεμινάριο: Sticks & Stones – a Process in Search of Hidden Meanings

Το σεμινάριο «Sticks & Stones – a Process in Search of Hidden Meanings» απευθύνεται σε ηθοποιούς και performer και εστιάζει σε διάφορες πτυχές:
1) τη σωματική εκπαίδευση του ηθοποιού – performer
2) την εξέλιξη δράσεων εμπνευσμένων από τη χρήση ενός αντικειμένου
3) την φωνητική εξερεύνηση: ανακάλυψη του προσωπικού ρυθμού, της χωροταξικής αντίληψης – συναίσθησης και του δυναμισμού.

Η εργασία των ηθοποιών – performer στο σεμινάριο βασίζεται στη δημιουργία ενός προσωπικού υλικού, με άξονα τη συνεργατική χρήση κονταριών. Καθ’ όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα συνδυάσουν κείμενα, τραγούδια αλλά και τον ίδιο το χώρο και τον τρόπο που θα τον χρησιμοποιήσουν. Οι συμμετέχοντες θα καταλήξουν σε ένα τελικό αποτέλεσμα, όπου θα ανασυνθέσουν το υλικό που θα δημιουργήσουν κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου. Σκοπός του σεμιναρίου είναι να ενθαρρύνει την διαδικασία δημιουργίας προσωπικού υλικού και να αναδείξει πώς αυτό τα υλικό μπορεί να ξεκλειδώσει κρυφές έννοιες για τον ίδιο τον καλλιτέχνη, αλλά και για το τελικό παραστασιακό αποτέλεσμα.

Ο Ντόναλντ Κιττ θα διδάξει το σεμινάριο μαζί με τον Φάνη Κατέχο, ιδρυτικό μέλος της Fabrica Athens, με μεγάλη εκπαίδευση στο θέατρο της έρευνας (Center for Acting, Grotowski Institute, Odin Theater, X- act, Astragali Teatro κ.α.) και μακρά εμπειρία ως εκπαιδευτής θεάτρου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το σεμινάριο είναι ανοιχτό και σε ακροατές, που θέλουν να παρακολουθήσουν από κοντά και να καταγράψουν θεωρητικά τη μέθοδο του Ντόναλντ Κιττ.

Συμμετοχή

Για τη δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη η αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος με Θέμα «Hidden Meanings – Ονοματεπώνυμο» και την επισύναψη βιογραφικού σημειώματος στο email: [email protected]. Οι δηλώσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Κυριακή 2 Ιουνίου. Όσοι δηλώσουν συμμετοχή θα λάβουν απαντητικό email για τη συμμετοχή τους έως την Τετάρτη 5 Ιουνίου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Fabrica Athens.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Εισηγητές: Donald Kitt – Odin Teatret, Φάνης Κατέχος – Fabrica Athens
Ημερομηνίες: Κυριακή 30/06 έως Τετάρτη 03/07 (4 ημέρες)
Ώρες Διεξαγωγής:
Κυριακή 30/06, 10:30 – 15:30
Δευτέρα 01/07, Τρίτη 02/07 και Τετάρτη 03/07, 17:30 – 22:30
Σύνολο Ωρών: 20 ώρες
Κόστος Συμμετοχής: 180 ευρώ

Πληροφορίες, Δηλώσεις Συμμετοχής: +30 6949409474, [email protected]
Αριθμός Συμμετεχόντων: 16
Αριθμός Συμμετεχόντων Ακροατών: 4
Χώροι διεξαγωγής: Rhythm Hoppers Studio, Ευρυμέδοντος 8, Κεραμεικός και Fabrica Theater Stage – Τεχνοχώρος Φάμπρικα, Μεγ. Αλεξάνδρου 125 & Ευρυμέδοντος, Κεραμεικός

Περισσότερα από Σεμινάρια / Διαλέξεις