MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαν σήμερα, 19 Μαΐου, η Marilyn Monroe τραγουδάει το “Mr. President” στον Πρόεδρο John F. Kennedy

Το Σάββατο της 19ης Μαΐου του 1962 η Merilyn Monroe ερμήνευσε το κλασικό “Ηappy Βirthday Τo Υou” με δίκες της αλλαγές στους στοίχους ειδικά γραμμένους για τον πρόεδρο της Αμερικής, John Fitzgerald Kennedy.

Monopoli Team

Τα λόγια του τραδουδιού Happy Birthday Mr. President ήταν:

Thanks, Mr. President
For all the things you’ve done
The battles that you’ve won
The way you deal with U.S. Steel
And our problems by the ton
We thank you so much

Αφορμή για το τραγούδι στάθηκε το πάρτι του Προέδρου της Αμερικής John F. Kennedy για τα 45τα γενέθλιά του, το οποίο πραγματοποιήθηκε 10 ημέρες πριν την κανονική ημερομηνία.

Η Merilyn Monroe και δεξιά ο J. F. Kennedy

Ο Peter Lawfort παρουσίασε την Monroe ως «Η αργοπορημένη Monroe» επειδή είχε αργήσει να ανέβει στην σκηνή. Επίσης, στο πιάνο την συνόδευσε ο θρυλικός τζαζίστας Hank Jones.

Τα γενέθλια του J.F. Kennedy έγιναν στο Madison Square Garden και οι παραβρισκόμενοι ήταν πάνω από 15,000, μεταξύ των οποίων και πρόσωπα του καλλιτεχνικού χώρου.
Μετά το τραγούδι αλλά και την τούρτα-έκπληξη που του είχαν ετοιμάσει, ο Πρόεδρος Kennedy σηκώθηκε στην σκηνή και αστειεύτηκε για το τραγούδι της Monroe λέγοντας: “Πλέον μπορώ να αποσυρθώ από την πολιτική έχοντας λάβει ένα τέτοιο «Χρόνια πολλά» με αυτόν τον εκπληκτικό και γλυκό τρόπο.”

Η τούρτα του J. F. Kennedy

Ευτυχώς εκείνο το βράδυ η Jackie Kennedy δεν βρισκόταν στους παραβρισκόμενους της βραδιάς.

Η εμφανίσεις της Monroe ήταν περιορισμένες εκείνη τη περίοδο. Επομένως, το τραγούδι έγινε γνωστό, όχι μόνο για το γεγονός ότι απευθυνόταν στον Πρόεδρο της Αμερικής, και στον ξαφνικό θάνατό της σε λιγότερο από τρείς μήνες.

Περισσότερα από Σαν σήμερα
VIMA_WEB3b