MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 13 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν

Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα για το Σαββατοκύριακο 10-12 Μαΐου 2019.

Monopoli Team

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

“Τα 12 Κουπέ”: 9ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών 

Στη φετινή διοργάνωση το Θέατρο, ο σύγχρονος Χορός, και η Video Art έχουν την τιμητική τους μαζί με μουσικές αλλά και αφηγηματικές performances. Η κυρίαρχη θεματική των φετινών συμμετοχών δηλώνει τους προβληματισμούς και τις βαθύτερες ανησυχίες όχι μόνο των συμμετεχόντων αλλά γενικότερα των νέων σήμερα. Υπαρξιακές αναζητήσεις και αγωνίες σχετικές με την αποτύπωση του χρόνου, την έλλειψη και τη δυνατότητα ελέγχου του, τη συνύπαρξη, την ανθρώπινη επαφή, τη μνήμη, το άγχος, το υποσυνείδητο, την απελευθέρωση από φοβίες και ταμπού, τον έρωτα. Εκτός από τον χώρο του New Wagon, το Φεστιβάλ επεκτείνεται και στα υπόλοιπα βαγόνια και την Αποβάθρα της Αμαξοστοιχίας, προσφέροντας σε καλλιτέχνες και επισκέπτες ένα πρωτοποριακό καλλιτεχνικό θέαμα και μία πρωτόγνωρη εμπειρία, όπου όλες οι Τέχνες συνυπάρχουν σ’ έναν απρόσμενο χώρο με απρόβλεπτο τρόπο.
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.
Από Κυριακή 12/5, καθημερινά στις 19:30
Θέατρο Τρένο Στο Ρουφ, Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως & Αμφιπόλεως, Αθήνα
*Έναρξη διανομής δελτίων εισόδου για τις performances της κάθε ημέρας από 19.00 στο ταμείο της Αμαξοστοιχίας. Μέγιστος αριθμός δελτίων εισόδου 3 ανά άτομο/ανά ημέρα βάσει διαθεσιμότητας θέσεων.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Athens Digital Arts Festival 2019

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival (ADAF), εκπρόσωπος της Ελλάδας στη διεθνή σκηνή ψηφιακής τέχνης, γιορτάζει τα 15 χρόνια σταθερής παρουσίας με ένα μεγάλο tribute event αλλά και Open Air Screenings στην καρδιά της Αθήνας! Εντυπωσιακές διαδραστικές εγκαταστάσεις, κορυφαία έργα Web Art by COSMOTE Fiber, προβολές Video Art & Animation, εκρηκτικά DJ Sets καθώς και διαδραστικά booths για κοινό, καλλιτέχνες και εθελοντές, όπου δεν θα μπορούσαν, να μην έχουν ενεργό ρόλο σε αυτή την γιορτή καθώς αποτελούν διαχρονικά το νουκλεϊκό οξύ του γενετικού του κώδικα και πολλά άλλα ακόμα.
Για ένα διήμερο, το κεντρικότερο σημείο της Αθήνας γίνεται χώρος ανάδειξης των βημάτων ψηφιακής εξέλιξης που χαρακτήρισαν τα τελευταία 15 χρόνια, αλλά και αναζήτησης των pixels της ψηφιακής Τέχνης που θα επηρεάσουν την επόμενη μέρα.
Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ.
Παρασκευή 10/5 & Σάββατο 11/5, 15:00 – 23:59
Πολυκατάστημα Fokas, Σταδίου 41, Αθήνα
Δωρεάν εισιτήριο εδώ. 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

i.P.A.S. Film Festival 2019

Το i.P.A.S. Film Festival δημιούργημα της Κοιν.Σ.Επ. The Default Project, είναι το πρώτο ελληνικό πολιτικό και ακτιβιστικό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους. Στα πλαίσια του φεστιβάλ προβάλλονται ανεξάρτητες κινηματογραφικές παραγωγές μικρού μήκους απ’ όλο τον κόσμο, με βασικό θέμα τους την τρέχουσα πολιτική / κοινωνική επικαιρότητα καθώς και την επίδραση της Τέχνης στα μεγάλα ζητήματα της ανθρώπινης περιπέτειας. Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει 62 φιλμ μικρού μήκους από 26 χώρες, τα οποία αντικατοπτρίζουν τη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα.
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των προβολών εδώ. 
Παρασκευή 10/5 έως Κυριακή 12/5, από τις 17.30
Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός 48, Αθήνα

ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2019 

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συμμετέχει στην πανελλήνια εκστρατεία που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με θέμα “Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές”. Την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Μαΐου και ώρα 12:00-13:00 θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση από αρχαιολόγο του Μουσείου στην αίθουσα της Θήρας με θεματική το αιγιακό τοπίο μέσα από τις τοιχογραφίες και τα εικονιστικά θέματα της κεραμικής.
Παρασκευή 10/5 & Σάββατο 11/5, 12:00 – 13:00
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, 28ης Οκτωβρίου 44, Αθήνα 
*Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλ. 213 214 4889, – 4856 και -4800

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

“Make a Splash”

Tο summer brand Sun of a Beach, που ζει και αναπνέει για το καλοκαίρι, πρωτοτυπεί για ακόμη μία φορά και μας καλεί να ξαπλώσουμε πάνω σε ένα…έργο τέχνης! Ανέθεσε σε 8 γνωστούς καλλιτέχνες να δημιουργήσουν έργα εμπνευσμένα από το συναίσθημα της πρώτης βουτιάς στη θάλασσα, από το καράβι που σαλπάρει αλλά και από ένα beach party. Τα έργα τους τυπώθηκαν σε ύφασμα και έγιναν μια limited edition σειρά από πετσέτες θαλάσσης / έργα τέχνης, που θα παρουσιαστούν στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη σε μία πρωτότυπη έκθεση που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα!
Παρασκευή 10/5, 11:00 – 15:00 & 17:00 – 20:00
Σάββατο 11/5, 11:00 – 15:00
Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Κριεζώτου 6, Αθήνα

ΑΝΑΓΝΩΣΗ

“Medea in Drug” Performative (επιτελεστική) ανάγνωση της Μήδειας (Ευριπίδη) – Φόνισσας (Παπαδιαμάντη)

Το συγκεκριμένο επιτελεστικό συμβάν εντάσσεται στο πλαίσιο ενός γενικότερου project, που αφορά τη δημόσια παρουσία αποκλεισμένων κοινωνικών ομάδων (φυλακισμένοι, ψυχιατρικά ανένταχτοι, πρόσφυγες, Ρομά, LGBTQ +, κ.ά.). Μια πολυφωνική ανάγνωση των δύο κειμένων παρουσιάζεται σε δραματουργική επιμέλεια και σκηνοθεσία του Θέμη Θεοχάρογλου, στην οποία θα συμμετέχουν performers Drag show από την LGBTQ+ κοινότητα. Με αυτή τη μορφή, η performative ανάγνωση πραγματοποιεί μια συνάντηση/αναμέτρηση τόσο ανάμεσα στα κείμενα της Μήδειας του Ευριπίδη και της Φόνισσας του Παπαδιαμάντη, όσο και με την σύγχρονη πραγματικότητα.
Παρασκευή 10/5
Προσέλευση στις 19:30, έναρξη στις 20:00
Ρωμαϊκή Αγορά της Αθήνας, Πολυγνώτου 3, Αθήνα
* Είσοδος δωρεάν, μετά από κράτηση θέσης στο www.ticketservices.gr

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις στη Νέα Σμύρνη

Στις 10 Μαΐου ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Νέας Σμύρνης διοργανώνει συναυλία αφιερωμένη στην ιστορική διαδρομή της πόλης, με θέμα “Τα Σύμβολα της Σμύρνης”, με τον Πασχάλη Τόνιο, συνοδεία ζωντανής ορχήστρας.  Στις 11 Μαΐου, στη σκηνή ανεβαίνουν οι Onirama με τον Μύρωνα Στρατή, που ξεκινούν την περιοδεία τους από την κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης.
Παρασκευή 10/5, 20.30
Σάββατο 11/5, 21.00
Κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

“Μια βραδιά στο Σινέ- Πέραμα”

Σκοπός της εκδήλωσης, “Μια βραδιά στο Σινέ-Πέραμα” είναι να φέρει σε επαφή την τοπική κοινωνία με το εγχείρημα και να ενθαρρύνει την ενεργή εμπλοκή των κατοίκων στο συνολικό πρόγραμμα.

Πρόγραμμα: 
20:30 Ανοίγει το Σινέ Πέραμα τις πόρτες του για μια βραδιά μετά από 10 χρόνια
21:00 Καλωσόρισμα και προβολή μικρού μήκους ντοκιμαντέρ Μοιραζόμαστε το Πέραμα 
Ομιλίες: Γιάννης Λαγουδάκης, Δήμαρχος Περάματος , Barbara Polla, επιμελήτρια του Μοιραζόμαστε το Πέραμα, Olaf Kjelsen, Πρέσβης της Ελβετίας στην Ελλάδα, Αναστασία Ανδρίτσου, Director British Council Greece, Robert Montgomery, Καλλιτέχνης
21:30 Προβολές ταινιών μικρού μήκους από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. Συμμετέχοντες: Ανδρέας Αγγελιδάκης, Μαρίνα Γιώτη, Νικόλας Κοζάκης, Χαράλαμπος Μαργαρίτης, Χρήστος Πανάγος, Ali Kazma, Nicola Etchenagucia, Shaun Gladwell και Dana Hoey
22:15 Live μουσική από τους: Αλέξανδρος Κεντρής (Μπουζούκι & φωνή), Σεμέλη Παπαβασιλείου (Κιθάρα & φωνή), Ιωάννα Ρήγα (Σαντούρι) και Γλαύκος Σμαριανάκης (Βιολί & φωνή)
23:30 Λήξη και αναχώρηση λεωφορείων
Παρασκευή 10/5
Σινέ Πέραμα, Πλατεία Σαλαμινομάχων, Πέραμα 
* Θα υπάρχουν λεωφορεία από και προς στο Πέραμα, τα οποία θα αναχωρούν από το Σύνταγμα, στην οδό Φιλελλήνων, στις 19:15. **Για κρατήσεις θέσεων στο [email protected].

ΧΟΡΟΣ

“Hardly the Same, a dance guide to mess up body and mind”

Μια παράσταση για την αποκρυπτογράφηση της κίνησης, παρουσιάζει ο Δημήτρης Μυτιληναίος. Σχεδόν το ίδιο ή μετά βίας το ίδιο; Μια μετα-κινούμενη χορογραφική πίστα για δύο χορευτές. Ένας ογκώδης οδηγός κινήσεων που παίζει με τη φύση του. Από ένα σημείο και μετά, εύκολα αναρωτιέται κανείς, αν αυτό που συμβαίνει επί σκηνής έχει ξανασυμβεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ή σε παραλλαγή, αν οι πιθανές σχέσεις των σωμάτων στον χώρο και τον χρόνο έχουν εξαντληθεί κι αν, τελικά, μένει κάτι άλλο να συμβεί.
Διαβάστε περισσότερα εδώ. 
Παρασκευή 10/5, Σάββατο 11/5, Κυριακή 12/5, 21:30
Artiria Athens, Λεωχάρους 13, Αθήνα
* Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο 690 6858027 ή στο [email protected]

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ

Αφιερωμένος στην συγγραφέα Αθηνά Κακούρη

Ο περίπατος θα ξεκινήσει από τη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Εμμ. Μπενάκη, εκεί όπου βρισκόταν το καφενείο-εστιατόριο “Πανελλήνιον” που άνοιξε στην Αθήνα στις αρχές του 20ου αιώνα και έγινε ο “ομφαλός της πόλης”, όπως το χαρακτήρισε ένας από τους ήρωες της Αθηνάς Κακούρη. Δεύτερη στάση, ένα άλλο διάσημο εστιατόριο, της ίδιας εποχής, “του Κωστή”, στη συμβολή των οδών Κοραή και Σταδίου, στο οποίο μπορούσε κανείς να συναντήσει πολλά πρόσωπα της πολιτικής και καλλιτεχνικής ζωής στην Αθήνα. Τρίτη στάση ο Φιλολογικός Σύλλογος “Παρνασσός” στην πλατεία Αγίου Γεωργίου Καρύτση, που αποτελεί και λογοτεχνικό τόπο της συγγραφέως. Τέταρτη στάση η Παλαιά Βουλή στην οδό Σταδίου, που συνδέεται πολλαπλά και με τη συγγραφέα και με το έργο της. Πέμπτη στάση η πλατεία Συντάγματος, σημείο αναφοράς και για τους παλαιότερους αλλά και για τους νεότερους Έλληνες συγγραφείς. Στη συνέχεια, στο Public Συντάγματος, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν την ίδια τη συγγραφέα και να συνομιλήσουν μαζί της.
Σάββατο 11/5, 10:30
Αθήνα, Κέντρο
Δήλωση συμμετοχής εδώ. 

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αφιέρωμα στον Θεόδωρο Αγγελόπουλο

Ο Δήμος Κορυδαλλού, η Κινηματογραφίκη Λέσχη Κορυδαλλού και το Cine Παράδεισος διοργανώνουν την κινηματογραφική εκδήλωση “Μια εβδομάδα..για μια αιωνιότητα”. Μια εκδήλωση προς τιμή του  Έλληνα σκηνοθέτη Θεόδωρου Αγγελόπουλου. 7 ταινίες του μεγάλου δημιουργού ξανά στην μεγάλη οθόνη της θρυλικής ταράτσας του Cine Παράδεισος.
Σάββατο 11/5, 20:30: Η αναπαράσταση 
Κυριακή 12/520:00: Ο θίασος
Cine Παράδεισος, Ζάππα 4, Κορυδαλλός

ΘΕΑΤΡΟ

“Ο στρατηγός κάνει φασαρία στην πλατεία” του Μάκη Τσίτα

Πρόσωπα διαφορετικού φύλου και ηλικίας, προερχόμενα από τη μικροαστική τάξη, προσπαθούν απεγνωσμένα να επικοινωνήσουν μέσα από τις προσωπικές τους στιγμές ή τις καθημερινές τους ασχολίες. Οι άνθρωποι αυτοί, πότε σε εξωτερικό και πότε σε εσωτερικό χώρο, συνδιαλέγονται με άτομα του περιβάλλοντός τους ή με τον τυχόν διπλανό τους επιχειρώντας μια σύζευξη ουσιαστικής επικοινωνίας, την οποία όμως τις περισσότερες φορές υποδαυλίζουν οι ίδιοι. Τα μονόπρακτα που αποτελούν το έργο θέτουν καίρια ζητήματα τόσο για τις σχέσεις όλων μας μέσα στην κοινωνία, όσο και για το γεφύρωμα της χασματικής ανθρώπινης επαφής.
Σκηνοθεσία: Ρούλα Πατεράκη
Παρασκεή 10/5, 12:00
Δημοτικό θέατρο Πειραιά, Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς

ΜΟΥΣΙΚΗ

“LIES – A Kosmic Utopia Distortion” 

Οι MeQ (Modern e-Quartet) παρουσιάζουν την παράσταση LIES – A Kosmic Utopia Distortion, η οποία συνενώνει διαφορετικά στοιχεία τεχνών βασισμένα σε έναν ελεύθερο συνειρμό που ισορροπεί πάνω στους θεματικούς άξονές της. Οι μικρές ιστορίες που αφηγούνται οι στίχοι σε κάθε κομμάτι ως βασικοί κορμοί ερμηνεύονται μέσα από τη μουσική και με την παράλληλη χρήση οπτικοακουστικών μέσων δημιουργούν έναν πρωτότυπο διάλογο μεταξύ της μουσικής των κινούμενων γραφικών και του θεατή. Έτσι, με βάση πάντα τη μουσική, η παράσταση συμπληρώνεται με μία προβολή πάνω στα σκηνικά, που αποτελείται από εικόνες, animations και videos, εμπνευσμένα και επηρεασμένα από τις συνθέσεις ή τους στίχους των τραγουδιών.
Κυριακή 12/5, 12:00
Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ, Κέντρο Πολιτισμόυ Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
* Με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα διανέμονται μία ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης από τα Ταμεία της ΕΛΣ.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b